Puskainspiraatiota II, tai: Laittaisitko vaginalle meikkiä?

No Sex and the City

Päätin jatkaa karvamajavalinjalla edellisen puskapostaukseni herätettyä niin paljon keskustelua. Lisäksi kävi nimittäin niin, että nyt kun aloin pohtia häpykarva-asioita, olen törmännyt aihetta käsitteleviin artikkeleihin kaikkialla.

The Hooplan juttu In The Pubic Interest käsittelee häpykarvojen historiaa antiikista aina vajazzling-ilmiön kaltaisiin uusimpiin trendeihin asti. Jutussa viitataan myös surullisenkuuluisaan John Ruskiniin, 1800-luvulla eläneeseen taidekriitikkoon. Tarina kertoo Ruskinin olleen niin tottunut alastonmaalauksissa ja vanhoissa veistoksissa esitettävään kuvaan naisista karvattomina olentoina, että kun tämä hääyönään havaitsi vaimollaan olevan häpykarvoja, ei miesparka järkytykseltään kyennyt niin sanotusti panemaan liittoaan täytäntöön.

Voiko olla, että tulevaisuudessa tämä Ruskin-ilmiö yleistyy? Huffington Postin perusteellisessa ja oikein mielenkiintoisessa artikkelissa Looking Through the Bushes: The Disappearance of Pubic Hair miestoimittaja kirjoittaa siitä, miten naisten häpykarvat ovat muuttuneet katoavaksi luonnonvaraksi, johon nuoret miehet eivät välttämättä ole koskaan päässeet tutustumaan. Nuorempien naisten keskuudessa karvattomuus kun on kuulemma selvästi normalisoitumaan päin. Nykyään posliinista puhutaan kaikkialla ja sellaisen olemassaolo on sekä yleistä tietoa että yleisesti hyväksyttävää. (Ei vaan silloin kun minä olin nuori!, huutaa sisäinen täti-ihmiseni kauhuissaan.)

Jäinkin miettimään, että kasvaako tänä nettipornon aikakautena pojista uusi sukupolvi miehiä, jotka eivät kenties edes tiedä miltä naisen häpykarvoitus normaalisti näyttää? Tai eivät ainakaan ole luonnollisessa tilassaan olevaan majavaan koskaan tutustuneet?

Ja vielä pelottavampaa – kasvaako tytöistä uusi sukupolvi naisia, jotka ovat hätinä normipuskaa nähneetkään, saati sitten antaneet omien karvojensa kasvaa luonnolliseen mittaansa?

Petaammeko posliinilla pelkkiä pettymyksiä sisältävää seksielämää tuleville sukupolville?

Bust Magazinen Cosmo hates Jessica Alba -teksti puolestaan ruotii Cosmopolitanin luonnollista lookia käsitellyttä artikkelia sekä sen yhteydessä käytettyä, Jenkkilässä erityisesti naistenlehtien suosimaa termiä va-jay-jay. Tätä sanaa käytetään ilmeisesti silloin, kun ei kehdata sanoa ääneen, että VAGINA. Sanavalinnan lisäksi Bustin teksti esittää monia muitakin hyviä kysymyksiä, kuten: Miksi ihmeessä naisten häpykarvat ylipäänsä ovat julkinen keskustelunaihe?

"[W]hy aren’t American women viewed as mature enough to handle the word vagina? Would a men’s magazine ever refer to the penis as a pe-nay-nay? Are people generally offended by the word vagina, and what does that mean for women? Are we still supposed to mask our sex and be embarrassed of it? Why do women feel the need to vajazzle, and why is female pubic hair a matter of public discourse?"

Samaa artikkelia kommentoidessaan Stark Raving Mad Mommy -blogi puolestaan kertoi vielä uudemmasta trendistä, josta ainakaan minä en ollut koskaan ennen kuullutkaan. Nimittäin vaginameikistä.

“There is makeup. Makeup. A "simple-to-use genital cosmetic colorant." I had to look that up online in case the fine journalists at Cosmo had been huffing spray tan fumes. In fact, the website for My Pink Button proudly proclaims that their product is "a temporary dye to restore the youthful pink color back to your labia."

Pian ei siis enää riitä, että puska on ajeltu posliiniksi. Sen sijaan se (tai paikka, missä puska ennen sijaitsi – siis se va-jay-jay) pitää koristella myös timanteilla ja meikillä. Tässä kohtaa alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, etteivät sanat enää riitä kuvailemaan tuntojani.

Minä taidan jättää vaginameikit väliin. Sen sijaan kaikille vähän luonnollisemmasta puskasta yhä innostuville inspiraatioksi ihanan Amanda Palmerin biisi Map of Tasmania nerokkaine videoineen ja sanoituksineen:

Soft and sweet and shaped like a triangle

Some girls want no shape and they shave it all

That’s so whack, it hurts with the stubble

Walking ’round and look like an eight-year-old

I say grow that shit like a jungle

Give ‘em something strong to hold onto

Let it fly in the open wind

If it get too bushy, you can trim

Kuinka moni teistä ajelee puskan posliiniksi? Entä laittaisitko vaginalle meikkiä?

 

Kuvat: thehoopla.com.au, hufingtopost.com, starkravingmommy.com

Share

Kommentit

häkkilintu

Siis ymmärrän karvojen trimmauksen, koska intiimipuska pikkuhousujen kuminauhan välissä sattuu. Ajelemaan en ole kuitenkaan ryhtynyt, koska teräaseet häpykummulla on jo ajatuksena liikaa minulle. Lisäksi asennetasolla olen lähtenyt siitä, että jos luonnontilassa oleva ei kelpaa, niin herra on hyvä ja vemputtaa keskenään. Rantakunnosta ei tartte edes huolehtia, kun en pahemmin noita rantoja tule harrastaneeksi.

Mutta nää meikit... Mikä ihmeen youthful pink? Pillu ei ole koskaan ollutkaan mikään kovin kaunis ruumiin osa, joten en oikein ymmärrä näitä "alapääesteetikkoja" jotka huiskivat pilluväriä menemään tai käyvät muista kuin lääketieteellisitä syistä häpyhuultenpienennysleikkauksessa. Ja tää vajazzling-ilmiö, mitä järkeä laittaa timangeja häpyhuuliin? Jos mies tarvitsee maalatun ja koristellun kiitoradan, jotta tietäisi minne mela laitetaan, niin ei taida muutenkaan kovin lujaa pyyhkiä.

Hyvä teksti taas kerran. +1, peukku ja mitä näitä nyt on.

nansk

En posliiniksi. Jätän semmoisen neliön. Olen tosin aika laiska enkä jaksa pitää sänkeä aina kokonaan poissa, se vaatii yllättävän paljon vaivaa! Mies ei ole koskaan jaksanut välittää moisista pikkuvioista, onneksi :D Sille kelpaa kaikki. Punaiset pilkut talttuvat hienosti aloe vera -geelillä.

Miksikö ajelen? Ennen kaikkea siksi, että inhoan sitä tunnetta, että karvat tulevat alushousujen "reunojen yli". Roikkuvat sieltä sivuista. Tai kurkkivat bikinien alta. Inhoan. Siinä se suurin syy. Olo on myös jotenkin puhtaampi. Tai pikemminkin siistimpi. Mitään meikkiin viittaavaa tai kristalleja en edes harkitsisi, jäin ihan sanattomaksi kun niistä oli puhe :D Mitä ihmettä. Saat luonnollisen pinkkeytesi takaisin? Ihan tosi? Mihin tämä maailma on mennyt? Saati jos ruvetaan värjäämään limakalvoja vaikka siniseksi. Sehän vasta terveeltä näyttää... Huhhuh.

MillaElisa (Ei varmistettu)

En ajele posliiniksi ihan terveydellisistä syistä, herkkä iho tykkää huonoa jatkuvasta sheivailusta. Sitäpaitsi, olen aikuinen nainen enkä pikku tyttö. Itseni mieliksi pidän kyllä alakertani siistissä kuosissa. En kuitenkin ikinä laittaisi sinne mitään ylimääräistä! Jos miehelleni ei sellaisenaan kelpaa niin olkoot sitten ilman. Minun vaginani on jo oikea timantti eikä alakertaan muita koristeita tarvita. :)

Mulle tulee mieleen näistä "nuorekas pinkki" ja yleensäkin koko karvattomuudesta se, että himoitaan pikkutyttöjä. Eikö naisen kuuluisi näyttää sukukypsältä ulkoisilta merkeiltään? Ja ne merkithän on mm. karvoitus ja  kehittyneet sukupuolielimet eli ei "viivapillu" (oksettaa jo kirjoittaakin tuo sana, saati että kuvittelen jonkun ihailevan sellaista pientä viiva va-jay-jaytä)

Olen kuullut, että joidenkin miesten mielestä karvaton pimppi on siksi kiihottavampi kun yksityiskohdat näkyy paremmin.  Se on minusta ihan asiallinen selitys, mutta nämä kaikki "likaisuus", "ei näytä vaginalta, vaan majavalta" ja tietenkin jo mainitsemani "ihanaa, näytät ihan pikkutytöltä" saavat minut todella vihaiseksi.

 

huopis
Merennoita

Mulla ihan samat ajatukset ku MillaElisalla tuossa yllä.

Siis minä olen jumankauta NAINEN, en mikään lapsi tai kynitty broileri. >.<

Jossain vaiheessa sheivasin koko ajan siihen malliin, että jätin leveämmän tai kapeamman kiitoradan tuohon häpykummulle, mutta "sieltä alhaalta" sheivasin kaiken pois. Ja siis oikeestaan siitä syystä, että suuseksi. Vaadin kyllä samaa myös mieheltä. Ja toisaalta, ei kukaan multa sitä ole vaatinut sitten ensimmäisen poikaystävän. Että ihan ite olen itteäni ajellut.

Nyt kun ei mitään seksielämään viittaavaa (muiden kuin armaan vibrani kanssa) ole olemassa, niin oon antanu ehkä eka kertaa kymmeneen vuoteen Tasmanian karttani kasvaa luonnolliseen oloasuunsa. :D Tää on aika jännää! Hihi.

Ja mitä häkkilintu sanoo, niin minä tunnustaudun kyllä alapääesteetikoksi! Mun mielestä pillu on nätti ruumiinosa. :) Jos joku osa minussa tuottaa niin suurta mielihyvää, niin eihän se VOI olla ruma (tai pahanhajuinen.. en tajua näitä silli-juttuja, mutta se on sitten jo eri stoori). :D

Mikä mua kuvottaa kaikista eniten on vulvan kauneusleikkaukset. :( Se jos mikä on karmivaa touhua.

Ja btw, ite oon ihan vasta myös pohdiskellu samaa aihetta blogissani ja erityisesti kyseisen ruumiinosan nimeämistä.

häkkilintu

No huopis, tuottaa kielikin mieletöntä nautintoa (tosin lähinnä syödessä, om nom nom), mutta en mä sitäkään sanoisi kovin esteettiseksi ruumiinosaksi ja se vasta osaakin haista jos ei juo tarpeeksi! Voi rumastakin stereoista kuulua kaunista musiikkia ja voi harvinaisen ruma sänkykin olla selälle paras. Ei pillun ulkoinen epämääräisyys tee siitä huonoa, alapäänkohdalla se sisältö on tärkein ;D Ota huomioon, että kommentissani tarkoitin "alapääesteetikoilla" juuri näitä pillun tuunaajia. Siksi myös heittomerkit, koska häpyhuulileikkaukset ja kaiken maailman pillumaalit menee jo liikaa miesten mielyttämiseksi oman nautinnon kustannuksella.

Katsoin viime kesänä Yle Areenalta Sunny Bergmanin dokumentin tyttöihin kohdistetuista odotuksista ja sielläpä hyvinkin puhuttiin tästä pimppakirurgiasta. Aika kamalaa oli. Siis kun miettii, murto-osalla naisista on symmetrinen pimppa. Suurimmalla osalla toinen sisempi häpyhuuliharottaa, klitoris on "oudon" muotoinen, sisemmät häpyhuulet tulevat ulompien ulkopuolelle. Kirjoitin aiheesta blogimerkinnänkin, josta lainaan pätkän:

""Hei sulle sopisi laserilla tehtävä häpyhuulten muotoilu. Näyttäisit tosi esteettiseltä!" Anteeksi mitä, ne on häpyhuulet, kaksi lörppää, niiden tarkoitus ei jumalauta ole näyttää esteettiseltä! Ne on siellä alhaalla ihan sitä varten, että kikkeli sisään ja vauva ulos. Häpyhuulet eivät ole mikään koriste. Ihan oksettaa kun plastiikkakirurgi naama pokalla kertoo juontajalle, että hänen häpykummullaan on liikaa rasvaa, pimppaa voisi vähän kiristää ja häpyhuulia voisi tosiaan vähän pienentää. Voitaisko jättää se naisten häpyhuulten sörkkiminen kokonaan? Käsite tusinapillu sai kyllä juuri mielessäni ihan uuden merkityksen"

Siksi termi "alapääesteetikot". Kyllä se pimppa on kiva, vaikkei erityisen nätti olekaan <3

Ps. alapään voi myös harjata ennen lipomissessiota, niin ei jää irtokarvoja suuhun.

Jemina
No Sex and the City

häkkilintu, minäkään en ole alapääesteetikko sinänsä, että ryhtyisin toosaani meikkaamaan ja muuten koristelemaan. Toisaalta aloin juuri pohtia, että miksi ihmeessä vain kaikenlaista ylimääräistä puskansa kanssa puuhaavia kutsutaan esteetikoiksi - aivan kuin naisen luonnontilassa oleva kroppa ei voisi olla kaunis. En väitä, että se sitä minusta välttämättä olisi, mutta ehkä kyse onkin meihin istutetusta omaan toosaan kohdistuvasta häpeästä ja yleisestä väittämästä, että rumahan se on? Pitänee ryhtyä nyt muuttamaan moista ajattelua ja olla ylpeä omista paikoistaan. Own your vagina!, kuten ameriikansisko sanoisi.

PS. "Jos mies tarvitsee maalatun ja koristellun kiitoradan, jotta tietäisi minne mela laitetaan, niin ei taida muutenkaan kovin lujaa pyyhkiä." Kerrassaan hienosti muotoiltu! Tämän kun painaisi pikkareiden etumukseen...

nansk, minäkään en tiedä mihin maailma on mennyt, mutta aika pitkälle näemmä.. Aika sanattomaksihan tämä tällainen tosiaan vetää.

MillaElisa, hyvin sanottu! Että meikällä on timanttinen vagina, mitään ylimääräisiä joulukoristeita ei täällä tarvita. Loistoasenne!

iloveamsterdam, tuo likaisuusargumentti on minustakin kaikkein kauhein ja typerin. Majavavertaukset samoin, sillä miten voi olla, ettei luonnontilassa oleva vagina muka näyttäisi vaginalta? En ymmärrä. En myöskään ylipäänsä voi sietää sitä, että naisiin istutetaan omiin sukuelimiin kohdistuva kauhea epävarmuus, josta nämä sitten pyrkivät eroon kaikenlaisin keinoin sheivauksesta pimppikoruihin. Kyseessä on kuitenkin sellainen osa omaa kroppaa, joka tuottaa huomattavasti nautintoa. Ulkonäkökriisillä tai muilla epävarmuuksilla ei sitä sovi pilata!

huopis, olen samaa mieltä siitä, että niin kivaa paikkaa ei pitäisi ajatella rumana, saati sitten haisevana, ei missään nimessä! Keskustelun jatkoa ajatellan meidän pitäisikin nyt kai määritellä, että onko alapääesteetikko ihmisten alapäistä ylipäänsä tykkäävä tyyppi, vaiko niitä jonkilainen kauneuskäsitys mielessään puunaava ja muokkaava tapaus?

Ja minäkin olen pohtinut näitä nimeämisasioita, etenkin koko tähän va-jay-jay-ilmiöön törmättyäni. Linkitä ihmeessä aihetta käsitteleviin postauksiisi tässä kommenttiosiossa - minä taisin niistä jo muutaman löytää, mutta monet muutkin voisivat olla kiinnostuneita lukemaan aiheesta enemmän.

Mun mielestä naisen sukupuolielintä on ihan helppoa sanoa pimpiksi. Minusta on ollut aina tosi kurjaa että monen naisen mielestä kaikki pimpin nimitykset on rumia sanoja, puhumattakaan siitä, että pimppi olisi itsessään ruma. Kuulemma monet vanhemmat ei puhu ollenkaan pienille tytöilleen pimpistä, vaan se vaietaan olemattomiin. Pahimmillaan puhutaan "etupyllystä"  ja jos tyttö osoittaa tervettä kiinnostusta pimppiään kohtaan, siitä suututaan ja huudetaan hyi hyi.  Ei mikään ihme, että naiset sitten aikuisena häpeävät pimppiään, ja yrittävät muovata sitä toisenlaiseksi. 

 

Sellainen etymologinen juttu vielä, että kuulemma ruotsin kielessä ei ole ollut mitään kivaa positiivista nimitystä naisen sukupuolielimille, kunnes ruotsalaiset ovat vähän aikaa sitten keksineet tän suomalaisten mukavan pimpin ja nyt ruotsalaiset sanovat hyvillä mielin "pimpan".

kuten ehkä joku huomaakin, tämä on mulle sydämen asia :D

huopis
Merennoita

Okei, häkkilintu, ollaan siis kuitenkin samalla kartalla. Hyviä pointteja, mut argumentti tai vertaus oli suorastaan harkitsematon. :D Puhuttiin tosiaan vissiin vähän eri merkityksessä tuosta alapääestetiikasta. Maalit ja timantit ja muu menee kyllä aika överiks ja tuntuu todella turhalta. Haluaisinkin päinvastoin promota jokaisen erinäköisen pillun launeutta itsessään!

Muistan kans kattoneeni jonkun dokkarin tuosta alapääkirurgiasta ja muistan erityisesti siitä teini-ikäisen tytön, joka halusi leikkauttaa pimpsansa, koska se oli niiiiiin ruma. Ja mikä herttaisinta, tytön äiti kannusti tyttöä leikkaukseen ja oli samaa mieltä, että epänormaaliltahan siellä alapäässä tytöllä näyttää. :( Todella surullista jos vulvan "normaalius" määritetään vaikkapa joittenki (fotoshopattujen) pornolehtien tai lääketieteellisen kliinisten kuvien mukaan. :( Höh.

Ja sit oli se joku taiteilija, joka kuvas naisten alapäitä ja teki siitä kirjankin.. en muista kuka oli kyseessä, mutta teos oli todellakin riemastuttava! Niin erilaisia pimppejä että huh. :)

Mutta mainostanpa tässä nyt törkeästi sit omia juttujani aiheesta.

Alla linkki pariin tekstiin. Mun tyyli siis lähinnä rant. :D Ja tuonnekin saa kommentoida! Ja oon erityisen kiinnostunu kans tuosta nimeämisen politiikasta! Se todellakin on sydämenasia täälläki. ;)

Name it yourself

Voihan vulva, mikä römpsä!

Joanna Palmén
Rönsy

Mäkin kannan huolta kasvavista sukupolvista. Erityisesti sen jälkeen, kun satuin näkemään erään Facebookkiin linkatun ns. huumorikuvan ja sen alla varhaisteinien avomielisen keskustelun. Kuvassa oli alaston vanhempi nainen, jolla oli napaan asti ulottuva, kaikilla mittareilla aika vaikuttava karvoitus. No, ei siinä mitään, onhan näitä, mutta kuvan alla, kaikkien "hyi/yök/oksettavaa" -kommenttien keskellä, joku (poika) kommentoi myös: "siis eiks too oo ikinä ajellu puskaansa". Kommentista tuli vaikutelma, että poika ajatteli, että jos ei häpykarvoja sheivaa, ne pikkuhiljaa valtaavat koko kehon.

Mahdoton Nainen

Kaikenlainen pimpin "tuunaus" on musta vähintäänkin outoa, pahimmillaan sairasta. Itse olen varsin laiska huoltamaan alapään karvoitusta ellei tiedossa ole bikinikelejä tai petipuuhia. Pääsääntöisesti alapääkarvoitukseni siis rehottaa luonnontilassa. Joskus ihan omaksi ilokseni poistan (voiteella) ylimääräistä kasvustoa, juurikin noista karvat-kuminauhan-välissä-auts -syistä tai sitten vaan siitä että on helpompi pitää alapää puhtaana (erityisesti kuukautisten aikaan!).

Minäkin haluan mieluummin näyttää naiselta kuin pikkutytöltä, sitä paitsi se pitää sellaista kivaa mysteeriä yllä kun ei ole se viiva heti käden ulottuvilla kun ottaa housut pois :D Ja miehissä joille kelpaa pelkkä posliini on mielestäni jotain perustavanlaatuista vikaa...

Mitä tulee tuohon nimeämisasiaan niin pimppi on minustakin varsin miellyttävä sana, ja tykkään myös sanasta häpy, sillä se kuulostaa jotenkin iloiselle ja kujeilevalle, ja sehän on melkein kuin happy! Joidenkin mielestä se voi toki kuulostaa häveliäälle (häpeä-sanaanhan se kai juontaakin) mutta minusta häpykukkula on vaan yksi maailman hienoimmista sanoista ja synnyttää mahtavia mielikuvia!

häkkilintu

No, sanonpa huopis nyt ihan tasa-arvon nimissä, ettei ne pippelitkään mun mielestä niin kovin ihmeellisen esteettisiä ole. Enkä sanonut että pillu on ruma, se ei vaan ole kovin kaunis, aika neutraali. Ei sisäreisikään mikään ihmeellisen upea visuaalinen kokemus ole, tai joku korvan nipukka. Ihmisruumin rumin osa kuitenkin lähes poikkeuksetta polvet tai ainakaan en koskaan ole nähnyt kaunispolvista ihmistä (siis ilman photoshopkäsittelyä, eikä ne senkään jälkeen enää näytä polvilta). Kokemukseni pillun esteettisistä saavutuksista on henkilökohtainen, eikä se tarkoita, etteikö alapää voisi olla jollekin muulle kaunis. Kauneus on subjektiivista ja ajassa muuttuvaa ja mitä näitä muita tieteellisiä määritelmiä nyt olikaan.

Olemme katsoneet samaa dokumenttia, sillä tuossa Sunny Bergmaninkin dokumentissa oli tämä hirviöäiti, jonka mielestä pimpin pitää olla paraatikunnossa ennen kuin ekaa poikakaveria voi nusaista. Ei siis muuta kuin kirurgille.

(Lisäsin blogisi muuten kirjanmerkkeihin, vaikutti lupaavalta)

iloveamsterdam, toi etupylly termi oli tuomiolla viime kesänä joko Vauva-lehdessä tai Meidän perheessä, en nyt muista kumpaa luin terveyskeskuksessa. Erittäin halventava ilmaisu pimpasta. Enkä oikeen välitä jakorasiasta tai kirkkoveneestäkään. Ottaen huomioon että naisen pimppi mahdollistaa ihmislajin olemassa olon, niin aika törkeitä nimityksiä sille on annettu. Vähän rispektiä olisi ihan jees.

huopis
Merennoita

Häkkilintu, (jeee, uus lukija mun blogiin! Tervetuloa!) okei, no mutta mielipideasioita selkeesti! Mun mielestä pillu on kaunis asia (ja siis ulkonäkönsäkin puolesta). :) Penis voi olla kaunis tai olla tosi ruma.. :D Noita on vähän hankala kyllä verrata. Jotenkin nään pillun ja peniksen niin eri konteksteissa. Ehkä. Hmm. Tätä pitäs kyllä miettiä..

Ja mä olen todellakin kasvanu kodissa, missä pillu on etupylly ja myöhemmin alapää. -.- Huoh. Ja jos nyt miettii että mitä nimiä siitä käyttää esim gynelle puhuessa tai äidin kanssa jutellessa, niin... noh.. alapäähän se helposti on. :(

Suomessa tuo vulva ei ole kauhean yleinen. Eräs kaveri tosin tokaisi, että vulva on just radikaali sana ja sitä pitää joka naisen viljelemän! :D Hih.

Muttajoo, meni nyt vähän off topiciksi tämä mun selostus. :D

eh (Ei varmistettu)

Tuli tuosta va-jay-jay-nimityksestä mieleen että tietääköhän kaikki naisetkaan missä kyseinen mystinen paikka sijaitsee. Televiossa näytettiin taannoin ohjelmaa, jossa joku julkimo kävi vajazzling-käsittelyssä (mikä termi!). Ajattelin jo, että kuinka härskiksi tämäkin ohjelma menee, mutta ne helyt liimattiinkin naisen alavatsalle, navan ja bikinien alaosan välimaastoon, ei vaginaan, vaikka ohjelmassa nimenomaan sanottiin että vajazzling tarkoittaa vaginan koristelua. Olisi melkein tehnyt mieli sanoa sille naiselle, että kuule kultapieni ei tuo ole sinun vaginasi vaan alavatsa.

Veni, vidi, vici

No on se jo kumma, että niitä hiluvitkuttimia aletaan jo sukupuolielimiin ripustaa. En tiedä, minkälaisista meikeistä tai koruista on kyse, mutta kuulostaa todella oudolta, epämukavalta ja täysin luonnottomalta. Jokin aikaa sitten blogissani kauhistelin alapään vaalentamista, mutta nytkö se pitää jo koristella? Minun vagina on loistava ja toimiva tällaisena.

Missä ovat miesten penis-timantit?

Veni, vidi, vici

"Anteeksi, käyn naistenhuoneessa puuteroimassa klitorikseni."

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei se sentään mikään joulukuusi ole :D

Nainen vol10 (Ei varmistettu)

Vielä tuohon karvojen karsimiseen. Minä nainen olen sitä teen sitä kesäisin mutta vain bikini rajat. Mä en ole tajunnut, että tää on niin iso juttu, ennen kun tajusin 10 vuotta sitten uimahalleissa, että osalla aikuisilla ja nuorilla karvat on ajettu. Ihmmettelin, että miksi? Kysymyksessä on siis estetiikka, varmaan muodin ja pornon (sillä siellähän ei karvoja ole) vaikutusta?

Onkohan noissa meikeissä sitten jotain peitepuikkoja tms kun sen kerran kun tota siistimistä olen tehnyt niin, karvatuppi tulehtuu ja alapäähän (PIMPPI, VAGINA )alkaa ilmestymään ah niin hetken sileänä olevaan kohtaan punaisia tulehtuneita finnin näköisiä pahkuroita. Tuoko on esteettistä?? Minusta karvat on kivoja ja ne lämmittää mukavasti talvella. Nytkin on -10c.

huopis
Merennoita

Tuo pornon syyttäminen kaikesta on kans jännä ilmiö. Ja sit kans tuo, että oletetaan että karvattomuustrendi johtuu pornosta.

Olin reilun vuoden pornokaupassa töissä ja mulle jäi fiilis, että nyt oltas taas menossa karvatrendien saralla sinne karvaisempaan suuntaan. Enää ei haluta täysin posliiniksi ajeltuja pilluja. Tuntu että kun uusia leffoja ja lehtiä tuli myyntiin, niin niissä ei ollu enää sitä joku aika sitten must-juttua, eli juurikin posliinialapäätä, naisilla.

Mun mielestä muutos oli ihan selkeä, mutta voihan olla, että se oli vaan joku jo ohi mennyt ilmiö..

(Ja karvapornohan on sitten ihan omalla hyllyllään alan puodeissa. :D Eli en viitannu tuossa yllä nyt siihen, vaan ihan peruspornoon.)

Jemina
No Sex and the City

iloveamsterdam, olen ihan samaa mieltä tuosta, että nimeämättömyydellä ja yleisellä hyssyttelyllä aiheutetaan tytöille se fiilis, että omissa sukuelimissä on jotain häpeämistä. Aika pirun surullista.

huopis, kiitos linkeistä! Etenkin tuo nimeämispolitiikka on tosiaan mielenkiintoinen asia. Vulva on sanana ehkä parhaasta päästä, mutta jotenkin se ei tunnu sopivan suuhun... Toisaalta, olen itsekin kasvanut kodissa jossa käytettiin tuota karmivaa nimitystä "etupylly", ja niinpä koko ruumiinosan ja siihen liittyvien sanojen haltuunotossa lienee vielä tekemistä. 

Joanna, siinäpä uusi tapa pelotella tyttöjä ostamaan ties mitkä venus-terät ja muut karvanpoistovehkeet - muuten häpykarvat tulevat ja valtaavat koko kroppasi, kasvavat korviin asti! Apua. Nämä tällaiset jutut naurattavat aina hetken, kunnes sitten tekevät yhtäkkiä aika surulliseksi... Jatkuvasti puhutaan siitä, miten vieraantunut länsimainen ihminen on luonnosta, ja että lapset eivät enää tiedä että maito tulee lehmästä. Mutta että tässä kasvatetaan sukupolvia, jotka ovat näin vieraantuneita myös omasta kehostaan ja ihmiskropasta yleisesti..? Huh.

Mahdoton Nainen, ihan ensiksi iso peukku tälle: "se pitää sellaista kivaa mysteeriä yllä kun ei ole se viiva heti käden ulottuvilla kun ottaa housut pois" - olin purskauttaa kahvit pitkin läppärin näyttöä nauraessani! Kerrassaan loistavasti muotoiltu tuo. Pidettäköön vähän mysteeriä yllä!

Ja minustakin häpy kuulostaa tosiaan sanana kivalta, mutta tuo häpeä-assosiaatio vaivaa jotenkin perustavanlaatuisella tavalla ja estää termiä tuntumasta oikein hyvältä. Miksi kaikissa sanoissa on jotakin vikaa!

häkkilintu, ihan totta, kyllä tällaiselle taikalaitteelle pitäisi olla parempia nimiä, ja mieluiten useampia! Ja sitä rispektiäkin tosiaan. Itse käytän valitettavan usein kiroillessani sanaa vittu, ja olenkin jo pitkään miettinyt, että pitäisikö siitä luopua. Onhan se vähän omituista mainita sellainen miellyttävä osa omaa kehoaan manauksena, kuin siinä olisi jotain vikaa.

eh, voi mikä pelottava ajatus! Tämä koko vajazzling-setti on jotain niin hullua, että tätä pitänee tutkia vielä vähän lisää. Joskin melkein pelkään sitä kreisin määrää, johon tätä googlettaessa väistämättä törmännee..

Nelliina, on tosiaan ihmeellistä minkälaisista asioista ihmiset saadaan tuntemaan epävarmuutta. Ja sitten markkinamiehet nauravat matkalla pankkiin, kun vaginapunat ja -puuterit myyvät kuin häkä naisten panikoidessa oman alapäänsä väriä/muotoa/whatever. Mantraksi markkinamiehiä vastaan, toistetaan kaikki hetki yhdessä: Minun vagina on loistava ja toimiva tällaisena!

Vierailija, joulukuusi minullakin tuli mieleen. Että mallista ja tuuheudesta onkin jo puhuttu maailman sivu, mutta mitäs kaikkea led-valosarjaa, killutinta ja hilavitkutinta sinne pitäisi vielä lisäksi ripustaa.

Nainen vol10, aivan, karvat ovat talvivaruste numero uno! Minäkin mietin tuossa hetki sitten, että miten ikävältä kalju päälaki mahtaakaan tällaisille keleillä tuntua - mutta entäpä sitten kalju alapää! Huh, tulee kylmä pelkästä ajatuksestakin. Minä pidän mieluummin jalassa nämä ihan omasta takaa olevat villahousut!

huopis, pornossa sinänsä ei välttämättä ole mitään vikaa, enkä missään nimessä lähtisi syyttelemään sitä suunnilleen kaikesta mikä maailmassa on vialla. Sen sijaan minäkin olen kyllä vähän sitä mieltä, että pornosta tämä posliinitrendi lähti yleistymään. Toivotaan tosiaan, että trendi on muuttamassa suuntaa. Olisi hauska nähdä mitä tapahtuu, jos karvapornosta tuleekin se uusin kuuma juttu!

Suomessa vanhassa kansanperinteessä vitulla oli mystisiä ja pelottaviakin voimia, siinä siis syy miksi sitä käytetään kirosananana eli voimasanana edelleenkin. Esimerkiksi keväällä saattoi emäntä kivuta hajareisin navetan portin päälle ja karja kulki siitä ali kesälaitumille ja tälla tavoin karja sai "vitun siunauksen". Taistelussa myös joku taho saattoi ottaa käyttöönsä jonkinlaisia vitun taikavoimia ja tällöin huudettiin: "vitun voimalla!". aika siistiä minusta :D 

Ja häpy on vanha synonyymi pyhälle, joten se on siis oikein ylistävä nimitys, mutta nykykielessä harmi kyllä mielenyhtymä onkin hävyn puutteeseen eli häpeään.

Jemina
No Sex and the City

iloveamsterdam, mielenkiintoista tietoa! Pitääpä pyrkiä perehtymään aiheeseen enemmän. Aika jännittävää, että miten tuollainen positiivinen voimasana on ajan kuluessa muuttunut jotenkin törkeäksi kirosanaksi. Lieneekö kyse taas patriarkaatin salajuonesta hallita naisia saamalla nämä häpeämään omaa ruumistaan ja etenkin sitä kuuluisaa, voimakasta vittua!

Nyt tekeekin mieli lähteä kiipeämään portin päälle ja välittömästi...

Neitsyt (Ei varmistettu)

Eksyin sitten tännekkin lueskelemaan kun työttömänä on aikaa (Se on hyvä että työuria pidennetään sieltä lopusta kun ei täällä työuran alkupäässä saa töitä koska ei ole tehnyt töitä).

Mutta asiaan. Itsekkin syyllistyn joskus sanan (vittu) käyttämiseen kirosanana, mutta en kumminkaan ajattele sen "vanhaa" merkitystä elikkä siis yhtenä nimenä vaisen sukupuolielimelle, vulvalle, pillulle yms. vaan ainoastaan kirosanana. Luulenpa että hyvin moni minun lisäksenikin ei ajattele kyseistä sanaa käyttäessään sitä. On mahdollista että ajan kuluessa käy niin että koulussa äidinkielen tunnilla opetetaan että aikoinaan se sana tarkoitti sitä mutta nykyään se on vain kirosana tai tarkoittaa jotain aivan uutta asiaa.

Esimerkkinä vaikka tämä Emo. Jos en nytten täysin muista niin Emo tarkoittaa nykysuomessa eläin-äitiä lähinnä ja on erittäin kauan ollut suomenkielessä sanana (äiti). En ollut uskoa korviani että kyseiselle sanalle oli kehitetty jokin uusi merkitys joka oli kaikenlisäksi erittäin kumma itsessään ja siihen liitettyinä pukeutumistyyleinä yms

Vitulle löytyy vastine sanasta kyrpä. Sitä voi vituttaa mutta sitä voi ihan yhtälailla kyrpiä. Ehkä suomenkielessä voitaisiin alkaa puhua vähän englannin tyyliin että Naisia vituttaa ja miehiä kyrpii tai vaikka toisinpäin :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.