YH-äiti neuvoo: näin selviät elämästä

Oisko tulta?

Kuvassa itse ajastamani kodinkone.

Koska lehdissä on välillä ihan käsittämättömiä "yksinhuoltaja pärjää ostamalla ajastettuja kodinkoneita" -juttuja päätin nyt jakaa omat oppini vanhemmuudesta teidän kaikkien iloksi. Sillä yksinhuoltajuus oikeasti taitaa tehdä vanhemmuudesta yksinkertaisempaa. Ei kertakaikkiaan ole aikaa eikä voimia säätää loputtomiin. Rahaa ei myöskään ole ylimääräistä. Siispä:

Ihan ensin. 
Hoida kuntoon ravinto-uni-rentoutus -kolmio. Se tapahtuu seuraavasti: 

Nakkipaketti-korvatulpat-keskikaljaa (viimeisintä EI lasten läsnäollessa) 

Kun nuo peruselementit ovat kunnossa voit alkaa hifistellä. 

1. Aamulähdöt. 2-3 -vuotiaasta ylöspäin lapsi voi hyvinkin pukeutua itse, jos vaatteet ovat sopivalla korkeudella. Suomalainen haalariteknologia pääsee edes kerran oikeuksiinsa näinä epätalvina, kun viet hellemekkoisen (ja onnellisen) lapsesi päiväkotiin.

2. Ruokailut. Lapsi syö ruoka-aikaan, jos hänellä on nälkä. En ole vielä kertaakaan kuullut länsimaisen kakaran kuolleen nälkään. Useamman vanhemman olen kyllä kuullut tulleen hulluksi yrittäessään väkisin syöttää lapsiaan.

3.Vuorovaikutus. Sen sijaan, että kuskaat lapsia kaikenlaisiin harrastuksiin, niin tee niiden kanssa yhdessä asioita. Kuten ruokaa. Tai paikkojen siivousta. Maalatkaa seinä. Tehkää kampauksia. Kootkaa Ikea-kaappi. Lakatkaa kynnet. Jutelkaa samalla. Mikä päivässä on ollut parasta? Mikä kurjinta? Kerro myös omat high-low:si. Ylläty, kun lastasi kiinnostaa.

4. Nukkuminen. Lue ikään sopiva iltasatu aina samaan aikaan. Sano iltarukous. Sano hyvää yötä. Mene tekemään omia asioitasi.

5. Koti. Anna olla. Oikeasti. Sovi siivoustunti viikossa (tai silloin kun tulee vieraita) ja jokainen hoitaa tonttinsa. 

6. Raivarit. Peruskolmion keskimmäinen kohta toimii myös näihin. 

7. Ystävät. Pidä huolta, että sinulla on ystäviä. Et todella halua olla ainoita aikuisia lapsesi elämässä. Lisäksi sinulla pitää olla muutakin elämää kuin lapsesi ja lapsen on syytä oppia konkreettisesti, ettei hän ole universumin keskipiste. 

8. Väsymys. Kun et jaksa mitään, anna lapselle iPad tai muu ruutu. Tunne kuuluvasi onnekkaaseen osaan loputtomassa väsyneiden vanhempien maailmanlaajuisessa joukkossa, koska voit tehdä niin.

9. Positiivisuus. Iloitse siitä, että monilla menee vielä huonommin. Et sentään ole yksinhuoltaja. 

10. Julkaise blogi, vaikka se tuntuu keskeneräiseltä. Elämä on.

 

Minna J.

Kommentit

Tahdonasiat (Ei varmistettu) http://tahdonasiat.blogspot.fi/

Haastan teidät mukaan #Reilutblogit haasteeseen blogissani! Yksis

Haa, tämä oli loistava! Kiitos nauruista :D Pistetään opit korvan taakse.

tulppakorva (Ei varmistettu)

Korvatulpat ovat oikeasti ihan loistava keksintö. Itse väsyin natkuttamaan jatkuvasti lasten riehakkaasta leikkimisestä, johon kuuluu kirkumista, kiljuntaa, huutoa, huutavia paloautoja, rumpuja yms. Koska kaikilla muilla oli kivaa ja vain minua ärsytti moinen äänimaailma, päädyin siihen, että ongelmakin oikeastaan oli minussa, ei lapsissa. Joten tukevat korvatulpat korviin ja arki jatkui sujuvasti sopivasti vaimennettuna.

lisää korvatulppia (Ei varmistettu)

Kiitos! Nämä neuvot pitäisi tulostaa ja kehystää. Ja lukea sopivassa hetkessä. :) korvatulppia pitääkin ostaa lisää...

YH täälläkin (Ei varmistettu)

Ihan mahtavia vinkkejä! Erityisesti kohdat 8 ja 9 ilahduttivat :)

Donna Orkidea (Ei varmistettu) http://donnavauvatonna.blogspot.fi/

Tervehdys!
Eksyin tänne sattumalta surffaillessani - etsiessäni positiivisia yksinhuoltajien kirjoituksia. Ja tämä on juuri sellainen! ;) Aivan loistava lista. Erityisesti kohdat 2-5, ja myös kohdan 7, pyrin itsekin pitämään ohjenuorina.
- Terveisin toivottavasti pian tuleva yh-mama :)

meria (Ei varmistettu)

Hyvä teksti!:)Miten olet muuten selittänyt lapsille sen missä isä on, ja miksi hän asuu eri paikassa?

yhx3 (Ei varmistettu)

En nyt tiedä noista korvatulpista tai keskikaljasta, ei tulisi mieleen niitä käyttää, mutta ennen kaikkea kannattaa arvostaa sitä mitä sinulla on!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.