Ladataan...
Packing peanuts

 

No nyt on jotain uutta, vihdoin. Nimittäin ihan uusi tyyli hiuksissa. 

Viime vuosi oli minulle vaikea monella tapaa. Loppuvuodesta päätin, että tästä vuodesta tulee parempi, sillä paljon huonommaksikaan eivät voisi asiat enää mennä. Samoihin kypsyi ajatus siitä, että muutos voisi alkaa siitä helpoimmasta päästä, omasta päästä kirjaimellisesti. Kahdessa vuodessa venähtäneet hiukset, joita aina pidin ponnarilla, saisivat lähteä.

 

 

Jep, vaikka invisibobblet olivat käytössä, niin kyllä selvästi on nähtävissä mitä ponnarin pitäminen tekee. Katkeilleita hiuksia on, ja paljon. Tämä kuva hieman myös yllätti sillä, kuinka nopeasti ne hiukset oikeasti kasvavat. Kasvatusprojektit kun tuntuvat aina ikuisilta. Tähän pituuteen hujahdettiin kahdessa vuodessa, ja siinä ajassa tasoiteltiinkin mittaa useampaankin otteeseen.

 

 

Leikkauksen lisäksi pistettiin hieman reippaasti vaaleampaa sävyä sekaan. Tai näin aluksi tuohon päälle. Maantienharmaita ja muuten vaan harmaita hiuksia kasvaa kokoajan enemmän, joten tavoitteena on pikkuhiljaa haalentaa sävyä lähemmäs omaa. 

Hiusten leikkauksen jälkeen, se ensimmäinen pesukerta oli muuten ihana, helppo ja nopea. Tykkäsin. Kyllä lyhyet hiukset taitaa olla se mun juttu.

 

Mitä uutta teille on tämä uusi vuosi tuonut tullessaan? Hyviä vai huonoja uutisia? Iloja vai suruja?

 

 

 

Share

Ladataan...
Packing peanuts

 

Sairastuvalta päivää. 

Ehdin juuri viime viikolla töissä päivitellä työkaverin kanssa ettei olla sairasteltu piiitkään aikaan, siinä missä moni on potenut jo useammat flunssat ja muut pipit.

Never say never, sillä jo seuraavana päivänä oloni ei sitten ollutkaan enää niin hyvä... Flunssa otti, tuli, ja sai minut sitten viimein kiinni. Toivottavasti talvilomaa tämän viikon pitävä työkaveri saa pitää lomansa terveenä.

 

 

Lehdet ja netti ovat olleet viime viikot pullollaan vinkkejä, joilla torjua kokonaan tai ainakin yrittää lyhentää flunssan kestoa. Joku vannoo viinaan kastetuiden villasukkien olevan paras parannuskeino, toinen uskoo valkosipulin voimaan ja kolmas särkylääkkeisiin.

Totuus ja se, mikä kenellekin taudin luonteesta riippuen oikeasti toimii, menee varmaan jossain kaiken välimaastossa. 

Minulla kun nokka vuotaa luotan pehmoisiin nenäliinoihin, Bepanthen voiteeseen, Otrivinin nenäsumutteeseen, Carmolis "munkkitippojen" höyryhengittämiseen ja lämpöiseen juotavaan.

 

 

Löysin hiljattain tämän Hunajainen Sam Oy:n hunajan, joka on inkiväärillä maustettu, tai oikeastaan kyse hunajan ja inkiväärin yhdistelmästä. Pakkaustekstien mukaan tuote sopii melkein kaikkeen: urheilujuoman tai terveysjuoman maustamiseen, sellaisenaan juustojen kanssa, leivonnassa makeuttamassa ja makua tuomassa, samoin myös ruuanlaitossa wokeissa tai padoissa tai sitten vaikka jogurtin kanssa nautittuna.

Mietitytti, että maistuukohan hunajassa oikeasti inkivääri, vai onko se vain nimessä mukana? Sitten se flunssa iski, kuulin parilta tuttavalta kehut tuotteesta ja päätin että on aika itsekin kokeilla.

No, nyt tiedän, että kyllä se inkivääri sieltä maistuu ja aikas voimakkaastikin! Jopa niin voimakkaasti, että totesin ettei tätä kannata käyttää teen kanssa, vain ihan pelkästään. Eli ronski ruokalusikallinen inkiväärihunajaa kupin pohjalle ja kiehautettua vettä päälle. Kuten alimmasta kuvasta ehkä silmiä siristämällä voi huomata, juomassa on reilusti inkiväärin hippusia. 

Nähtäväksi jää lähteekö lenssuni pian pois tätä juomaa nauttimalla, mutta ihan kivaa vaihtelua kuumalle mehulle on tästä tullut. Tottakai lepo ja lämmin vaatetus ovat mukana flunssankarkoituskarkeloissa. Toivottavasti nämä bileet loppuvat yhtä nopeasti kuin alkoivatkin.

 

Mikä on teidän vinkkinne vilustumisen varalle?

 

 

Share

Ladataan...
Packing peanuts

Say hello to my new friends!

 

Joulupukki kyllä tiesi mistä matkakuumeilija tykkää, värikkäistä matkalaukun nimikylteistä tietenkin.

Mikään ei ole niin ikävää, kuin joutua lentokentällä ihmettelemään, että mikähän se noista matkalaukkuhihnalla pyörivistä kymmenistä mustista laukuista onkaan se oma. Kuullostaako tutulta?

Olen tässä siivouspäissäni harkinnut, että joko olisi aika luopua omasta "persikastani" eli ihanasti muista matkalaukuista heleällä värillää erottuvasta kovakantisesta Samsonitesta. Aika tuntuu ajaneen ohi tuosta kielikurssille aikoinaan minulle hankitusta laukusta. Nykymalliset matkalaukut kun ovat kevyempää materiaalia, niissä on huomattavasti toimivammat pyörät ja sitä rataa...

 

 

Toimivan ja tunnistettavan laukun ajattelu on hiljalleen tulossa ajankohtaiseksi, kun tässä matkaliput jo polttelevat takataskussa. Tavallaan sitä ollaan jo lähtökuopissa, tai ainakin melkein.

Reissun suunnittelu, hotellien ja ravintoloiden tutkiminen ovat olleet mielessä jo useammin kuin uskallan myöntää. Ja matkaan on kuitenkin vielä aikaa. Sen verran uskallan paljastaa että Singapore on jälleen kerran kohteena, mutta saattaapi olla että sieltä tehdään seikkailu johonkin meille aivan uuteen paikkaan tai ehkä jopa kahteen. 

 

Mistä te tunnistatte oman matkalaukkunne? Onko se väriltään jotenkin villi, vai oletteko sitoneet jonkin näyttävän killuttimen?

 

 

 

 

Share

Ladataan...
Packing peanuts

 

Tästä on hyvä aloittaa tämän vuoden postaukset ja torstaiset tipsit, tämän hetken suosikkini sauvasekoittimella suristelussa: raikas mangosmoothie. Blenderilläkin homma hoituu, kokeiltu on. Tällä juomalla lähtee päivä pirteämpänä käyntiin, maistuu myös välipalana tai voi siitä nautistkella ihan muuten vaan.

Kaikkihan ovat aloittaneet uuden, paremman ja terveellisen elämän näin tammikuussa ja kaapit pullottelevat vihanneksista ja hedelmistä, eikö? Minä jätin lupaamatta mitään, mutta olo on ollut huomattavasti energisempi, kun olen lisännyt ruokavaliooni enemmän hedelmiä. Näitä aineksia löytyi kaapista ja mukavasti niiden maut sopivat mielestäni yhteen. 

 

Raikas mangosmoothie (iso lasillinen yhdelle, tai pienet lasilliset kahdelle)

 

Tarvitset:

  • 1 kiivi
  • 1 passionhedelmä
  • 1dl mangopyreetä
  • 1 banaani (mitä kypsempi, sitä makeampi)
  • + vaihtoehtoisesti 1 dl jogurttia tai pieni loraus (1-2rkl) vettä tai appelsiinimehua

 

Kuori ja pilko kiivi sekä banaani, puolita passionhedelmä ja kaiva sisus lusikalla. Lisää mangopyre ja maun mukaan maustamatonta jogurttia. Jos maitotuotteet eivät maistu niin pieni tilkka vettäkin riittää, että blenderi tai sauvasekoitin lähtee paremmin suristamaan aineksia juotavaan muotoon. Kaada juoma lasiin ja nauti. 

 

 

Mitä te pistätte blenderiin, mikä on ehdoton suosikkimakunne smoothiessa? Uusia makuyhditelmiä saa vinkata!

 

Ps. ihan pakko vielä spoilata pirteän valoisa tunnelma "behind the scene" -kuvalla siitä, mikä oli realiteetti valokuvaushetkellä ikkunan äärellä valoisassa tammikuisessa keittiössä klo 11... onneksi oli kamerajalka ja pitkä valoitusaika. Kyllä nämä päivät tästä vielä pitenevät...

 

 

 

Share

Ladataan...
Packing peanuts

 

Nyt kun vuosi 2015 lähestyy loppuaan, on hyvä hetki tehdä pieni yhteenveto siitä, missä kaikkialla sitä tulikaan reissattua. Alkuvuodesta hieman jännitti, että miten budjettimme tulee riittämään yhteenkään matkaan, kun olimme kotona aloittamassa mittavaa kylppäriremonttia. Sitä ennen kävimme kuitenkin Matkamessuilla fiilistelemässä. Siellä jos missä kyllä iskee matkakuume, juuri silloin kun ei pitäisi... 

Tammikuussa siis tuli poikettua messujen puitteissa Helsingissä. Helmikuu meni remontin keskellä ja viimein maaliskuun lopulla Ryanairin siivin lensin jälleen kerran Bremeniin. Tämä reissu minun piti alun perin tehdä ihan yksistään. Olin edellisen kerran ollut matkoilla aivan yksinäni vuonna 2004, ja oli ajatuksena että nyt pitäisi päästä yksin tuulettumaan... Toisin kävi ja hyvä ystäväni lähtikin matkaseuraksi, mikä olikin ihan mukava ratkaisu siinä tilanteessa kun surin perheenjäsenen menetystä. 

 

 

Bremen oli maaliskuun lopulla viileä ja sateinen. Se ei paljoa haitannut kun keskityimme shoppailuun ja herkutteluun. Tietenkin ilmoiltaan matkamme paras päivä oli se, jonka vietimme pääasiassa junassa. Matkasimme Hannoverin kautta Bremenistä Braunschweig nimiseen kaupunkiin yhteistä ystäväämme tapaamaan. Braunschweig vaikutti mukavalta kaupungilta, varsinkin arkkitehtuuriltaan monipuoliselta. Perinteisien talojen lisäksi kaupungista nimittäin löytyy aikamoinen väriläiskä, James Riccin suunnittelema talo, joka on kuin suoraan sarjakuvista! Siitä kuva hieman alempana.

 

 

Huhti- ja toukokuussa arki pyöri kotinurkissa uudesta kylpyhuoneesta nauttien, paitsi että pieni kotimaan retki tehtiin Järvenpäähän pyöräilyn merkeissä. Enpä olisi ikinä uskonut että voisin innostua pyöräilystä, mutta sekin päivä tuli koettua. Kesäkuussa, juuri ennen juhannusta, lähdin äitini kanssa juhlistamaan tämän lähestyvää syntymäpäivää Bremeniin pariksi päiväksi. Ohjelmassa oli jälleen kerran shoppailua sekä ja muun muassa nautiskelua Casa ravintolan tapaslajitelmasta.

 

 

Heinäkuussa mieheni veli tuli luoksemme lomille Singaporesta ja yhteistuumin lähdettiin katsomaan päiväksi Tukholmaa. Matkan kohokohdiksi nousivat laivan notkuvat buffetpöydät (ne yllättivät positiivisesti!), vierailu Fotografiska museossa sekä Oopperan kellarissa sijaitsevan Bacfickan ravintolan lounas. Tällaiselle retkelle voisin kyllä lähteä heti toistekin.

 

 

 

 

Elokuun lopulla koitti odotettu kesäloma. Pitkän harkinnan jälkeen päätimme, että teemme vain yhden kunnon matkan sen sijaan, että sinkoilisimme viikoksi yhteen paikkaan ja toiseksi viikoksi jonnekin aivan toisaalle. Olimme ihastuneet edellisenä kesänä Nizzaan ja sinne vie nytkin lentomme. Kentältä tosin jatkoimme suoraan Cannesiin, johon tutustuimme kolmen päivän ajan.

 

 

Välimerellä aurinko paistoi kivasti ja yllättävänkin kuumasti vielä elo-syyskuun vaihteessa. Cannesin hiekkarantojen jälkeen auringossa paistattelu jatkui Nizzan kivikkoisella rannalla, joka tulikin hyvin tutuksi kuuden päivän aikana. Löhöilyn lomassa tehtiin yhdistetty päiväretki Mentoniin ja Monacoon, käytiin ihmettelemässä modernia taidetta Mamac museossa sekä tutustumassa urheilumuseossa historiallisiin urheiluvälineisiin ja vaatteisiin.

 

 

 

Nizzan matkan yksi huipennus oli tyylikäs lounas Negresco Hotellin Rotonde ravintolassa, jonka kruunasi kahvihetki makeine leivoksineen. Suosittelen lämpimästi. Ravintolan sisustus on kuin suoraan tivolista, kirjaimellisesti. Mutta tarjoilu suoritetaan varsin hienostuneesti, kuten Negrescon arvoisessa hotellissa kuuluu. Ristiriitaista ja mielenkiintoista. Kahvikuppissa, macaronleivoksessa ja suklaanapissa toistui hotellin logo, mikä oli hauska yksityiskohta. 

 

Lämpiminä päivinä jäätelö maistui. Nizzasta saa ihan parasta lakritsajäätelöä vanhan kaupungin ytimessä sijaitsevasta Fenocchio nimisestä jäätelöbaarista. Ei uskoisi, että Välimerellä ymmärrettäisiin lakritsin päälle, mutta tuo lakujätski kyllä voittaa maussa kaikki Valion versiot. Eli jos Fenocchiossa iskee valinnanvaikeus, kannattaa kokeilla lakua ;-) makujahan siis tuosta jäätelöbaarista löytyy useita kymmeniä.

 

Siinä ne sitten oli, vuoden 2015 reissut. Vaikka alkuun pelotti, että pääseekö sitä yhtään mihinkään, tulikin sitten käytyä yllättävän monessa paikassa. Tosin jo ennalta tutuissa kohteissa. Nyt sormet ristiin, että tuleva vuosi tuo tullessaan monia mahdollisuuksia matkustamiseen. Haaveissa ainakin olisi päästä (kylmän) talven keskeltä jonnekin lämpöiseen, sekä jostain kumman syystä Kanada kiinnostaa edelleen. Tammikuussa tarviikin käydä jälleen Matkamessuilta hakemassa inspiraatiota ja ideoita uusille lomakohteille. 

 

Kertokaa, minkälaisia maisemia ja matkoja teidän vuoteenne on mahtunut?

 

 

 

Share

Ladataan...
Packing peanuts

 

Vinkki tulevalle viikonlopulle jos jostain syystä tekee mieli vähän keventää ruokailua, tai sitten vaikka joulun välipäiville, kun kinkku ja laatikot eivät enää millään maistu: rapsakka salaatti hapanimelällä kastikkeella.

Alkuperäisen reseptin löysin tässä taannoin Nigella Express/ hyvää ruokaa nopeasti kirjasta kun hain inspiraatiota lounassalaatin tuunaamiselle. Jotenkin jäävuorisalaatti ja jääsalaatti on nyt vaan niin nähty... Tästä reseptistä niitä ei löydy.

 

TARVITSET:

Salaattiin: (4-6 annosta riippuen syötkö tätä lounaaksi vai lisukkeena)

  • 125g parsakaalia kukintoina/ pieninä paloina
  • 125g ohuita vihreitä papuja pieneksi pilkottuna
  • 125g minimaisseja neljään osaan leikattuina
  • 100g kiinankaalia ohuina suikaleina (alkuperäisessä ohjeessa myös 75g pieniä herkkusieniä viipaleina sekä 150g pavunituja - jätin ne pois ja samalla hieman kasvatin parsakaalin ja kiinankaalin määrää - makuasia)
  • seesaminsiemeniä koristeluun jos siltä tuntuu

 

Kastikkeeseen:

  • 1-2 tl tom yam -tahnaa, esim. Spice Up (tai reilumminkin...)
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa

 

Aloita sekoittamalla kastikkeen ainekset yhteen pienessä kulhossa. Kiehauta kattilallinen vettä ja keitä parsakaalia ja papuja 2-5 min. riippuen kuinka rapsakkoina haluat ne syödä. Valuta ja jäähdytä vihannekset heti kylmällä vedellä. Pese ja pilko kiinankaali ohuiksi suikaleiksi, leikkaa minimaissit noin neljään, tai viiteen osaan, pilko vielä viilennetyt pavut ja parsakaalit ja sekoita kaikki ainekset reilun kokoisessa kulhossa. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin. Viimeistele sirottelemalla annoksesi päälle hieman seesaminsiemeniä. Valmista tuli. 

Minun on tehnyt viimeaikoina kovasti mieli raikkaita ruokia, lieneeko syynä ulkona edelleen vihertävät nurmikot vai mikä. Tämä salaatti maistui juuri niin raikkaalta ja rapsakalta kuin odotin, eli varsin mainiolta. Tom yam -tahna toi kastikkeeseen kivan, mielestäni enemmän hapanimelän, kuin tulisen säväyksen.

 

Rapsakan raikasta viikonloppua!

 

Share

Pages