Ladataan...

Ihan ite värjäsin ekaa kertaa elämässäni lankaa! Etikalla ja elintarvikeväreillä. Punainen ei ole oikeasti punainen, vaikka siihen tähtäsinkin, vaan pinkki, nyyh. Mutta olkoon tämä harjoitusvyyhti. Uusi idea on jo päässä muhimassa!

Langan kuivuessa hieman Usva-pipoa ja Gossip girliä koneelta!

Share

Ladataan...

Tässä kuussa Silmukan saalistus- ja Pipon ytimestä -blogien SY-haasteen aiheena oli kukka! Itse väkersin pienenpienen rintanapin noista tilaamistani villoista. Tai oranssi on sitä, sininen ja punainen on Usva-lankaa. Varsin hippimäinen kukkanen, etten sanoisi.

Share

Ladataan...

Not my cup of tea, nimittäin tuo sisustaminen. Ylläoleva kuva tiivistää hienosti ajatukseni ko. taiteenhaaraa kohtaan.

Pidän kuitenkin tapeteista. Tapetoidut seinät on kivempia kuin maalatut. Riippuu toki tapetista, ruma seinäpaperi ei hivele silmää.

Ensimmäisessä asunnossani oli tapetit. Muilla seinillä oli keltainen tapetti, sellainen joka näytti teepussilla värjätyltä, ja yhdellä oli saman sarjan keltaraidallinen tapetti. Annoin kodilleni silloin nimeksi Sitruunamarenki haha. (Onko sana 'tapetti' mainittu jo tarpeeksi monta kertaa?)

Myöhästyin yhtenä päivänä tässä joku aika sitten bussista, ja menin sitten lähellä sijainneeseen maalikauppaan tappamaan aikaa kun odotin seuraavaa bussia. Tapettikirjojen selailussa on jotain mieltärauhoittavaa. Aloin haaveilla siitä, että saisin jonkun seuraavista tapeteista joskus kotiini. Mulla on kuitenkin kohta taas muutto edessä, joten ainakaan nykyiseen asuntooni en ala mitään tekemään enää, en ehtisi...

Jos mulla olisi työhuone, siellä voisi olla tällainen seinä.
 

Tahdon. Tahdon!!!

 

Kukkaset on aina in. Mulla taitaa olla mekko joka mätsää tähän tapettiin.

Hmm. Ehkä seuraavaan kämppään sitten. Kauhistuttaa vaan ajatella sitä kuviokohdistamisen määrää...
Hauskaa sunnuntaita! Itselläni olisi ohjelmassa tänään mekon helman lyhennys maksimekko->lyhyt mekko, ja se päällä sitten pelaamaan minigolfia.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Ensimmäinen blokki eli dominotilkku. Usva-langasta.

Sitten toinen blokki, nimittäin käsityöahdistus. Ylläolevassa kuvassa näkyy kaikki mitä oon viime viikkoina saanut "valmiiksi". No, aloitin pari muutakin tilkkua, mutta dominot alkoivat tökkiä. Seiskaveikka alkoi tökkiä. Ainaoikein tökkii.

Sitten aloin tehdä tuosta Usvasta mallitilkkua, koska aattelin että siitä olisi kiva tehdä pipo, koska raidalliset pipot nyt vaan on kivoja. Mutta mallitilkun tekeminen oli sanoinkuvaamatonta tuskaa. Välillä lanka on paksua, kuten tuossa vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyvä häntä, välillä taas ohutta, melkein kuin kalalankaa!

Sain päänsäryn yhden mallitilkun tekemisestä. Ehkä jätän tiheyden laskemisen huomiseen... tai johonkin kauas tulevaisuuteen.

Vielä pari bonuskuvaa, jottei ihan mee valittamiseksi:

Vasemmalla kiva jätskiuutuus, oikealla nenäliinani ennenkuin niistin siihen.

Share

Ladataan...

Ilosofiaa -blogin kirjoittaja järjesti facebookin Käsityöblogit -ryhmässä pienen arvonnan jokin aika takaperin, ja satuin voittamaan sen, jihuu! Olin aivan ällistynyt voitosta, koska olen tässä vuosien varrella (mitä nyt laskeskelin ainakin noin seitsemän vuotta blogeja lukeneeni...) osallistunut varmaan joka ikiseen blogiarvontaan, johon olen törmännyt, enkä ole koskaan voittanut mitään! :D

Arvonnan palkintona oli lahjakortti TitiTyy -lankakauppaan. Nappasin ostoskoriin KnitPron Cubics -sukkapuikot 3,5-millisinä (olisin halunnut pienemmät, 2- tai 2,5milliset mutta olivat loppu, buu) koska niillä tulee kuulemma tasaisempaa neulejälkeä. Omasta mielestäni mun neulekäsialassa ei ole mitään moitittavaa :P varsinkin sukissa se ei oo niin justiinsa, kun ne muhjuuntuvat ja muotoutuvat jalassa. Mutta olen nini laiska esimerkiksi höyryttämään neuleitani, että ainakin lahjaksi meneviin sukkiin nuo voi olla ihan hyvä keksintö.

Vastustin kiusausta ostaa mitään lankaa ja onnistuin siinä oikein mainiosti. Sen sijaan päädyin tilaamaan kolme levyä huovutusvillaa. Punaista, oranssia ja limenvihreää.

 

Tuumasta toimeen.

Neulahuovutus on niin kivaa!!! Pitää jossain vaiheessa tilata lisää, ainakin keltaista, mustaa ja valkoista... ehkä vaaleanpunaista ja jotain sinistäkin.

Share

Ladataan...


Jouduin tässä päivänä eräänä käymään labroissa, ja vaikka musta on tänä keväänä kupattu verta enemmän kuin koko elämäni aikana yhteensä, ei homma ole muuttunut yhtään sen miellyttävämmäksi... Joudun aina lahjomaan itseäni, yleensä sekä ennen että jälkeen neulattavaksi menoa.

Herra Hakkaraisen kolajuoma oli "ihan ok", en ehkä ostaisi uudestaan vaikka Hakkiksen fani olenkin. Väljähti aika nopeasti ja kun kuplat olivat poissa, alkoi maistua vähän siltä kuin olisi vedellä laimennettu.

Ponisuklaa oli myös samaa luokkaa. Söin kaiken muttei herättänyt ihmeemiä tunteita. Munan sisuksista paljastui rintanappi, jonka ehdin jo hukata. Ihan kiva ylläri kyllä, vaikken noista uusista FiM-hömpötyksistä perusta enkä edes tiedä monesko generaatio nyt on meneillään. G1 ja G2 on mun suosikkeja.

Share

Ladataan...

Huhtikuussa Silmukan ytimestä -haasteessa aiheena oli sateenkaari. Päätin osallistua haasteeseen, sillä olin sattumoisin jo maaliskuun puolella aloittanut erään riemunkirjavan projektin, nimittäin aikamoisen värikkäät sukat:

Eipä noissa nyt ihan sateenkaaret värit ole, mutta kaipa haasteessa on tulkinnanvaraa? :D Valmiit sukat:

Lankana Novitan Nalle Taika, harmaa ja väripurjo. Harmaa oli hassu lanka, siinä oli sekä lämpimiä että kylmiä harmaan sävyjä, ja värit tuntui "jakautuvan" niin että aina toinen puoli kerroksesta oli tuollainen keskiharmaa, ja toinen puoli oli mustanharmaa-valkoinen. Välillä katkoin lankaa sopivasta kohden, niin että sain sävyjä ristikkäin toisille puolille. Tämä tietenkin johtui silmukkamäärästä ja käsialastani, olisi ehkä kiva tehdä langasta jotain muutakin niin näkisi, miten erilaista jäljestä tulee. Harmaa lanka muistutti mua värimaailmaltaan sellaista valkoisenmustaa kaupunkikyyhkystä eli ihan vaan siis pulua. Joten nimesin sukat puluiksi.

Tämä kuva se vaan itsepintaisesti kääntyy ympäri vaikka mitä yritän. Olkoon. (Öööh, valmiissa postauksessa kuva on just niinku pitääkin, tekstieditorissa taas nurinpäin...höö) Huomasin kuitenkin, että aika hyvin mätsäsivät sukat paitsi puluihin myös tuohon keittokomeroni mattoon. Mattosukat?

Olin muuten varma, että huhtikuussa on 31 päivää. :D Meinasi jäädä tämä huhtikuuhaasteeseen osallistuminen, hmm.

Share

Ladataan...

Ilmoittautuin muistaakseni viime vuoden puolella MLP-aiheiseen askartelu/deco-swappiin tms. (anteeksi, olen vähän ulkona noista termeistä :D) ja joku aika sitten, matkattuaan ensin jossain ulkomailla, lätty saapui postissa luokseni. Vihkosesta oli siis yksi sivu varattu minulle ja koristelin sen ylläolevan kuvan mukaisesti!

Alkuperäinen suunnitelmani oli Jotain Ihan Muuta, ja kannoin aikoinaan Sinellistä kassillisen kamaa jota aioin käyttää koristelussa, mutta jotenkin päivä päivältä vaan tuntui ettei mun suunnitelmat olleen niin "minua". Lopulta ajatus askartelun aloittamisestakin ahdisti niin että ihan kuin olisi ollut vanne pään ympärillä. :'D Joten päädyin dumppaamaan hienot ostokseni paria paperiarkkia lukuunottamatta jonnekin komeron perukoille ja tein jotain, mitä olen tehnyt jo vuosikausia: suhertelua eripaksuisilla huopakynillä. Koska yksi viiva on tylsä. Yhden viivan päälle pitää piirtää toinen viiva, joka ei mielellään kauhean tarkkaan osu sen ensimmäisen viivan päälle...

Toki pientä dimangia piti laittaa sitten vielä vähän sinne ja tänne, koska ponit ja sparkle nyt vaan kuuluu yhteen.

Ainoa mikä mua nyt harmittaa on se että jouduin käyttämään liimaa, kuvittelin ostaneeni sellaista kaksipuolista teippiä... erikeepperi vetää paperin kurttuun.

Share

Pages