Ladataan...
PIENI KOTI

Rakastan erilaisia pizzoja. Suosikikseni on ehkä noussut nopea, valmiiseen gluteenittomaan pohjaan (Moilas) tehty tomaattinen pizza. Valmiin pohjan päällä on ketsuppia, punasipulia, minitomaatteja sekä juustoke. Juustoke syntyy oluthiivahiutaleiden ja sipulisen kaurakerman (Nordic) yhdistelmästä. Laitan suurinpiirtein saman verran oluthiivahiutaleita ja kaurakermaa sekaisin ja kaadan pizzan päälle. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
PIENI KOTI

Tässä ruokia, jotka valmistuvat nopeasti arjessa. Pastoista suosikeiksini ovat nousseet Hale&Hearty merkkiset, joita olen löytänyt Punnitse&Säästä kaupoista. Ne ovat myös gluteenittomia. Tofuista suosikkejani ovat Jalotofun chili ja kylmäsavu. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
PIENI KOTI

Mistä on vegaanin arkiruoka tehty?

Nopea arkiruoka syntyy kaunistelematta puikulaperunoista, pannulla pyöräytetystä (chili) tofusta, paistetuista tomaateista ja kuullotetusta sipulista. Hyvän kastikkeen saa aikaan esimerkiksi hyvälaatuisesta oliiviöljystä, jossa ripaus mustapippuria. 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
PIENI KOTI

Hei pitkästä aikaa! :)  Yritän täällä ryhdistäytyä ja aktivoitua kirjoittamaan blogia useammin. Oikeastaan voisin tehdä sen Nooran innoittamana katsauksella vuoteen 2014. 

1. Mitä sellaista teit viimeksi kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?

Kuluneena vuonna tutustuin aikalailla itselleni uuteen alaan ja uusiin ulottuvuuksiin. Huomasin, että olen myös tällä alalla omalla alallani ja tykkään tästä. Myös tutkintotilaisuudet olivat erilaisia kuin aiemmat.  

2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutenavuotena tekemäsi lupaukset?

Hyvin harvoin teen uuden vuoden lupauksia, koska minulla on paha tapa lipsua niistä. Yleensä teen uuden vuoden suunnitelmia. 

 3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana? 

Tuli. Sain monta uutta opiskelukaveria, joista pari ystävääkin. 

4. Menetitkö ketään läheistäsi?

En, onneksi.

5. Missä maissa vierailit?

Vierailin vain Virossa, Tallinnassa. Siitä sain loistavan kolmen päivän irtioton arkeen. 

6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et viimeksi kuluneen vuoden aikana saanut?

Enemmän omaa aikaa, matkustamista ilman lapsia. Voisin myös huolehtia itsestäni vähän enemmän. 

 

7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?

22.4, tuolloin aloitin uudet opinnot. 

8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?

Patistelin itseni toimimaan. Päätin aktivoitua. 

9. Mikä oli suurin pettymyksesi?

En työllistynyt sinne minne loin suuret odotukset.

10. Sairastitko tai loukkaannuitko?

En juurikaan. Lähes terve vuosi takana.

11. Mikä oli paras ostoksesi?

Uusi sänky. Ehdottomasti.   12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten? Luulen, että tässä kohtaa mennään eläinrääkkäyksen puolelle. Kaikki sellaiseen liittyvä pöyristyttää pahemman kerran.   13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi? Asumiseen, ruokaan, lapsiin, koiriin, lehtiin, itsestä huolehtimiseen.   14. Mistä ihan todella, todella innostuit? Siitä että osaan uuden alan hyvin. Innolla odotan tulevaa, joka väistämättä menee uuden vuoden puolelle!   15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta? Kasmirin vadelmavene     16. Viime kauteen verrattuna, oletko: i. onnellisempi vai onnettomampi: Onnellisempi.ii. laihempi vai lihavampi: Taidan olla himppasen lihavampi :P  iii. Rikkaampi vai köyhempi: Raha-asioissa olen aika samoissa.   17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän? Omia juttuja olisi voinut olla enemmän. Sellaisia pieniä irtiottoja arjesta.     18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän? Hmmm... Roikun aivan liikaa netissä. Sitä olisin voinut tehdä ehdottomasti vähemmän.    19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta? Vuoden 2014 juhannusta ja joulua vietin kotona. Juhannuksena kävimme pienellä ajelulla ja joulun vietimme kotona. Hyvää ruokaa, joulusauna, lahjoja :).  

 

    20. Rakastuitko kauden aikana? En.     21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi? Iholla ja Syke. Iholla sarjasta taisin seurata kaikki jaksot.    22. Vihaatko mitään tai ketään jota et vihannut tähän aikaan viime vuonna? En. Viime vuonna vihasin samalla tavalla kuin nyt eläinrääkkäystä/rääkkääjiä ja muutoin eläimiä huonosti kohtelevia.    23. Mikä oli paras lukemasi kirja? Nyt täytyy tunnustaa, että en tainnut juuri lukea kirjoja viime vuonna. Olisiko ainoa ja samalla paras ollut Jessica Sunin Hoito.     24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi? Uutta musiikillista löytöä en tainnut tehdä, mutta tykkään Kasmirin joistakin kappaleista.    25. Mitä halusit ja sait?  Uuden ammatin.    26. Mitä halusit, mutta et saanut? Lattiaremontin, siis uudet laminaatit.    27. Mikä oli vuoden paras elokuva? Itseasiassa en katsonut yhtään ainoaa elokuvaa.   28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit? Täytin 34. Synttäripäivä oli ihan tavallinen arkinen päivä kotona.    29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selkeästi paremman ja onnellisemman? Uusi työ :).    30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana? Musta :). Mustat leggarit, tunika, liehuvahelmainen ohut neule suosikkeina. Tähtihuivit. Jotain siistiä mutta samalla mukavaa.    31. Mikä piti sinut järjissäsi? Koirat. Nuo ihanat nelijalkaiset karvaiset kullanmurut. Aina voi halata koiraa. Aina voi puhua koirille.    

   32. Ketä julkkista himoitsit eniten? Ei sellaista olekaan :).   33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikautti sinua eniten? Venäjän ja Ukrainan asiat.    34. Ketä kaipasit? Ystäviäni.   35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen? Opiskelutoverini.   36. Mikä tai kuka yllätti sinut viime vuonna? Taisin yllättää itse itseni, miten selvisin tutkintotilaisuuksista ja työssäoppimisesta.    37. Mitkä viisi asiaa asetat tavoitteiksesi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia, vaan henkilökohtaisia tavoitteita. 1. Työllistyä uudelle alalle. 2. Olla ennakkoluulottomampi. 3. Huolehtia omasta jaksamisestani enemmän. 4. Päivittää blogiani useammin. 5. vähemmän on enemmän.     

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
PIENI KOTI

Tein syksyisissä tunnelmissa lämmintä kaura-omena paistosta, joka valmistui seuraavasti

 

5 hyvän kokoista omenaa

100g tummansinistä keijua

1 dl sokeria

3 dl Provena Jumbo Oats kaurahiutaleita

kanelia

 

Sulata margariini mikrossa, noin 30 sekunnin ajan. Lisää joukkoon sokeri, kaurahiutaleet ja kaneli. Pilko omena pieniksi palasiksi.

Laita omenat vuoan pohjalle, ripottele omenoiden päälle vielä hiukan kanelia ja laita pinnalle kauraseos.

Paistos valmistuu uunin 225 asteessa, noin 25 minuutissa.

 

Päälle voit laittaa Oatlyn vaniljakastiketta tai TofuLinen vaniljajäätelöä.

Share
Ladataan...

Ladataan...
PIENI KOTI

Sain testiin ihanan kasvikuituisen, biologisesti hajoavan Konjac Sponge kasvosienen. Testailin rauhoittavaa ja kosteuttavaa Aloe Vera sientä, joka sopii myös erittäin herkälle ja allergiselle iholle.

Kun aloitin sienen käytön toukokuun alussa, sekaihoni oli ärtynyt, siinä oli pieniä punertavia alueita ja otsalla aika runsaasti miliumeja. Olin erittäin innostunut testaamaan mitä ihoni ärtyneet kohdat tykkäävät sienestä.

Ja ne tykkäsivät. Aloe Vera onnistui rauhoittamaan punoittavat läiskät eikä niistä nyt noin kahden kuukauden käytön jälkeen ole enää tietoakaan.

Kävin tänä aikana myös kasvojen puhdistuksessa kosmetologin luona, joka poisti miliumit. Normaalisti ne ovat tulleet aika pian takaisin, vaikka kuinka kosteuttaisin ihoa sisältä ja ulkoapäin. Tällä kertaa en ole saanut takaisin kuin muutaman. Luulen, että se on tämän sienen vaikutusta, sillä sienen ainesosat sitovat kosteutta ihoon.

Muita ihonhoitotuotteitani en vaihtanut tänä aikana.

Sientä voi käyttää ilman puhdistusainetta tai puhdistusaineen kanssa. Itse käytin sientä tutun herkän ihon puhdistusaineen kanssa, koska käytän kasvoilla sävyttävää BB-voidetta.

Sieni on aluksi pakkauksessa kova koppura ja sitä pehmitellään lämpimällä vedellä, jonka jälkeen siitä puristetaan ylimääräinen vesi pois kämmenten välissä. Sientä ei saa vääntää kuivaksi. Tämän jälkeen sienellä käsitellään kasvot pyörivin liikkein, pestään sieni veden alla puhtaaksi, puristellaan kämmenten välissä ylimääräiset vedet pois ja ripustetaan ilmavasti kuivumaan.

Tätä klikkaamalla pääset ostamaan tuotteen CosMeryasta :).

 

*Tuote on saatu CosMerya yritykseltä *kuvat CosMeryan internetsivulta

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
PIENI KOTI

Lilyn toimitus haastoi kertomaan minkä neuvon antaisit kymmenen vuotta nuoremmalle (24-vuotiaalle) itsellesi. Tämä haaste oli pakko ottaa vastaan sillä olen paljon miettinyt, mitä kaikkea olisi voinut tehdä nuorempana toisin jos ei olisi ollut niin kova kiire.

Siispä neuvoisin itseäni, että elämässä ei ole kiire minnekään. Ei ole kiire löytää kumppania, ei ole kiire tehdä lapsia, ei ole kiire - minnekään. Mieti kaikessa rauhassa mitä elämältäsi haluat, mieti millainen olet, mitä elämässä arvostat, mitä ihan oikeasti haluat. Älä mene muiden mukana, sinulla on ihan omanlainen tie elettävänäsi ja sinulla on lupa tehdä siitä aivan omannäköisesi.  Ehdit kyllä saavuttaa kaiken ajallaan.

Rovaniemellä keskellä kesää. Kaksosten odotusta.

Share

Ladataan...
PIENI KOTI

Vierailin viime viikonloppuna Tuulispäässä rapsuttelemassa ihanaa Osku possua, vuohia ja lampaita. Kerrassaan ihania ihan jokainen.

"Tuulispää on  vuonna 2012 perustettu eläinten vanhain- ja turvakoti tuotanto- ja muille maatilaeläimille. Eläinsuojelun lisäksi Tuulispään tavoitteena on jakaa tietoa eläinsuojeluun ja eläinten oikeuksiin liittyvissä asioissa. Tuulispää ei osta eläimiä eikä tämä ole kotieläinpiha tai eläintarha, jonne kerätään mahdollisimman montaa eri lajia olevaa eläintä. Eläimiä ei ole hankittu tänne ihmisiä varten, eikä niillä myöskään teetetä poikasia."  Lisää voit kurkistaa klikkaamalla tästä

ps. Vuonna 2014 avautuva vegaanikahvila tarjoaa kävijöille vatsantäytettä ja samalla tilaisuuden tutustua eläinystävälliseen ruokavalioon.

Share

Ladataan...
PIENI KOTI

RAPARPERIPIIRAKKA, VEGAANINEN

Kuori ja pilko raparperit edellisenä iltana, laita kulhoon kera sokerin ja käytä mikrossa parin minuutin ajan, saadaksesi makeutta. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin.

Ota raparperit jääkaapista, käytä siivilän läpi ennen kuin lisäät piirakan päälle, sillä mukana on nestettä.

 

POHJA (hyvän kokoiseen vuokaan tai pienehkölle uunipellille)

1,5 dl sokeria

3,5dl vehnäjauhoja (pieneen vuokaan 2dl)

3,5 dl kaurahiutaleita (pieneen vuokaan 2dl)

1tl vaniljasokeria

2,5tl leivinjauhetta

100g keijua 70% (pieneen vuokaan 50g)

2,5dl soijamaitoa

Lisää päälle siivilän läpi käyneet raparperit

 

PÄÄLLINEN

Tee piirakan päälle vielä muruseos laittamalla sekaisin 1dl juoksevaa margariinia (esim. XTRA), 0,5dl sokeria ja kaurahiutaleita niin, että seos on murumaista ja pystyt sen murentelemaan sormistasi piirakan pintaan.

 

PAISTA

isoa vuokaa uunin 200 asteessa 35 minuuttia, pienelle vuoalle riittää 30 minuuttia.

 

PIIRAKAN KANSSA

sopii loistavasti Oatly vaniljakastike tai TofuLine jäätelö.

 

Share
Ladataan...

Pages