Bravo ravintola Ragu!

 

Rakkautta ensi silmäyksellä. Kun sen oikean kohtaa sen vain tietää. Ludviginkadun yksi uusrenessanssitalo on ollut remontissa aika kauan ja yhtenä aamuna pakettien alta paljastui houkuttelevan näköinen ravintola Ragu.
Kävimme eilen aivan mahtavassa seurassa testaamaan tätä uutta tulokasta. Kiitos hauskasta illasta muun muassa Veeralle ja Mussulle!

Ravintolasali, jota koristaa muuten Kaapo Kamun kuratoima vaihtuva valokuvataidenäyttely.

Asian ytimeen. Ragu tarkoittaa pitkää haudutusta; intensiivisiä makuja.
Keittiömestarit Antti Asujamaa ja Erno Kemi tarjoavat italialaisia makuja skandinaavisella sekä sesongin raaka-aineilla sovitettuna.

Valitsimme listalta eri ruokalajit, mutta tarjolla on myös esim. kolmen, neljän tai viiden seti menuita.

Jo leipä lupasi hyvää – neljää erilaista superhyvää leipää (mm. fenkolinäkkileipä ja parmesaanimuffinssi) sekä erilaisia levitteitä: vuohenjuusto, maksamousse, tomaatti sekä raparperi.

Tilasin alkuun taimenpastramia, jossa mukana varhaisperunaa, latava-artisokkaa ja avocado-jäädykettä. Nam!

Kaverikuvaa pöytäseurueesta väliin.

Varoitus, tämä vie kielen ja tajun. Ragu, pitkään haudutettu häränhäntää sinappipoletan kanssa tuotiin purkissa jonka kansi avattiin vasta pöydässä – purkki oli täytetty savulla. Niin maukasta, lusikoin purkin typö tyhjäksi.

Toisena annoksena testasimme paistettua siikaa joka tarjoiltiin katkarapufregolan, oliivilakritsin ja kevätvihannesten kera. Oli kuulemma perfetto!

Italialaisista ja suomalaisista juustoista koottu jälkiruokalautanen.

Itse valitsin tiramisun, joka tarjoiltiinkin aivan uudella lailla rakennettuna.

Suosittelen testaamaan ravintolaa, mieletöntä ruokaa ja erinomainen palvelu! Voitti monet viime aikoina kokeilemani ravintolat.
Varauskalenteri täyttyy varmasti nopeasti, mutta onneksi saman tilan yhteydestä löytyy baari, jonne voi pistäytyä nauttimaan viinistä ja myös menun herkuista vapaammin.

Koska voi tulla uudestaan?

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.