Bravo ravintola Ragu!

 

Rakkautta ensi silmäyksellä. Kun sen oikean kohtaa sen vain tietää. Ludviginkadun yksi uusrenessanssitalo on ollut remontissa aika kauan ja yhtenä aamuna pakettien alta paljastui houkuttelevan näköinen ravintola Ragu.
Kävimme eilen aivan mahtavassa seurassa testaamaan tätä uutta tulokasta. Kiitos hauskasta illasta muun muassa Veeralle ja Mussulle!

Ravintolasali, jota koristaa muuten Kaapo Kamun kuratoima vaihtuva valokuvataidenäyttely.

Asian ytimeen. Ragu tarkoittaa pitkää haudutusta; intensiivisiä makuja.
Keittiömestarit Antti Asujamaa ja Erno Kemi tarjoavat italialaisia makuja skandinaavisella sekä sesongin raaka-aineilla sovitettuna.

Valitsimme listalta eri ruokalajit, mutta tarjolla on myös esim. kolmen, neljän tai viiden seti menuita.

Jo leipä lupasi hyvää – neljää erilaista superhyvää leipää (mm. fenkolinäkkileipä ja parmesaanimuffinssi) sekä erilaisia levitteitä: vuohenjuusto, maksamousse, tomaatti sekä raparperi.

Tilasin alkuun taimenpastramia, jossa mukana varhaisperunaa, latava-artisokkaa ja avocado-jäädykettä. Nam!

Kaverikuvaa pöytäseurueesta väliin.

Varoitus, tämä vie kielen ja tajun. Ragu, pitkään haudutettu häränhäntää sinappipoletan kanssa tuotiin purkissa jonka kansi avattiin vasta pöydässä – purkki oli täytetty savulla. Niin maukasta, lusikoin purkin typö tyhjäksi.

Toisena annoksena testasimme paistettua siikaa joka tarjoiltiin katkarapufregolan, oliivilakritsin ja kevätvihannesten kera. Oli kuulemma perfetto!

Italialaisista ja suomalaisista juustoista koottu jälkiruokalautanen.

Itse valitsin tiramisun, joka tarjoiltiinkin aivan uudella lailla rakennettuna.

Suosittelen testaamaan ravintolaa, mieletöntä ruokaa ja erinomainen palvelu! Voitti monet viime aikoina kokeilemani ravintolat.
Varauskalenteri täyttyy varmasti nopeasti, mutta onneksi saman tilan yhteydestä löytyy baari, jonne voi pistäytyä nauttimaan viinistä ja myös menun herkuista vapaammin.

Koska voi tulla uudestaan?

Share

Kommentit

Mikko – Private Blend

Suosittelen – ajattelin, että sinulle pitää vinkata heti :)

Mikko – Private Blend

On, ja Mussu otti tuon mukankoiso-annoksen ja se oli kuulemma hyvä ja sekin hyvin kauniisti aseteltu – en saanut vain tarpeeksi hyvää kuvaa siitä.

Anu (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä! Noi alkuleivät ja dipit näyttivät aivan taivaallisilta, melkein joutuu niiden takia lähteä testaamaan paikka:)

Mikko – Private Blend

:) Oli pakko jakaa joka suuntaan suositus – sitä tapahtuu harvoin.

Mikko – Private Blend

Kannattaa käydä testaamassa! Sama juttu, tuollainen ilahduttaa myös kotona.

Mikko – Private Blend

Kiitos itsellesi :)

Mikko – Private Blend

Ne olivat iloinen yllätys heti alkuun, eihän missään paikassa tule tuollaista sortimenttia automaattisesti. Ja vielä noin hyvää.

MrsMK (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä täältäkin! Hienoa, että meidät vegetkin on näköjään huomioitu menua laadittaessa!

Mikko – Private Blend

Oli ihan mahtava! Ja kiitos korjauksesta, päivitin tuon :)

Mikko – Private Blend

Käy testaamassa ja huikaa sitten mitä pidit! No niinhän se taitaa mennä ;) Ihanaa nautiskelua käydä hyvissä paikoissa syömässä.

Titta (Ei varmistettu) http://Kotivuori.blogspot.fi

Kiitos Mikko vinkistä! Raguun on päästävä, ja toivottavasti pöydän saa bookattua lähiviikoille. Seuraava ravintola mielessä jo vaikka juur astuin yhdestä ulos :)

S (Ei varmistettu)

Nam ja kiitos! :)

Riitta (Ei varmistettu) http://masutoaitemu.wordpress.com

Mahtavan näköisiä ja kuuloisia annoksia, tuonne on todellakin päästävä! Kiitos hyvästä raportista.

Hm (Ei varmistettu) http://kahviajajazzia.blogspot.fi/

Kuulostaa ja näyttää hyvältä, kiitos vinkistä ! Tykkäsin myös noista Iittalan kynttilälyhdyistä pöydällä. Mulla on samat kotona ;)

Katja/Hattaraa (Ei varmistettu) http://keskiluokkaista-hattaraa.blogspot.fi/

Olipa hyvä myyntipuhe. Täytyy pitää mielessä!

Mathias (Ei varmistettu) http://mathiask.com

Testattavien listalla itselläkin. Se on muuten Erno Kemi. ;)

Kommentoi