Ladataan...

Randolfin hipat esittää: MÖKKILOOKS

Johanna, 25: "Minua inspiroivat nittiofem och elva."


Johanna on valinnut asukseen perinteisen hämäläisen kansallispuvun yläosan ja Espoon kansallispuvun jalkineet, joiden värit sointuvat kauniisti yhteen. Asu sopii erityisen hyvin juhannusjuhlien isänmaalliseen tunnelmaan.

Share

Ladataan...

Lempijuhlapyhäni ovat vappu ja Helsinki Pride -viikko. Pride kulminoituu lauantaiseen kulkueeseen, joka on ihana rakkauden juhla, mutta ennen sitä viikon aikana on tarjolla vaikka minkämoista ohjelmaa, bileitä ja keskusteluja. Tässä Randolfin hippojen suosikkeja pride-viikolle!
 

Viime vuoden tunnelmia Kansalaistorin pride-juhlasta. 
 

Ti 27.6. klo 18-19 / Ateneum // Eino - henkilökohtainen sukupuolihistoria

“Eino on omaelämänkerrallinen performanssi muunsukupuolisuudesta. Missä sukupuoli sijaitsee? Miksi se on niin tärkeä? Transprosessin aikana nämä kysymykset nousevat polttaviksi. Esitys on tekijänsä Valto Kuuluvaisen päiväkirjamerkintöihin perustuva intiimi performanssi, jonka ytimessä on kysymys identiteetistä ja suhteesta kehoon ja sen muutokseen.”

Mun mielestäni taide on yksi voimakkaimmista keinoista ymmärtää, miten muut ihmiset maailman kokevat. Siksi on tärkeää, että näemme, kuulemme ja koemme erilaisia tarinoita, sillä ne tekevät meistä parempia ihmisiä, jotka ymmärtävät toisiaan ainakin himpun enemmän.

Ke 28.6. klo 19-22 / Ravintola Oiva // Kallio Rolling Rainbow’n Roller Disco & Karaoke

Pelkään henkeni edestä rullaluistimia, mutta yhdistelmä karaoke+rullikset+kylmä tuopponen saa ehkä mutkin kääntämään kelkkani!

To 29.6. klo 19-21 // Kolme viisasta naista -keskustelu

“Piispa Irja Askola, pääsihteeri Tuija Brax ja Kirkon Ulkomaanavun puheenjohtaja Tarja Kantola keskustelevat ihmisoikeuksista.”

Pride-viikkoon kuuluu paljon bileitä ja taidetta, jotka juhlistavat tasa-arvoa ja rakkautta, joka kuuluu kaikille. Juhlimisen lomassa voi syventyä kuuntelemaan, kun viisaat naiset puhuvat tärkeästä asiasta.

Pe 30.6. klo 19-21 // Kapsäkki goes Pride: Drag Impro

Pahimmillaan improvisaatioteatteri on yhtä myötähäpeää, mutta parhaimmillaan täyttä hulvattomuutta. Luotan, että täällä jälki on hupaisaa!

La 1.7. klo 13-15 // Helsinki Pride -kulkue

Senaatintorilta Kaivopuistoon ja sitten piknik päälle! Yksi vuoden parhaista päivistä Helsingissä, täynnä rakkautta ja toivoa. Näinä päivinä niitä tarvitaan enemmän kuin koskaan! <3

Su 2.7. klo 20 // Elokuvateatteri Orionin pride-elokuvasarja: Shortbus

Kun lauantai on bailattu menemään, voi sunnuntaina hiipiä Helsingin ihanimpaan leffateatteriin katsomaan pride-sarjaan valittua John Cameron Mitchellin Shortbusia.

Ohjelma on täynnä vaikka mitä muutakin ihanaa, siihen pääsee tutustumaan täällä. Nähdään prideilla!

<3: Laura

Share
Ladataan...

Ladataan...


Randolfin hipat jakautuvat tänäkin juhannuksena kahtia. Laura suuntaa järvi-Suomeen ja minä jään hespooseen. Poimin iloksenne parhaat palat pk-seudun juhannustarjonnasta:

1. Tanssit. Jos tanssijalkaa vipattaa, niin hesoista löytyy tarjontaa! Kutosella kansaa tanssittaa We Love Helsinki. Tämä lienee urbaanein vaihtoehto tanssinhimoisille. Jos haluat kokea jotakin tavallisesta lauantaista poikkeavaa, osta rohkeasti seutulippu ja suuntaa Vantaalle, sillä siellä sijaitsee yksi Suomen legendaarisimmista tanssilavoista: Pavi Helsinki. Sivuista voi päätellä Pavin autenttisuuden asteen.

2. Stadin juhannus muistuttaa kolmipäiväistä festaria, joka tanhutaan Lonnan saarella Helsingin edustalla. Tapahtuman sivuilla ei ole mainintaa juhannuskokosta, eli jos sellaisen tahtoo varmuudella nähdä, suunnaksi kannattaa valita Seurasaari. Seurasaaren juhannusvalkeilla on kokkoa ja kyrsää sekä tietenkin tanssia.

3. Vesibussit, nuo rannikkoseutujen sympaattiset puksuttajat liikennöivät myös juhannuksena! Katso Espoon vesisten aikataulut tästä ja Helsingin tästä. Matkustaisin vain ja ainoastaan vesibussilla, jos voisin. Otsolahti–Ruoholahti-linjaa odotellessa...

4. Nauti Helsingin vallanneesta zombie apocalypsesta! Aja fillarilla Narinkkatorin halki (EI YHTÄKÄÄN FEISSARIA), Simonkatua alas ja Kaivokatua pitkin aina Kallioon saakka. Ei ketään. Missään.

Vietitpä juhannuksen mökillä tai kaupungissa, ota Jutin neuvosta vaari: Nyt naatitaan!

<3: Mertta

Share

Pages