Ladataan...

Joskus pistää rankasti vituttamaan kaikenmaailman muinaisten paulocoelhojen “viisaudet”, joita edelleen jaellaan yleisinä totuuksina. Bluestocking Minja ruoti aikansa eläneitä sanontoja blogipostauksessaan männä viikolla. Randolfin hippojen luonnoksista löytyi liuta samaan sarjaan kuuluvia sananparsia, joille keksimme ajankohtaiset versiot. Vitutus on ehtymätön inspiraation lähde!

Jos ei heilaa helluntaina, suostumuksellista seksiä silloin, kun sinua ja kumppaniasi kiinnostaa.

Kellä onni on, se ilonsa jakakoon.

Parempi kalja kourassa kuin jallu jääkaapissa.

Aamulla viina ja syksyllä nauriit. (Tämä ei todellakaan ole inhokkimme, vaan interwebzin mukaan ihan todellinen sanonta Pirkanmaalta. Emme kyllä edes ymmärrä, mitä tämä tarkoittaa, mutta mitäpä siitä? Yhdymme sanomaan!)

Ei varaani venettä kaada, mutta liika vara tappaa ilon.

Ei kukko käskien laula, eikä kukaan töitä huvikseen tee.

Hiljaa hyvä tulee, ryminällä vitusti parempi.

Totta munasarjassa! (Tämä ei ole omista päistämme peräisin.)

Joka kuuseen kurkottaa, saa edes jotakin aikaan.

<3: Mertta & Laura

Kuva: Jos ei sipsiä sunnuntaina, niin suru puserossa.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Laura kirjoitti ajatuksia herättäneen Ajatuksia ikääntymisestä -postauksen kolmattakymmenettä syntymäpäiväänsä seuranneena maanantaina. Postaus kirvoitti minut ajattelemaan kääntymistä. Seuraavassa satunnaisia aatoksia kääntymisestä.

1. Auton kääntyminen. Ajoin männä keskiviikkona ensimmäistä kertaa upouudella-vanhalla asuntoautollamme. Määränpäänä Hanko, ensimmäisenä etappina Niittykummun Lidl. Käänsin nokan kohti Litua ja luulin vaihtavani kolmoselta kakkoselle. Kun auto sammui perä tiellä ja keula Litun parkkiksella, huomasin vaihtaneeni kolmoselta neloselle. Vaihdoin vaihteen sijaan pari kiivasta sanaa avopuolisoni kanssa, sain lopulta auton käyntiin ja ajoin jalkakäytävän kautta seuraavalle sisäänkäynnille. Puolimatkassa Hankoon tämä kääntyminen alkoi jo naurattaa.

2. Toisen posken kääntyminen. Joillain ihmisillä on tapana kääntää toinen poskensa kuin itsestään. He ovat marttyyreita. Ja aika ärysyttäviä.

3. Alushousujen kääntäminen. Alushousut eivät käänny itsestään, vaan ne pitää toisinaan kääntää, jos puhtaita ei ole saatavilla. Jotkut väittävät, että alushousut ikään kuin puhdistuvat nurin päin käytettyinä, jolloin ne voi kääntää yhä uudestaan ja uudestaan. Epäilen.

4. Uskoon kääntyminen. Olipa kyseessä jumala, ruokavalio tai uusi jumppamuoto, omaa uskoa ei sinun pidä muille tuputtaman. Aamen.

5. Kääntäminen eli nyysiminen. Tämä on yksi ikävimmistä kääntämisen muodoista. Erityisesti pyörän kääntäminen ottaa aivoon. Käyttäkäämme u-lukkoja!

6. Vesimenopelin kääntäminen. "Ota aallot vastaan keula kohti vaahtopäätä", minua on ohjeistettu. Päteekö tämä myös elämään yleensä?

7. Kyljelleen kääntyminen. Tyynyä ostaessa pitäisi tietää miten päin nukkuu. Minä nukun kaikin päin: kummallakin kyljellä, selällä ja mahalla, kaikkein mieluiten kulmasta kolmaan jalat harallaan. Pitäisikö siis hankkia useampi tyyny? Levempi sänky kyllä kelpaisi.

8. Uuden sivun kääntäminen. Kirjaa lukiessa tämä merkitsee edellisen sivun loppuun pääsyä. Elämässä se merkitsee muutosta.

Mitä ajatuksia kääntyminen teissä herättää?

<3: Mertta

Kuva: Kevät kääntyy kesään Hangossa

Share
Ladataan...

Ladataan...

Täytin kolmekymmentä noin 120 tuntia sitten. Sen jälkeen olen...

 • joka aamu herännyt aikaisin ja joogannut ennen aamupalaa
 • keskittynyt töihini ja hylännyt kaikenlaisen prokrastinaation ja sijaistoiminnot
 • lakannut tositelevision seuraamisen ja siirtynyt katsomaan vain dokumentteja Areenasta
 • alkanut pitää tiukkaa kirjanpitoa rahankäytöstäni ja karsinut kaikki turhat menot
 • lopettanut satunnaisen juhlatupakoinnin
 • alkanut eläkesäästää
 • tullut itsevarmaksi aikuiseksi
 • tehnyt joka ilta oikeaa ruokaa enkä syönyt pelkkiä voileipiä
 • keskustellut mieltäni painavista asioista läheisteni kanssa avoimesti, rehellisesti ja kaikkia osapuolia kunnoittaen
 • oppinut nauttimaan maltillisen viinilasillisen ja jättämään loput pullosta rauhaan
 • selvittänyt, mitä oikeastaan haluankaan elämältäni.

Eivaan, vitsivitsivitsi! Oon marinoinut itteni puisto-oluissa ja ottanut aurinkoa terassilla pizzan kanssa ja tuntenut itseni ihan käsittämättömän rakastetuksi ja aion jatkaa samaan malliin (paitsi sen pöllin röyhäyttelyn vois kyllä lopettaa)!

<3: Laura

P.S. Ja oikeestihan ei oo mitään viinipulloja, pelkkiä päniköitä.

P.P.S. Järjestäkää juhlat itsenne kunniaksi, jos haluatte kokea SUURTA RAKKAUTTA JA ELÄMÄNILOA!

Share

Pages