Valentine’s Day Café Tip
Ihanaa ystävänpäivää kaikille! Eilisen, hieman vakavamman postauksen vastapainoksi ja ystävänpäivän kunniaksi päätin jakaa suloisen kahvilavinkin täältä rakkauden kaupungista Pariisista. Eksyin tässä muutama päivä sitten ihastuttavaan Berthillon-kahvilaan, joka sijaitsee keskellä kaupunkia ja keskellä Seineä, pienellä Ile-Saint-Louis’n saarella. Alunperin Berthillon Glacier oli luksusjäätelön ja -sorbetin valmistaja, mutta nykyisin jäätelöputiikin yhteydessä toimii myös maailman suloisin pieni kahvila. Kahvila on varmasti yksi kauneimmista ja viehättävimmistä, missä olen ikinä käynyt, ja ehdottomasti vierailun arvoinen, mikäli satut joskus löytämään itsesi Pariisin neljännestä kaupunginosasta. Suosittelen erityisesti kokeilemaan kahvilan ’Chocolat Gourmandia’: kaakao sekoitetaan itse sulasta suklaasta ja maidosta, ja sen seuraksi saa Berthillonin herkullista jäätelöä, kermavaahtoa sekä pari pietä ranskalaisleivosta. Très délicieux!
Translation: Happy Valentine’s Day everybody! To honor the sweetest day of the year, I decided to share an even sweeter café tip all the way from Paris. If you ever happen to find yourself in the 4th arrondisment in the city of love, make sure not to miss this amazing Berthillon Café on Ile-Saint-Louis in the middle of the river Seine. It is one of the prettiest and most charming cafés I’ve ever seen, and definitely worth a visit. I would especially recommend to try their ’Chocolat Gourmand’: you mix your hot chocolate from real, melted chocolate and with the drink you get to try one of the café’s amazing ice creams together with some French mini cakes and whipped cream. Très dèlicieux!
Berthillon Glacier, 29-31 Rue Saint-Louis en l’Ile.