Göstan silta

Uusi museo Mäntässä, Serlachius-säätiön rakennuttama Göstan paviljonki avattiin viime perjantaina ja se on ehtinyt herättää jo paljon ihastusta, eikä syyttä. Puinen rakennus myötäilee maisemaa ja niveltyy luontevaksi osaksi sekä Joenniemen kartanoa, puutarhaa että metsää.

Kokonaisuuteen liittyy myös silta, kartanorakennuksen toisella puolella.

Silta on elämys. Sen kaide muuttuu sillan puolivälissä penkiksi. Puu on miellyttävän sileää ja mukava materiaali istua. Alla solisee vesi.

Silta on säänkestävää, patinoituvaa cor-ten terästä ja samaa kuusipuuta kuin Göstan paviljonki. Molemmat materiaalit muuttuvat ajan mittaan: nyt vaalea kuusi tummuu ja harmaantuu, cor-ten teräs saa ruskeanoranssin ruostepinnan.

Silta vie Taavetinsaareen, jossa on parhaillaan esillä Mäntän kuvataideviikkojen teoksia. Tulevaisuudessa Taaventinsaaressa nähdään lisää taidetta, suunnitteilla on mm. taidepaviljonkeja, eli luvassa lisää kiinnostavaa arkkitehtuuria ja taidetta.

Gösta paviljongin ja sillan ovat suunnitelleet barcelonalaisen arkkitehtitoimiston MX_SI:n arkkitehdit Boris Bezan, Héctor Mendoza ja Mara Partida.

Arja Miller

Share

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Mänttä on toimituksen kesäretkilistalla. Kuvataideviikot ja uusi museo, herkkua luvassa!

Kommentoi