Kodin sisustusta uusiksi sekä käsitöitä

Moneskohan kerta tämän kuukauden tai kesän aikana, kun meillä on vaihtunut järjestys? :D Ja yleensä se on sängyn suunta ja sijainti makuuhuoneessa. Nyt useampi huonekalu sai uuden sijoituspaikan. Niin ja sänky muutti suuntaansa. :) 

Tilanne lähti siitä, että huomasin ettei meidän valkoinen hylly tule pitkään pysymään vaakasuorassa sängyn yläpuolella, joten otimme sen alas sieltä. Viikon se tuossa eteisessä odotti että joko a) keksisimme sille paikan tai b) hankkiutuisimme siitä eroon, jos sopivaa paikkaa ei löydy. Nyt sitten tänään päätin kokeilla vaihtaa järjestystä, jotta hyllylle löytyisi paikka.

Hylly tullaan sijoittamaan yöpöydän paikalle makuuhuoneeseen. Sänky on nyt makuuhuoneen ikkunan edessä pitkittäin, kun se ennen oli tuossa kuvan seinällä pitkittäin, mutta siitä tuli oviaukolle hieman ahdas reitti niin päätin sittenkin siirtää sen toisin päin. :)

Musta yöpöytä on nyt hoitopöydän vieressä eteisessä lisäkaappina. 

Ja eteisen peilin edessä ollut musta pöytä on olohuoneen ja keittiön välissä koristepöytänä.. no.. käyttötarkoitusta ei ole vielä täysin lyöty lukkoon, mutta tykkään siitä niin kovasti, että jokin paikka sille piti löytää ja tuossa oli tilaa. :) 

Kuvista myös voi huomata, että meillä on siivouspäivät menossa. Matto on ollut viikon rullattuna pois tieltä, jotta höyrytettäisiin lattiat, mutta ei vaan ole saanut aikaiseksi. Kasa vauvanvaatteita odottaa vielä silittämistä ja yksi koneellinen pesua. Pesukone alkoi pitämään epämukavan kuuloista ääntä (palvellut kuulemma nyt 10 vuotta, joten voi olla että ikä tulee jo vastaan), mutta ei sen kyllä tarvitsisi hajota JUST nyt. Toisaalta tahtoisin edestä täytettävän koneen ja Gigantista sellaisen saisi kahdella ja puolella sadalla. 

Yhden siivous jutun tänään kyllä tein. Höyrytin nimittäin ikkunat (ja vein roskat ulos, mutta sitä ei lasketa...). Tosin ne on tuon työmaapölyn takia luultavasti heti likaiset, mutta jos nyt edes muutaman päivän näkisi auringonvalon niin olisin tyytyväinen. :) Ompahan myös kerran tänä vuonna pesty. 

Ikeasta tosiaan lähti mukaan turvaportti, jonka väleistä näädät pääsevät pujahtamaan, joten tuunasimme porttia verkolla. No Kiiviähän tämä tosiaan esti vain viikon, kun tyttö keksi että verkkoa pitkin pystyy kiipeämään. Joten tuohon yläosaan ajattelimme laittaa jonkin sortin tuunauksen vielä, jotta neiti ei pääse makuuhuoneen puolelle. Onneksi suhahdus yleensä pitää näädät kurissa ja nuhteessa ja ei vielä ainakaan ole yöllä löytynyt näätää peiton alta varpaita kutittelemassa, mutta voipahan sitten pitää ovea tosiaan jatkuvasti auki niin ilmakin vaihtuu mukavammin. 

Olen myös tehnyt muutamia käsitöitä telkkaria katsellessani näin loman kunniaksi. Pitkästä aikaa virkkasin lisää koreja! Viimeisimpänä tein pyöreän yksi ripaisen korin. Pohja on tehty ihan normi kiinteillä silmukoilla joka kierroksella lisäten. Koriosan aloittava kerros on myöskin kiinteää silmukkaa (ei enää lisäystä). Sitten seuraavat kerrokset ovatkin jo puolipylväitä ja tuossa toiseksi ylimmässä on muutama lisäys, jotta sain aikaiseksi hieman pyöristyvän muodon tuohon yläosaan, ylin kerros ilman lisäystä. Ripa on ketjusilmukoita. Tein korin ihan ulkomuistista, joten ei ehkä ole mikään tyylikkäin luomus, mutta ei se mitään. :)

Lisäksi tein ristipistoilla söpön Pikachun, jonka ajattelin kiinnittää johonkin vauvan juttuun, kunhan kiinnitän taakse vielä tukikankaan ja ompelen reunat nätiksi. Toimii ehkä kangasmerkkinä. Ohjeen löysin Deviantartista tekijältä nimeltään Makibird-Stitching. Muokkasin tosin väripalettia omaan lankavarastooni sopivaksi, mustaa ja valkoista sekä harmaata kävin kyllä ostamassa, kun niitä ei jostain syystä ollut tullut aikaisemmin hankittua. Makibirdillä on muitakin tosi kivoja ristipisto-ohjeita varastossa. Yhden täysin valmiin olenkin tehnyt aikaisemmin ja yksi isompi on työn alla sekä tosi monta odottamassa, että valitsisin langat ja aloittaisin. :) Tykkään näistä tosi paljon!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.