Kun palveluntarjoaja katkaisee nettiyhteyden yli kaksi viikkoa sovitusta ajankohdasta etukäteen...

...voi keittiössä tapahtua esimerkiksi: Kokojyvä-yrttileipä.

Nom!

 

Rakastan tuoretta leipää. Pidän myös leipien leipomisesta. Erilaiset sämpylät ja leivät ovatkin oikeastaan ainoita asioita, joiden leipomisesta pidän. Työnjakomme Silkkitassun kanssa keittiössä onkin hyvin selkeä: hän hoitaa makeat leipomispuuhat. Tykkään kyllä laittaa suolaista ruokaa, mutta leivonnaisistani tulee usein tosi rumia, ja mielestäni leivonnaisten tulee olla nättejä. Itse tehdyssä leivässä vähän karu ulkomuoto sen sijaan minun mielestäni on ihan toivottavaakin, joten ruma lopputulos ei muserra minua ;) Leivän leipominen on periaatteessa vielä aika yksinkertaistakin touhua. Parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen pääseminen toki vaatii jo vähän yritystäkin.

Tällä kertaa leipäinspiraatio iski muutama päivä sitten Masterchef Australiaa katsellen. Siellä oli joku vieraileva tähti tekemässä ihan älyttömän herkullisen näköistä saksanpähkinä-viikunaleipää (tai jotain vastaavaa) ja alkoi heti ihan älyttömästi tehdä mieli omatekoista leipää, sekä kokeilla ohjelmassa käytettyjä niksejä omassa leivonnassa. Tänään sitten nappasin kaupasta mukaan vähän tarvikkeita ja eikun tuumasta toimeen!

 

Kokojyvävehnä-yrttileipä

 

En mitannut kaikkia ainesosia kauhean tarkkaan, mutta yritän arvioida ne suurinpiirtein kohdilleen.

n. 8dl luomu kokojyvävehnäjauhoja

n. 2dl luomu grahamjauhoja

n. pussillinen kuivahiivaa

2tl suolaa

n. 5dl vettä

n. puoli ruukkua tuoretta timjamia

n. puoli ruukkua tuoretta basilikaa

 

Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Lisää vesi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Tarkista jauhojen määrä - itselläni taikinasta tuli alunperin aivan liian vetelää ja lisäsin rannemitalla lisää jauhoja, siksi en olekaan ihan varma käytetyistä määristä...

Iske taikinaköntsä kevyesti jauhotetulle pöydälle ja aloita vaivausprosessi: venytä taikina ihan pitkäkseen ja rullaa se takaisin köntsäksi. Toista tämä n. 7-10 kertaa ja laita taikina kohoamaan kelmulle peitettyyn kulhoon tai vaikka pöydälle jonkun muovisen kuvun alle. Toista venyttely ja rullaus -prosessi kerran 20 minuutin välein, kunnes taikina on kohonnut 60 minuuttia.

Tässä vaiheessa laitoin uunin lämpiämään 250 asteeseen ja annoin leivän vielä kohota pellillä lämpimässä hellan päällä 45min-60min. 

Silppua timjami ja basilika (näitä taisi olla yhteensä n. 1/2dl). Venyttele taikina vielä kerran ihan levyksi ja levittele yrttisilppu tasaisesti taikina päälle. Rullaa leiväksi. Tarvittaessa leipää voi venytellä ja rullata vielä vähän lisää, että yrtit sekoittuvat tasaisesti leivän sisällä. Taisin pari kertaa vielä tehdä tämän.

Töki leipään reikiä tai tee siihen pari viiltoa pintaan, jotta paistuessa ilmat pääsevät kivasti pihalle, eikä leipä räjähdä uuniin. Lisäksi viillot näyttävät kivalta leivässä paistumisen jälkeen :)

Laita leipä uuniin ja lisää uunin pohjalle vettä esim. uuninkestävässä kupissa tai vuoassa. Tiputa lämpötila 200 asteeseen ja paista n. 30 minuuttia. Lopuksi laita uuninluukun väliin vaikkapa puinen lasta tai kauha ja anna kosteuden tulla ulos n. 5minuutin ajan. Leivän pitäisi olla nyt valmista syötäväksi.

Koristeeksi laitoin leivän päälle vielä vähän tuoretta timjamia ja basilikaa. Päällisinä tuore leipä mielestäni tarvitsee vain voita ja ehkä juustoa, mutta myös voi+juusto+meetwurst -kombo on todettu toimivaksi :)

 

 

Leivästä tuli ihan hyvää. Ohjeessa tosin on vielä paljon hienosäädön varaa ja tarvetta: suolaa saattoi olla vähän liikaa, yrttien määrää ja timjami/basilika -suhdetta voisi säätää hieman, kuori ei ollut ihan niin rapeaa kun olisin halunnut, eikä leipä kohonnut ihan niin muhkeaksi kun toivoin. No, ihan hyvä lopputulos, ottaen huomioon miten harvoin saan aikaiseksi leipoa leipää itse.

 

Tämmöistä tällä kertaa. Olen suunnitellut postaavani muitakin kuulumisiani taas pitkästä aikaa, mutta jotenkin väsymys ja oman ajan puute ovat vaikeuttaneet ajatusten jäsentämistä tekstiksi asti. En edes oikein tiedä mitä ajattelen, saati sitten että osaisin niistä jotain kirjoittaa. Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että menneet viikot ja kuukaudet tuntuvat yhä elämäni parhaalta ajalta :)

 

Hyvää alkanutta vuotta 2014, lukijat!

KaneliS

Kommentit

Similarly to Inbound link tip #5, this action brings you more visitors in the social internet.

A portion of those visitors may end up backlinks back to you.

Inbound link tip #7: Track your competitors’ hyperlinks

Any back-link tool can tell you who might be linking to
your competition, but very few of these sort these links by freshness.

Intellectual SEO includes a tool that will shows you the particular freshness of these
links. To put it differently, it’ll explain to you who
recently linked to your competitors. All
you have to do is choose “Fresh Links” within the dashboard.

clean links

This is why, the Intellectual SEO offers a list of one of the most recently discovered backlinks.

You can then take that will list plus manually hit up
each of those websites with an email like this one:

Hey there [insert their name],

I was simply reading your website post on [insert the blog post title plus link to it] and
noticed that a person didn’t connect to [insert your URL].
I’m unsure if you are acquainted with it, but it can teach your own readers about [insert the value their own readers can get].

For each 100 this kind of emails a person send out, you’ll typically produce 7 to 10 hyperlinks.
It’s not a lot of links, however it adds up.
Summary

Creating a good product or service or writing excellent
content doesn’t guarantee that individuals will connect to you.
In order to build links and, more importantly, generate traffic, you have to be aggressive.

If you test the techniques I mentioned above, you’ll notice
that in addition to obtaining more back links (and eventually more lookup traffic), you will also see a raise in your recommendation traffic.

What are some other positive ways to gain backlinks?

L. S. If you need building natural links that will boost your traffic go
here.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.