Ladataan...

Kaupassa käydessäni minulla oli ajatuksena ostaa minipurkkeja hilloja puuroa varten, mutta en sitten muistanutkaan ostaa puurohiutaleita vaan päädyin käyttämään hilloja muihin ruokiin. Joskus harvoin kun ostan kokonaisen ison purkin hilloa, minulla menee siitä osa hukkaan kun en tule käyttäneeksi sitä kaikkea. Siksi halusinkin ostaa lajitelman minipurkkeja, ja löysin Pirkan juustohillolajitelman. Siinä on ihan loistavia makuja - iniväärihillo, viikunahillo sekä greippihillo!

Greippi- ja viikunahilloa söin paahtoleivän ja Castello Marquis -juuston kanssa (oli muuten hinta-laatusuhteeltaan varsin oivallinen juusto!) ja inkiväärihilloa keksin laittaa smoothieen. Smoothiesta tuli ihanan inkiväärinen ja samaan aikaan herkullisen makea. Inkiväärihillossa on sokeria, joten ihan täydellinen terveysjuoma tämä ei ole, mutta sopii kuitenkin hyvin silloin tällöin herkulliseksi aamiaiseksi tai välipalaksi. :) Tajusin muuten myös, että saman pakkauksen greippihillo varmaan sopisi myös hyvin joihinkin smoothieihin.

Sekoita smoothiekoneessa seuraavat ainekset:

 

Share

Ladataan...

Kävin sunnuntaina katsomassa tämän Garth Davisin ohjaaman elokuvan. Elokuva oli upeasti toteutettu ja käsikirjoitettu! Maria Magdaleena on erittäin toivottu naisnäkökulma Raamatun kertomuksiin, ja tämän tyyppisiä elokuvia kaipaisin enemmänkin. Minua ovat aina häirinneet kovin mieskeskeiset uskonnontulkinnat (ja elokuvat) ja se, että monet Raamatun naishenkilöt ovat aika aliarvostettuja tai heidän tarinoitaan ei kerrota yhtä tarkasti kuin mieshenkilöiden. Siksikin oli mahtavaa että tässä elokuvassa kerrottiin juuri Maria Magdaleenan tarina.

Elokuvan Maria Magdaleena haastaa aikansa ahtaat käyttäytymisnormit silläkin uhalla, että häntä pidetään demonin riivaamana. Maria haluaa toimia sen mukaan, miten kokee oikeaksi ja Jumalan tahdon mukaiseksi, vaikka se vaatiikin sen että hän ei taivu muiden tahtoon eikä avioidu vasten tahtoaan vaan jättää kotikylänsä seuratakseen Jeesusta. Hänestä tuleekin keskeinen hahmo Jeesuksen elämässä, jopa selkeästi muita apostoleja tärkeämpi.

Rooney Mara sopii hyvin rooliinsa ja huikean karismaattinen Joaquin Phoenix on aivan loistava Jeesuksen roolissa. Jeesuksen tarina on myös esitetty tässä elokuvassa hyvin kunnioittavalla tavalla, ja vaikka raadollisuudelta ei oikein voi ristiinnaulitsemista kuvatessa välttyä, pelkkä väkivalta ja groteski fyysinen kärsimys eivät ole yhtä suuressa osassa kuin esim. samoja tapahtumia käsittelevässä Passion of the Christ -elokuvassa.

Maria Magdaleena -elokuvan ehtii vielä ainakin Helsingin elokuvateattereissa näkemään, suosittelen!

 

Share

Ladataan...

Tämä vegaaninen, aasialaistyyppinen ruoka valmistuu aika helposti valmiista wokkivihanneksista. En ole ihan varma, pitäisikö tätä kutsua wokiksi vai kastikkeeksi, mutta hyvää tämä kuitenkin oli. :)  

 

Ainekset:

Reformi Luomu yrttiliemikuutio

Soijasuikaleita

Mustapippuria

(Chilirouhetta, jos haluat erityisen tulista)

Ruokaöljyä

Wokkivihanneksia (itse käytin Findus wok Bali -sekoitusta noin puolikkaan pussillisen)

Kookosmaitoa (N. puolikas tölkillinen, haluamastasi koostumuksesta riippuen)

Inkivääritahnaa (käytin n. 1 tl)

Sweet chili -kastiketta (Esim. Pirkka-merkkistä, n. 3 rkl tai maun mukaan)

 

Keitä kattilassa soijasuikaleita yrttiliemikuutiolla, pippurilla ja chilillä maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada ylimääräinen keitinvesi pois ja jätä sitä jäljelle vain hiukan. Paista sitten soijasuikaleita jäljelle jääneen liemen kera kuumalla pannulla öljyssä wokkivihannesten kanssa kunnes soijasuikaleet ruskistuvat hiukan ja kasvikset kypsyvät (Finduksen pakkauksen mukaan 6-8 minuuttia). Lisää kookosmaito, inkivääritahna ja hiukan sweet chiliä. Kiehauta. Pidä levyä miedolla lämmöllä hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa esim. sweet chiliä.

Tarjoile basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.

Share

Ladataan...

En aluksi alkanut katsoa Kaunis elämä -sarjaa, koska en ole erityisemmin seurannut kenenkään missin uraa (vaikka olenkin joskus toki katsonut missikisoja) ja ajattelin että en siis saisi sarjasta juurikaan irti. Ohjelma kuitenkin yllätti positiivisesti - vaikka ei tietäisi ohjelman kaunottarista juuri mitään, jaksot ovat silti hyvin kiinnostavia ja kaikista misseistä kerrotaankin perusasiat. 

Rakastan tässä sarjassa erityisesti sen lämminhenkisyyttä ja tietynlaista seesteisyyttä. Ohjelmassa ei itse asiassa tapahdu kovin paljon, mutta jokainen jakso on silti kiinnostava ja antaa ajattelemisen aihetta. En voi sietää sellaisia skandaalinkäryisiä reality-sarjoja, joissa revitellään myötähäpeällä ja irvaillaan pahimmillaan ihmisten kärsimyksen kustannuksella, mutta Kaunis elämä on tällaiseen erittäin tervetullut poikkeus. Jos olette katsoneet Vain elämää -sarjaa, Kaunis elämä on hyvin samankaltainen. Jokaisella missillä on oma päivänsä, jolloin he saavat keksiä päivän ohjelman ja suunnitella illallismenun teeman. Suuria tunteita ja dramatiikkaa on mukana kaunotarten elämänkertomuksissa, mutta tämä vaikuttaa toteutetetun heitä kunnioittaen ja sen ehdoilla, mitä he itse haluavat elämästään kertoa. Itse ohjelman aikana tunnelma on rauhallinen ja osallistujien keskinäistä dramatiikkaa ei vaikuta olevan, vaan kaikki naiset vaikuttavat kunnioittavan ja tukevan toisiaan. Tällaista sarjaa on feministinä ihana katsoa. Arvostan todella paljon myös esimerkiksi sitä, että #metoo-kampanjakin otettiin ohjelmassa puheeksi.

Kaikki ohjelman naiset ovat ihania ja erilaisia, viisaita persoonia omalla tavallaan, mutta ehdottomaksi suosikikseni on noussut asennemimmi Lenita! Se elämänkokemus, sitkeys, karisma ja lempeä suorapuheisuus ovat ihan uskomatonta. En tiennyt Lenitasta paljonkaan ennen tätä ohjelmaa, mutta nyt olen fani. :)

Oikeastaan ainoa asia, joka tässä ohjelmassa ärsyttää, on se, että aina ennen mainostaukoa tulee kunnon spoilereita siitä mitä mainosten jälkeen tapahtuu! Älkää spoilatko! :D

Ohjelman kaikki tähän mennessä julkaistut jaksot löytyvät vielä Katsomosta, menkäähän ihmeessä siis katsomaan jos ette vielä ole sitä tehneet!

 

 

 

 

 

Share

Pages