Fazerina mielessäin
Hei, olen Tyyne ja lempparini makusuklaista on fazerina.
Siitä se ajatus sitten lähti, tämän kakun toteuttamiseen meinaa. Ensiksi täytyy kyllä tunnustaa, etteivät suklaiset leivonnaiset ole olleet herkkujani kuin, öh, dieetin aloittamisen jälkeen. Kuulostaa kummalliselta, mutta vasta ruokia karsiessani tajusin, mistä oikeasti tykkään. Ja tykkään kunnollisista, tuhdeista leivonnaisista, joiden nauttimiseen riittää yksi pala herkkua kera höyryävän kahvin. Täydellistä.
Ja kun lähipiirissämme vietettiin eräitä läksiäisiä ja minut ystävällisesti ilmoitettiin jälkkärin loihtijaksi (lempipuuhaani), niin ideapankissani oli juuri täydellinen ohje tilaisuutta varten, helppo suklaakakku, joka paljastuikin fazeriinakakuksi.
Appelsiinisuklaan maku toki on sellainen, että se jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan.
Otin kuitenkin riskin ja raastoin reippaasti kokonaisen appelsiininkuoren makustuttamaan suklaavaahtoa. Siinä se salaisuus.
Aluksi en edes itse älynnyt, kuinka fazeriinanmakuinen ja konditoriamaisen tuhti tästä kakusta tulikaan, mutta ensimmäisen herkuttelijan maistettua ja hihkaistua ”Fazerina” tiesin valinneeni juuri oikein reseptin :)
Kakun ulkonäkökin muistuttaa ehkä hieman sievää konditoriakakkua? Yksinkertaista, mutta herkuttelemaan houkuttelevaa.
Kakun ohje ei ole omakeksimäni, vaan olen lainannut sen Belle Baie– blogista. Suosittelen tutustumaan. Kakkuun ja blogiin :)
Pohjaan tarvitset:
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 3/4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1/2 perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl suolaaa
- 50g voita
Ota kananamunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin, mikäli säilytät niitä normaalisti jääkaapissa. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tiedät vaahdon olevan valmis, kun voit piirtää siihen kauhalla kuvion ja se jää pinnalle hetkeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja kääntele jauhoseos siivilän kautta varovasti muna-sokerivaahtoon. Lisää massaan lopuksi maito sekä voi. Kaada taikina voideltuun 20 cm uunivuokaan. Paista pohjaa uunissa n. 30 min. 160 asteen lämmössä. Vink: minulla pohja ei noussut juuri yhtään, en tiedä kuuluisikokaan, mutta mudcakemaista ulkonäköä ei tarvitse säikähtää :)
Täyte
- 5 dl kermaa
- 200g tummaa suklaata
- 1 appelsiinin raastettu kuori
Lisäksi
- n. 1 dl maitoa
Paloittele suklaalevy ja sulata hiljalleen (välillä sekoitellen) mikrossa. Anna suklaan jäähtyä kunnolla huoneenlämpöiseksi tai vauhdita jäähtymistä käyttämällä suklaa-astiaa hetken aikaa pakkasessa. Raasta appelsiinin kuori ja vaahdota kerma. Lisää appelsiininkuoriraaste kerman joukkoon sekä 1/3 sulasta suklaasta kermavaahdon joukkoon. Lisää hiljalleen myös loput suklaasta vaahtoon.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta ensimmäinen pohja maidolla ja täytä vaahdolla, tee samoin toiselle kerrokselle. Loput täytteestä voit koota keoksi päällimäisen pohjan päälle, tai levittää täytteen ympäri kakkua, kuten minä tein. Anna makustua jääkaapissa yön yli. Koristele juuri ennen tarjoilua tuoreilla marjoilla ja nauti hyvän kahvin kera :)
<3:Tyyne