Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Kuvassa hengaava krysanteemi juhlistakoon sitä, että pääsen vihdoin ensi kesänä istumaan omassa pihassa, oman syreenin alla. Tosin en rehellisesti sanoen varmaan ehdi paljoa istumaan, sen verran talo vaatii työtä.

*

Today was a very good day, as we bought our first own house and I'm finally getting that garden, albeit a very tiny one. But still, with lilacs, roses and all! 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Meillä oli tänään pari kypsää persimon-hedelmää pyörimässä ylimääräisenä, ne päätyivät siis luonnollisesti aamupalauhriksi. Innostuin tästä A Cozy Kitchenin puurosta, johon käytetään paahdettuja persimoneja. Alkuperäisessä reseptissä hedelmät soseutetaan maidon kanssa ja tähän maitoon valmistetaan itse puuro, mutta minä päädyin vain paahtamaan persimonit ja lohkomaan ne puuron päälle hiukan jäähtyneenä. Näin syntyi herkullinen, sesonkiin sopiva lisuke.

Paahdettuja persimoneja voi syödä puuron, myslin tai pelkän jogurtin kanssa. Maustoin hedelmät ripauksella piparkakkumaustetta sekä sokeria ja työnsin grillivastusten alle, kunnes ne olivat ihan kevyesti ruskistuneet ja pehmentyneet. Puuron päälle pääsivät vielä granaattiomenan siemenet. Jos minulla olisi ollut pistaasipähkinöitä, olisin ehdottomasti lisännyt niitä mukaan tuomaan lisää väriä. 

Paahdetut persimon-hedelmät

1-2 kypsää* persimonia
1-2 rkl ruskeaa sokeria
1/2 tl jauhettua kanelia tai piparkakkumaustetta

 

Huuhdo ja kuivaa persimonit. Puolita hedelmät ja aseta ne leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla päällystetylle pellille. Ripottele päälle sokeria ja kanelia tai piparkakkumaustetta. Paahda persimoneja joko grillivastusten alla (muista katsoa usein etteivät ole täysin koruneita) tai 225C uunissa 10-20 minuuttia, riippuen haluamastasi paahtoasteesta. Jäähdytä persimonit ja leikkaa kuori irti veitsellä. Tarjoa puuron, myslin tai jogurtin kera, miksei myös surautettuna aamiaissmoothien sekaan. 

*Kypsä, siis kunnolla oranssihtava väri kuoressa ja pehmeältä tuntuva hedelmä. Kova ja keltainen persimon kannattaa jättää ikkunalaudalle kypsymään.

 

*

I roasted persimmons with sugar and gingerbread spices, until soft and slightly golden. I served the roasted flesh with a creamy rice porridge, spiced with cinnamon and vanilla, topped with pomegranate seeds. The inspiration behind this breakfast came from this persimmon porridge from A Cozy Kitchen.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Kuva olohuoneesta viime perjantailta, nyt olohuone ja koko kämppä ovat täysin räjähdyksen vallassa. Keskeneräisiä projekteja, joista yksi varmistuu perjantaina. En meinaa malttaa odottaa.

*

Calm from last Friday.

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Vinkkasin jo eilen Cocon ja minun yhteisestä projektistamme, tänään sinne pääsee kurkistamaan tästä linkistä.

Olemme keränneet sivustolle erilaisia meitä, ja toivottavasti tietysti myös teitä inspiroivia juttuja ruoasta ja sisustuksesta puutarhanhoitoon ja muotihommeleihin. Haastoimme myös itseämme hiukan lisää ja kirjoitimme koko hoidon englanniksi, näin juttuja voivat lukea mahdollisimman monet. Google translate kun ei aina meinaa pelata yhdessä suomen kielen kanssa.  

Sivuston nimi on ehkä hiukan suuruudenhullusti Hetki paper, koska pääpaino on kuvilla ja tekstille jää kakkosrooli. Näitä pieniä juttuja oli hurjan mukavaa konseptoida ja miettiä, suunnittelu on ehdottomasti yksi parhaimpia asioita, joita tiedän. Teimme juttuja rennolla aikataululla ja otteella, tarkoitus on myös tulevaisuudessa päivittää sivustoa aina silloin tällöin, kun keksimme jotain kivaa lisättävää. 

*

Yesterday I made a little sneak peak from a project that me and my fellow blogger Coco have been making. Now you can read more about it by clicking here.

We challenged ourselves and wrote everything in English, so no more funny sentences and weird words with google translate. In the site there are different kind of visual projects that we made and got inspired, from garden to food to style and all things in between. 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Välillä on ihan hurjan kivaa tehdä erilaisia projekteja, jotka saa sanella ihan itse alusta loppuun ja duunailla ihan vaan siksi, kun on niin kivaa tehdä jotain pientä ja innostavaa. Olemmekin väsänneet pikkuriikkistä visuaalista hommelia Cocon kanssa, ohessa muutama sneak peak -kuva projektistamme. Huomenna lisää! 

*

A sneak peak from a project that me and my partner in liaison Coco have been up to these past months. Just tiny and relaxed visual projects, that we have had fun doing together. More tomorrow! So, so excited!

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Supernuhani jatkaa voittokulkuaan ja makuaisti on kadoksissa. Löysin kuitenkin yhden suosikin ylitse kaikkien muiden nuharuokien, ja se on versio jo ennenkin bloggaamastani tyrnikiisselistä. Tällä kertaa en kuitenkaan suurustanut keittoa, vaan jätin sen lirularuksi ja lisäsin mukaan reilusti mausteita. Kyseessä on siis lämmin, melkein glögimäinen mausteinen juoma: ainut asia, jota kaipaan juuri nyt aamulla. Keittoa on myös helppo syödä esimerkiksi aamupuuron kumppanina, tai granolan ja jogurtin kera. 

Voit keitellä tyrnimehua pakastetyrneistä ja vedestä, siivilöidä tuotoksen ja muhitella siinä mausteita. Voit myös ostaa simppelisti kaupasta valmista tyrnimehua ja lisätä siihen mausteet. Jos teet mehukeiton itse, säädä sokeri itsellesi sopivaksi. Jätän itse nuhaisena keiton varsin kirpeäksi, koska kaikki maistuu varsin laimealta suussa. Aloita lisäämällä 1/2 desiä sokeria, maistele ja lisää puolisen desiä kerrallaan, kunnes maku on sopivan makea.

Käytä n. litraan tyrnimehua 3 neilikkaa, 2 kevyesti murskattua kanelitankoa, 2 tähtianista, muutama kokonainen, kevyesti murskattu kardemumman kota ja peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä siivutettuna ohuiksi viipaleiksi. Lisää mausteet ja mehu kattilaan, lämmitä kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä minimiin ja anna mehun muhia puolisen tuntia, jotta mausteet uuttuvat liemeen. Juuri ennen nauttimista siivilöi sattumat pois, purista mehun mukaan 1 appelsiinin mehu ja kulauta kurkkuun lämpimänä. 

*

My flu doesn't want to give up yet, so all I want to eat are hot, liquid things. My favorite right now is making a thin, juice soup with sea-buckthorn and seasoning this with spices (3 gloves, 2 cinnamon sticks, 2 star anises, few whole cardamom pods crushed, a thumb sized piece of fresh ginger sliced thinly and juice from 1 orange). The result is a glögg-like warm drink, which is perfect for the mornings; on it's on from a coffee cup or eaten with a porridge.

 

 

Share
Ladataan...

Pages