Ladataan...

 

 

Tässä talossa ennen meitä asuneen vanhan mamman sukulainen poikkesi kylään, päästäen minut samalla jännityksestäni: meillä on kaksi valtavaa kirsikkapuuta takapihalla!

Hän luetteli samalla omenapuut, jotka ovat lajikkeiltaan huvitusta, melbaa ja valkeita kuulaksia. En siis saanut talon puolesta haaveilemaani åkeroa, mutta sellaisen meinaan vielä istuttaa, kunhan keksin puulle arvoisensa paikan. Nämä ihanat kukinnot ovat meidän vanhempien puusta.

*

Apple blossoms. 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Pitkä päivä: vuoroin auringossa, vuoroin varjossa. Välillä yksin, välillä seurassa.

Kuvassa näkyvät amarettopiparit tulivat yllätyksenä postista tänään Canti Moscato d'Astin mukana, jonka sain testiin blogin kautta. Parfyymiset viinit ovat heikkouteni ja tuoteselosteessa luvataan tuoksussa olevan ainakin akaasian ja jasmiinin kukkaa. En taida kaihtaa kukkia missään, ne ovat tervetulleita myös viinilasiini.

*

A day filled with sunshine and good company.

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Turhaudun välillä asumaan kodissa, jossa harva asia miellyttää (toistaiseksi) silmää. Tämän huomaa varsinkin kun yrittää kuvatessa löytää nurkan, jossa saisi tilan ja valon toimimaan samanaikaisesti.

Mutta nyt iltaisin kesäisessä hämyssä helpottaa. Suosikkini on tämä olohuoneen ikkuna, jota valkoiset syreenit kansoittavat ihan pian. 

*

Evening light in our livingroom.

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

 

Tämä salaatti on suoraviivainen yhdistelmä makeaa nektariinia, suolaista, rapsakkaa kinkkua ja mausteista dukkahia. Ilmakuivattu kinkku saa uunissa nopeasti rapeutuessaan hiukan pähkinäisen maun, joka sopii minusta hyvin dukkahin sisältämiin pähkinöihin. Sain tänään vielä idean käyttää jääkaapissa hengaavaa roseeviiniä viinietikan tilalla, kun kasasin kokoon kastiketta salaatille. Varsinkin hedelmäinen ja marjainen rosee sopii hyvin salaattiin, kannattaa kokeilla! 

Nektariinit ovat siitä kiitollisia, että vaikka ne kaupasta ostettaessa ovat useimmiten kivikovia, muutaman päivän ikkunalaudalla ollessaan ne tulevat meheviksi, tuoksuviksi ja makeiksi. Toisin kuin aprikoosit ja persikat, jotka tuntuvat menevän raa'asta suoraan mätänevään; maku jää jonnekin kaupan ja kodin välimaastoon. 

Juusto olisi salaattiin vielä hyvä lisä: suosittelen jotain mietoa, pehmoista juustoa kuten mozzarellaa. Miksei myös vuohenjuustoa. Dukkahin mausteisuuden ja kinkun suolaisuuden takia en esimerkiksi käyttäisi (lempijuustoani) pecorinoa. 

Nektariini-dukkah salaatti (kahdelle)

4-5 kypsää nektariinia
2 isoa kourallista erilaisia salaatteja tai villiyrttejä
1 paketti ilmakuivattua kinkkua
1/2 dl roseeviiniä
2 rkl hyvää oliiviöljyä
Ripaus sokeria
Dukkah-mausteseosta

Paahda ilmakuivattua kinkkua 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes kinkku on rapsakoitunut. Varo polttamasta, ohuet siivut ovat muutamassa sekunnissa vähän liiankin rapeita. Pese salaatti ja nektariinit, valuta molemmat keittiöliinan päällä. Leikkaa nektariini viipaleiksi. Sekoita roseeviini. oliiviöljy ja sokeri sekaisin, viini ja öljy haluavat erottua, eli sekoita aina ennen salaattiin lorausta kevyesti uudestaan. 

Kokoa salaatti lautaselle tai kulhoon yhdistämällä salaatinlehdet, aavistuksen jäähtyneet kinkkusiivut ja nektariinit. Mausta salaatinkastikkeella, ripottele päälle dukkahia maun mukaan ja syö heti. 

 

*

On my plate today: dukkah with nectarines, oven crisped prosciutto and salad leaves. I also tested a rose wine vinaigrette, which went great with the saltiness of the ham and the sweet, tart flavor from the nectarines. 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Nukuin pitkäksi venyneen viikon jälkeen 12 tuntia putkeen ja heräsin pöllämystyneenä puolipäivältä. Olin niin tokkurassa, että en edes tajunnut surra lempihetkeäni, eli unille menetettyä lauantain aamua.

Kiireiden keskellä sitä tulee maailman onnellisimmaksi ihmiseksi, kun kahvin saa valmistaa ja juoda ilman hoppua ja lukea hartaasti säästämäänsä kirjaa auringon lämmittämässä läntissä keittiössä. 

*

Saturday morning (day) glory. 

 

 

 

Share
Ladataan...

Pages