Ladataan...

 

Olen aina silloin tällöin listannut asioita, joita haluaisin omaan kesääni mahduttaa. Nyt näillä listoilla on näköjään ihan nimikin, eli summer bucket list. Tänä kesänä en kuitenkaan ajatellut listailla, koska aika tuntuu niin rajalliselta.

Sen sijaan meinaan vaan ajautua kaikkiin mukaviin puuhiin. Päähänpistot, kuten kokkaukset valoisassa kesäyössä ovat parhaita, kun niitä ei suunnittele. Tällä tavalla ei tule vahingossakaan suoritettua. Siinä on muuten verbi, jota ei saisi missään nimessä yhdistää kesään. 

 

*

Cooking at midnight is the best  I mean why not, you have all the peace and quiet and the light. 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Yhtäkkinen helle räjäytti kaikki pionit auki. Pörräilin innoissani (kauhuissani) kimalaisten kanssa samoissa puskissa ja keräsin sisälle pioneja ja ruusuja.

Löysin viime viikolla kirpputorilta posliinisen asettimen, johon kukkien varret saa tökittyä, jolloin ne jäävät juuri siihen, mihin varren tökkäät. Samanlaisen kyhäelmän saa muuten tehtyä vaikka kanaverkosta tai perinteisemmästä kukkasienestä. Näin kimpuista on helppo tehdä valuvia ja roikkuvia.

*

June bouquet from our garden. 

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Pysähdyimme pientareelle kotimatkalla tänään illalla. Kuivattelin uimisesta märkiä hiuksia ja ihailin kultaista valoa. Ilmassa tuoksui ensimmäisen kerran se kesän raskas ja makea kukkien tuoksu. 

*

Summer seems to be finally here. 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Raivasin tieni pari päivää sitten ruusuihin melkein hautautuneeseen raparperiröykkiöön ja hakkeloin nämä raparperit tähän Mollyn ehdottamaan raparperikompottiin. Ensin raparperinpalaset pyöritellään sokerissa ja ne kipataan sulatettuun voihin. Mukaan lorautetaan suosikkiani, appelsiinilikööriä (Cointreau) ja annetaan pöhistä pannussa, kunnes kaikista muodostuu herkullinen, voinen raparperimöhnä.

Ehkä lisään seuraavalla kerralla itse hiukan appelsiininkuorta valmiiseen tuotokseen, koska pidän sitruksesta. Kompotti on täydellistä aamiaisjogurtin tai puuron päällä. 

Jos ihmettelette näitä aamiaisjogurttiehdotuksia, olen yrittänyt terästäytyä ja keksiä helppoja vaihtoehtoja omiin aamuihini, koska olen niin Älyttömän  laiska tekemään aamupalaa. Mutta jos jääkaapissa on jogurttia ja joku helppo komponentti siihen päälle, en sorru perinteiseen kympiltä kahvia ja kahdelta kiukku-metodiini.

*

Made this compote inspired by Molly's post of it. Lovely on top of a breakfast yoghurt or porridge. Or toast.

 

 

Share
Ladataan...

Pages