Ladataan...

 

Toukokuu ja sen villiruokakausi on tuntunut lipsuvan sormieni läpi hurjalla kiireellä. Ehdin tekemään kerran nokkoslettuja ja nokkospizzaa, sekä käyttämään vuohenputkea salaatissa, mutta siinä taitaa olla meikäläisen saldo. Mielessä pyörivät nokkospestot ja tällä ohjeella tehdyt flatbreadit, mutta ne jäävät keskikesään. Suosittelen flatbreadin ohjetta lämpimästi, ne paistuvat helposti grillissä ihanan savuisiksi ja paahtuneiksi.

Ajattelin jakaa hiukan ruokainspiraatiota, ruokablogeja olen sentään ehtinyt katselemaan ja ihastelemaan hurjan ehtiviä ihmisiä. Esimerkiksi Sinin nokkosletut näyttävät herkullisilta, ja Sadun ketunleivillä koristeltu voileipäkakku jäi mieleen heti ensimmäisellä vilauksella instagrammissa. 

Innostuin myös muusta kuin pelkästä vihreästä. Kivistössä tehdyt molemmat paahtoleipäreseptit taitavat olla toukokuun suosikkejani ja menevät ihan taatusti testaukseen. 

Kuva on toukokuun Trendin ruokakolumnistani, jossa fiilistelin kasvisruokaa ja tein marenkikakkua, joka kruunattiin paahdetulla valkosuklaalla, lemon curd-jogurttivaahdolla ja mustikoilla. Jos etsit helppoa kakun ohjetta, nappaa valmiit marenkipohjat kaupasta ja tsiigaa resepti lehdestä. 

*

Food I met and got inspired in May. 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Kuvauslokaationa oli tänään Finlandia-talon yläkerta, enkä malttanut olla napsimatta muutamaa kuvaa itselle muistiin. Kauniin valon, marmorin, erilaisten harmaiden sävyjen, puupintojen ja messinkisten yksityiskohtien yhdistely oli mannaa mielelle ja silmälle. 

*

Quick details from today's shoot in the Finlandia Hall in Helsinki. 

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

 

Tässä talossa ennen meitä asuneen vanhan mamman sukulainen poikkesi kylään, päästäen minut samalla jännityksestäni: meillä on kaksi valtavaa kirsikkapuuta takapihalla!

Hän luetteli samalla omenapuut, jotka ovat lajikkeiltaan huvitusta, melbaa ja valkeita kuulaksia. En siis saanut talon puolesta haaveilemaani åkeroa, mutta sellaisen meinaan vielä istuttaa, kunhan keksin puulle arvoisensa paikan. Nämä ihanat kukinnot ovat meidän vanhempien puusta.

*

Apple blossoms. 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Pitkä päivä: vuoroin auringossa, vuoroin varjossa. Välillä yksin, välillä seurassa.

Kuvassa näkyvät amarettopiparit tulivat yllätyksenä postista tänään Canti Moscato d'Astin mukana, jonka sain testiin blogin kautta. Parfyymiset viinit ovat heikkouteni ja tuoteselosteessa luvataan tuoksussa olevan ainakin akaasian ja jasmiinin kukkaa. En taida kaihtaa kukkia missään, ne ovat tervetulleita myös viinilasiini.

*

A day filled with sunshine and good company.

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Turhaudun välillä asumaan kodissa, jossa harva asia miellyttää (toistaiseksi) silmää. Tämän huomaa varsinkin kun yrittää kuvatessa löytää nurkan, jossa saisi tilan ja valon toimimaan samanaikaisesti.

Mutta nyt iltaisin kesäisessä hämyssä helpottaa. Suosikkini on tämä olohuoneen ikkuna, jota valkoiset syreenit kansoittavat ihan pian. 

*

Evening light in our livingroom.

 

 

Share
Ladataan...

Pages