Ladataan...

 

Eilisen kuvan pöytä eri valossa, heinäkuun viimeisenä aamuna.

Pahoittelen sentimentaalisuutta, heinäkuu on lempikuuni ja olen aavistuksen myrtynyt sen loppumisesta.

*

Last morning of July, feeling a bit sad.

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Eilen ja tänään on ollut harvinaisen kylmältä tuntuva yö, heinäkuun sijasta ilma tuntuu syksyiseltä. 

Pöydällä olevat ruusuangervot ja ruusut levisivät linssin läpi vesivärimäisiksi iltahämärässä.

*

A July night.

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Vinkkasin heinäkuun Trendin ruokapalstalla nyt kovasti pinnalla olevasta cold brew-kahvista. Viime vuonna uutin jääkaapin kautta jääteetä, nyt harrastan samaa kahvin kanssa.

Kahvinpurut ja kylmä vesi siis sekoitetaan korkeassa lasipurkissa tai kannussa ja laitetaan hitaasti muhimaan yön yli jääkaappiin. Pressopannulla homma onnistuu helposti, mutta minä yleensä siivilöin kannussa olevan valmiin kahvin suodatinpaperin läpi kannelliseen astiaan ja jääkahvin pohja on valmis. 

Cold brew-kahvi on siitä kätevä, että jo valmiiksi kylmä kahvi ei sulata jääpaloja ja kahvia yhdeksi vetiseksi, isoksi lasilliseksi. Kylmään veteen uutettu kahvi on myös maultaan mietoa ja makeaa, eli tervasumppia ei tarvitse pelätä.

Tunnustettakoon, että minä en yleensä edes lisää cold brew-menetelmällä tehtyyn kahviin jäitä, koska mukin sisällön lämpenemistä ei tarvitse miettiä. 

*

Things to get excited right now: cold brew coffee, reading books in the sunny garden and having my coffee from a glass like in the Southern Europe.

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Punaiset ruusut joutuivat tänään vahingon uhriksi ja maljakkoon, kun yritin setviä niiden kukintoja esiin elämänlangan (argh) ja vuohenputken (argh argh) välistä. Vedin väärästä köynnöspalasta ja ruusut tippuivat kevyesti naksahtaen tertustaan.

Kuvan punaiset ja keltaiset ruusut ovat pihassa jo olevia lajikkeita, haalean vaaleanpunaisen luostariruusun istutimme tänä vuonna seinälle kiipeämään ja toivon sen jaksavan talven yli. 

Välillä puutarhanhoito tuntuu pelkältä rikkojen kitkennältä ja tuloksettomalta taistelulta, mutta varsinkin ruusut palkitsevat. Haaveilen David Austin-lajikkeista, mutta olen sen verran amatööri, että ehkä odotan ja harjoittelen, ennen kuin aloitan arempien lajikkeiden kanssa. Ehkä

*

Roses from the garden. 

 

 

Share
Ladataan...

Pages