Ladataan...

 

Täällä tönössä keittiön vieressä on pikkuruinen huone, joka toimii työhuoneena (ja vielä myös varastona, vaatekaappina ja pukeutumishuoneenakin väliaikaisesti). Seinissä on silmiä särkevää tapettia, ja olen alkanut täyttää näköalaani erilaisilla kuvilla. Ne ruokkivat mielikuvitusta paremmin kuin tummunut ja repeillyt kukkatapetti. Homma on vielä vähän kesken, joten yhdistelmä on vähän erikoinen. 

*

I've started to do a inspiration collage to my workplace, mainly to cover that wallpaper temporarily. 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Äiti oli lukenut orkidea-postaustani tarkkana kuin porkkana. Eilen vanhemmilla käydessäni pöydällä törötti tuo valkoinen kaveri odottamassa ihan vaan minua. Nyt hän hengaa makuuhuoneessa Arabian kirpparikulhon vieressä. Kulho saa jotain yrttiä sisäänsä kesällä, se on vähän liian kulunut sapuskalle. Sinivalkoinen posliini on muuten kulhojen ohella yksi pahimmista pakkomielteistäni. 

*

My mother read my orchid post and when I visited my parents, that white beauty was waiting for me. 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Kuvasin pari viikkoa sitten Cocoa ja takkia. Varsin aikaansaavana daamina hän sai hankittua meille kuvauspaikaksi Turun Marina Palacen. Näpsin muutaman kuvan puhelimella kuvausten välissä. Hotellihuoneiden sängyssä on jotain maagista: heti alkaa nukuttaa kun pääsee metrin päähän lakanoista. Ja Lostin in Translationin soundtrack soida päässä. 

*

A couple of shots from when Coco and I photographed this (very pretty) coat. She even got us a suite for the shoot from Turku's Marina-hotel.

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Törmäsin tällä viikolla ihan mahtavaan ruokablogiin. Mostly Saturdays on Schorlemädchen-blogia pitävän Marian ja hänen miehensä Will Snellin ruokaan keskittyvä sivusto. Reseptit ovat ihanan rentoja ja kuvat tunnelmallisia. Juuri sellaisia, että tahdot vain juosta koneelta, tarttua itse veitseen ja kokata koko päivän. 

Innostuin tästä artisokkadipistä ja suosittelen sitä lämpimästi, pyöräytimme sitä tänään satsin ja tahna on addiktoivaa! Alkuperäisen reseptin tahna näyttää vähän kermaisemmalta, minä pakkaan jättämään tahnat ja hummukset aina hiukan karkeiksi. Vaihdoin reseptin lehtipersiljan basilikaan ja parmesaanin pecorinoon, koska niitä minulta löytyi kaapista. Muutenkin ohje on rento, juuri sellainen josta pidän. 

 

Artisokka-papu-parmesaanidippi

1 tlk / à 250 gr säilöttyjä artisokansydämiä
1 tlk / à 250 gr cannellinipapuja (tai valkoisia papuja)
1/2 puska silputtua lehtipersiljaa (käytin itse basilikaa)
1/2 valkosipulinkynsi
Raastettua parmesaania ( käytin itse pecorinoa)
1 sitruuna
Hyvää oliiviöljyä
(Vettä) 

Lisää valutetut artisokat ja pavut, silputtu persilja/basilika, valkosipuli ja 2 rkl lämmintä vettä kulhoon tai tehosekoittimeen. Surauta sileäksi joko tehosekoittimella tai sauvasekoittimella, voit myös muussata ainekset perunamuusin survojalla. Sekoita mukaan oliiviöljyä, jotta tahnan koostumus muistuttaa hummusta. Lisää maistellen sitruunaa ja parmesaania, kunnes saat sopivan koostumuksen ja maun. Koristele tahna halutessasi yrteillä ja oliiviöljyllä. 

*

I found the most delicious artichoke, cannellini beans and parmesan dip from Mostly Saturdays. I want to try all of their recipes, the blog has such a good, relaxed vibe and those photographs are a-mazing. 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Tämä on vanha kuva, mutta jetsulleen sopiva postaukseen. Lähden ystäväni kanssa lauantaina viikoksi Roomaan ja toivottavasti pääsen vetämään napaani mahdollisimman monta artisokkaa, niiden pitäisi olla pikkuhiljaa sesongissa. En ole töiltä vielä ehtinyt oikein tajuta, että lähtö on jo ihan kulman takana. Tosin yritin päästä jo nyt fiilikseen katsomalla Allenin To Rome with love-leffan.

Jos sinulla siellä ruudun toisella puolella on kokemuksia tai suosituksia Roomaan matkaavalle, olen pelkkänä korvana! 

*

This is not a new picture but it's perfect for this post, as I'm going to Rome with my friend this week. I'm hoping to eat as many artichokes as I can, they should be slowly in season. If you have any good Rome tips, do share! 

 

 

 

Share
Ladataan...

Pages