Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Hyasintit tulivat huusholliin kuvausta varten, yleensä en hanki vielä näin aikaisin mitään jouluun liittyvää kotiin. Kukkien avautuessa ja maagisen tuoksun leijaillessa minua ei kuitenkaan yhtään harmittanut. Mitä kauemmin täällä tuoksuu hyasintti, sen parempi.

Meinasin kerätä hyasinttien sipulit talteen ja istutella ne sitten pihalle keväällä. Jo ennen kuin talokaupat varmistuivat, seisoin silmät ahnaasti kiiluen Plantagenin tulppaanihyllyillä ja mietin, mihi törsäisin roposeni. Maltoin kuitenkin mieleni ja katson mitä maasta nousee ja miten piha toimii, ennen kuin vahingossa tuhoan alkuperäisiä istutuksia. Yksi keltainen ruusu huojui sinnitellen syystuulissa, kun kävimme taloa katsomassa.

*

I normally don't do Christmas decorations before the actual December. But then I bought these hyacinths for a shoot a did and when the flowers opened and that magical scent filled the air, I changed my mind. The more hyacinth scent in the air, the better. I am going to spare the bulbs and plant them in my garden in Spring.

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Kuvassa hengaava krysanteemi juhlistakoon sitä, että pääsen vihdoin ensi kesänä istumaan omassa pihassa, oman syreenin alla. Tosin en rehellisesti sanoen varmaan ehdi paljoa istumaan, sen verran talo vaatii työtä.

*

Today was a very good day, as we bought our first own house and I'm finally getting that garden, albeit a very tiny one. But still, with lilacs, roses and all! 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Meillä oli tänään pari kypsää persimon-hedelmää pyörimässä ylimääräisenä, ne päätyivät siis luonnollisesti aamupalauhriksi. Innostuin tästä A Cozy Kitchenin puurosta, johon käytetään paahdettuja persimoneja. Alkuperäisessä reseptissä hedelmät soseutetaan maidon kanssa ja tähän maitoon valmistetaan itse puuro, mutta minä päädyin vain paahtamaan persimonit ja lohkomaan ne puuron päälle hiukan jäähtyneenä. Näin syntyi herkullinen, sesonkiin sopiva lisuke.

Paahdettuja persimoneja voi syödä puuron, myslin tai pelkän jogurtin kanssa. Maustoin hedelmät ripauksella piparkakkumaustetta sekä sokeria ja työnsin grillivastusten alle, kunnes ne olivat ihan kevyesti ruskistuneet ja pehmentyneet. Puuron päälle pääsivät vielä granaattiomenan siemenet. Jos minulla olisi ollut pistaasipähkinöitä, olisin ehdottomasti lisännyt niitä mukaan tuomaan lisää väriä. 

Paahdetut persimon-hedelmät

1-2 kypsää* persimonia
1-2 rkl ruskeaa sokeria
1/2 tl jauhettua kanelia tai piparkakkumaustetta

 

Huuhdo ja kuivaa persimonit. Puolita hedelmät ja aseta ne leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla päällystetylle pellille. Ripottele päälle sokeria ja kanelia tai piparkakkumaustetta. Paahda persimoneja joko grillivastusten alla (muista katsoa usein etteivät ole täysin koruneita) tai 225C uunissa 10-20 minuuttia, riippuen haluamastasi paahtoasteesta. Jäähdytä persimonit ja leikkaa kuori irti veitsellä. Tarjoa puuron, myslin tai jogurtin kera, miksei myös surautettuna aamiaissmoothien sekaan. 

*Kypsä, siis kunnolla oranssihtava väri kuoressa ja pehmeältä tuntuva hedelmä. Kova ja keltainen persimon kannattaa jättää ikkunalaudalle kypsymään.

 

*

I roasted persimmons with sugar and gingerbread spices, until soft and slightly golden. I served the roasted flesh with a creamy rice porridge, spiced with cinnamon and vanilla, topped with pomegranate seeds. The inspiration behind this breakfast came from this persimmon porridge from A Cozy Kitchen.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Vinkkasin jo eilen Cocon ja minun yhteisestä projektistamme, tänään sinne pääsee kurkistamaan tästä linkistä.

Olemme keränneet sivustolle erilaisia meitä, ja toivottavasti tietysti myös teitä inspiroivia juttuja ruoasta ja sisustuksesta puutarhanhoitoon ja muotihommeleihin. Haastoimme myös itseämme hiukan lisää ja kirjoitimme koko hoidon englanniksi, näin juttuja voivat lukea mahdollisimman monet. Google translate kun ei aina meinaa pelata yhdessä suomen kielen kanssa.  

Sivuston nimi on ehkä hiukan suuruudenhullusti Hetki paper, koska pääpaino on kuvilla ja tekstille jää kakkosrooli. Näitä pieniä juttuja oli hurjan mukavaa konseptoida ja miettiä, suunnittelu on ehdottomasti yksi parhaimpia asioita, joita tiedän. Teimme juttuja rennolla aikataululla ja otteella, tarkoitus on myös tulevaisuudessa päivittää sivustoa aina silloin tällöin, kun keksimme jotain kivaa lisättävää. 

*

Yesterday I made a little sneak peak from a project that me and my fellow blogger Coco have been making. Now you can read more about it by clicking here.

We challenged ourselves and wrote everything in English, so no more funny sentences and weird words with google translate. In the site there are different kind of visual projects that we made and got inspired, from garden to food to style and all things in between. 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Välillä on ihan hurjan kivaa tehdä erilaisia projekteja, jotka saa sanella ihan itse alusta loppuun ja duunailla ihan vaan siksi, kun on niin kivaa tehdä jotain pientä ja innostavaa. Olemmekin väsänneet pikkuriikkistä visuaalista hommelia Cocon kanssa, ohessa muutama sneak peak -kuva projektistamme. Huomenna lisää! 

*

A sneak peak from a project that me and my partner in liaison Coco have been up to these past months. Just tiny and relaxed visual projects, that we have had fun doing together. More tomorrow! So, so excited!

 

 

 

Share
Ladataan...

Pages