Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Meinasin ensin laittaa kuvan, jonka otin tänään kello kahden aikaan päivällä ja marmattaa pimeydestä. Mutta kuka sellaista jaksaa, itseäkin alkaa masentamaan. Sen sijaan jaan pari linkkiä, jotka ovat innostaneet minua.

Samujin kotiaiheinen mallisto

New York City Baletin arjesta ja tanssijoista kertova sarja. Balettimaailma on omasta mielestäni kiehtova ja olen jatkoksi katsonut erilaisia tulkintoja klassikkobaleteista monena aamuyönä.

Kirjava joukko Amerikan eri osavaltioiden kiitospäivän ruokalajeja

 

*

Nice things lately:

A home decor line from Samuji. Just perfect. 

This series about New York City ballet. Anything ballet related and I'm always in. 

These Thanksgiving recipes from all across America. Lot's of dishes I've never even heard of.

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Pientä kaukokaipuuta loskaiseen maanantaihin. Nowness-sivustolla on paljon hyviä videoita, erityisesti pidän In Residence-sarjasta, jossa vieraillaan uskomattomissa taloissa. Alexandre de Betakin Mallorcalla sijaitseva, sinisenä kajastavan meren ja valkoisena hohtavien rakennuksien yhdistelmä on riipaisevan kaunis.

*

Perfect escapism for a dark, slushy Monday. 

In Residence: Alexandre de Betak by Matthew Donaldson - NOWNESS.

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Hyasintit tulivat huusholliin kuvausta varten, yleensä en hanki vielä näin aikaisin mitään jouluun liittyvää kotiin. Kukkien avautuessa ja maagisen tuoksun leijaillessa minua ei kuitenkaan yhtään harmittanut. Mitä kauemmin täällä tuoksuu hyasintti, sen parempi.

Meinasin kerätä hyasinttien sipulit talteen ja istutella ne sitten pihalle keväällä. Jo ennen kuin talokaupat varmistuivat, seisoin silmät ahnaasti kiiluen Plantagenin tulppaanihyllyillä ja mietin, mihi törsäisin roposeni. Maltoin kuitenkin mieleni ja katson mitä maasta nousee ja miten piha toimii, ennen kuin vahingossa tuhoan alkuperäisiä istutuksia. Yksi keltainen ruusu huojui sinnitellen syystuulissa, kun kävimme taloa katsomassa.

*

I normally don't do Christmas decorations before the actual December. But then I bought these hyacinths for a shoot a did and when the flowers opened and that magical scent filled the air, I changed my mind. The more hyacinth scent in the air, the better. I am going to spare the bulbs and plant them in my garden in Spring.

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Kuvassa hengaava krysanteemi juhlistakoon sitä, että pääsen vihdoin ensi kesänä istumaan omassa pihassa, oman syreenin alla. Tosin en rehellisesti sanoen varmaan ehdi paljoa istumaan, sen verran talo vaatii työtä.

*

Today was a very good day, as we bought our first own house and I'm finally getting that garden, albeit a very tiny one. But still, with lilacs, roses and all! 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Meillä oli tänään pari kypsää persimon-hedelmää pyörimässä ylimääräisenä, ne päätyivät siis luonnollisesti aamupalauhriksi. Innostuin tästä A Cozy Kitchenin puurosta, johon käytetään paahdettuja persimoneja. Alkuperäisessä reseptissä hedelmät soseutetaan maidon kanssa ja tähän maitoon valmistetaan itse puuro, mutta minä päädyin vain paahtamaan persimonit ja lohkomaan ne puuron päälle hiukan jäähtyneenä. Näin syntyi herkullinen, sesonkiin sopiva lisuke.

Paahdettuja persimoneja voi syödä puuron, myslin tai pelkän jogurtin kanssa. Maustoin hedelmät ripauksella piparkakkumaustetta sekä sokeria ja työnsin grillivastusten alle, kunnes ne olivat ihan kevyesti ruskistuneet ja pehmentyneet. Puuron päälle pääsivät vielä granaattiomenan siemenet. Jos minulla olisi ollut pistaasipähkinöitä, olisin ehdottomasti lisännyt niitä mukaan tuomaan lisää väriä. 

Paahdetut persimon-hedelmät

1-2 kypsää* persimonia
1-2 rkl ruskeaa sokeria
1/2 tl jauhettua kanelia tai piparkakkumaustetta

 

Huuhdo ja kuivaa persimonit. Puolita hedelmät ja aseta ne leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla päällystetylle pellille. Ripottele päälle sokeria ja kanelia tai piparkakkumaustetta. Paahda persimoneja joko grillivastusten alla (muista katsoa usein etteivät ole täysin koruneita) tai 225C uunissa 10-20 minuuttia, riippuen haluamastasi paahtoasteesta. Jäähdytä persimonit ja leikkaa kuori irti veitsellä. Tarjoa puuron, myslin tai jogurtin kera, miksei myös surautettuna aamiaissmoothien sekaan. 

*Kypsä, siis kunnolla oranssihtava väri kuoressa ja pehmeältä tuntuva hedelmä. Kova ja keltainen persimon kannattaa jättää ikkunalaudalle kypsymään.

 

*

I roasted persimmons with sugar and gingerbread spices, until soft and slightly golden. I served the roasted flesh with a creamy rice porridge, spiced with cinnamon and vanilla, topped with pomegranate seeds. The inspiration behind this breakfast came from this persimmon porridge from A Cozy Kitchen.

 

Share
Ladataan...

Pages