Ladataan...

 

Minulla on ollut aina ihan hirvittävä hinku ja kiire siirtyä kesästä syksyyn jo vähän etuajassa. Mutta nyt, elokuun ollessa niin lämmin ja kesäinen, en osaa vieläkään ajatella tulevaa kautta, vaan elän vielä kukkajääpaloja*, roseelasillisia, venetsialaisia ja kesäkimppuja. 

*Kuva on heinäkuun Trendistä. Jäädytä syötäviä kukkia, esimerkiksi nyt kukkivia krasseja tai kehäkukkia hiukan isommassa astiassa ja livauta esimerkiksi rapujuhlien boolimaljaan. Eivät sula niin nopeasti kuin perinteiset jääpalat.

*

Still thinking all summer in my head, although we are stepping those first tiny leaps into Autumn.

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Minulla oli pöydällä odottamassa läjä paikallisia, makeita kirsikkatomaatteja ja jääkaapissa aukinainen artisokkapurkki. Googlailun haaviin osui ensimmäisenä artisokilla ryyditetty panzanella, eli italialainen tomaatti-leipäsalaatti. Oman makunsa salaattiin tuo grillauksesta tuleva savun maku, jota ilman salaatti on varmasti ihan ok, mutta ei niin herkullinen.

Tämä on ehdottomasti sesonkisalaatti, koska tarvitset kypsiä tomaatteja. Tein mökillä juuri mozzarellasta ja tomaateista salaatin, ja erehdyin ostamaan niitä kavalia, päältä punaisia mutta sisältä raakoja tomaatteja. Se salaatti oli hyvän mozzarellan tuhlausta.

Rapsakat, grillatut leivät, savuiset artisokat ja makeat tomaatit ovat niin hyviä, että tämä jää omien tomaattireseptieni repertuaariin. Minulla pitäisi olla täällä oma tagi tomaateille, niin paljon niitä blogissa pyörii. 

Tarvitset neljälle käntyn kuivahtanutta maalaisleipää, noin kilon tomaatteja (isoja, pieniä, erivärisiä - kunhan kypsiä) ja 2 purkkia artisokansydämiä öljyssä. Mielellään myös tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa tai oreganoa. Halkaise pestyt tomaatit tarvittaessa ja heitä ne isoon kulhoon tai tarjoiluastiaan. Lisää mukaan reipas loraus hyvää oliiviöljyä, pienempi tiraus punaviinietikkaa, ripsaus suolaa ja rouhittua mustapippuria. Anna tekeytyä grillaamisen ajan ja maista tomaatteja, ennen kuin sekoitat kaiken yhteen. Mausta tarvittaessa lisää.

Pujota öljystä valutetut artisokansydämet puisiin varrastikkuihin ja revi leipä niin isoiksi paloiksi, että se ei tipu grilliin ritilöiden välistä (tai käytä parilaa alustana.) Grillaa artisokkiin ja leipiin sopivasti väriä ja savun makua. Revi leipää tarvittaessa pienemmäksi ja halkaise artisokansydämiä, sekoita ne tomaattien ja tuoreiden yrttien kanssa yhteen. Tarjoa heti, esimerkiksi grillattujen raakamakkaroiden kera.

*

A twist from traditional panzanella - I grilled torn bread slices and artichoke hearts until they are smoky and slightly colored and mix with ripe tomatoes seasoned with olive oil, red wine vinegar, salt and black pepper. Some fresh herbs and you are good to go.

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Näin internetin kuvavirrassa yrttisekoituksen, jossa oregano oli kuivatettu kukkineen. Keräsin kuvasta innostuneena äidiltä ison kimpun kukkivaa oreganoa ja nyt pohdin, kuivatanko sen uunissa vai perinteisesti kauemmin huoneenlämmössä.

Tein viime vuonna yrttisekoituksia, joihin lisäsin myös ohueksi viipaloitua valkosipulia ja appelsiininkuorta - ne sekoitukset olivat suosikkejani erilaisiin keittoihin ja patoihin. Elokuisella tekolistalla ovat nyt siis yrttien kuivatukset ja erilaiset mausteseokset.

*

Thinking of drying oregano with it's blossoms and all.

 

 

Share
Ladataan...

Pages