Artisokkatahna / Mostly Saturdays
Törmäsin tällä viikolla ihan mahtavaan ruokablogiin. Mostly Saturdays on Schorlemädchen-blogia pitävän Marian ja hänen miehensä Will Snellin ruokaan keskittyvä sivusto. Reseptit ovat ihanan rentoja ja kuvat tunnelmallisia. Juuri sellaisia, että tahdot vain juosta koneelta, tarttua itse veitseen ja kokata koko päivän.
Innostuin tästä artisokkadipistä ja suosittelen sitä lämpimästi, pyöräytimme sitä tänään satsin ja tahna on addiktoivaa! Alkuperäisen reseptin tahna näyttää vähän kermaisemmalta, minä pakkaan jättämään tahnat ja hummukset aina hiukan karkeiksi. Vaihdoin reseptin lehtipersiljan basilikaan ja parmesaanin pecorinoon, koska niitä minulta löytyi kaapista. Muutenkin ohje on rento, juuri sellainen josta pidän.
Artisokka-papu-parmesaanidippi
1 tlk / à 250 gr säilöttyjä artisokansydämiä
1 tlk / à 250 gr cannellinipapuja (tai valkoisia papuja)
1/2 puska silputtua lehtipersiljaa (käytin itse basilikaa)
1/2 valkosipulinkynsi
Raastettua parmesaania ( käytin itse pecorinoa)
1 sitruuna
Hyvää oliiviöljyä
(Vettä)
Lisää valutetut artisokat ja pavut, silputtu persilja/basilika, valkosipuli ja 2 rkl lämmintä vettä kulhoon tai tehosekoittimeen. Surauta sileäksi joko tehosekoittimella tai sauvasekoittimella, voit myös muussata ainekset perunamuusin survojalla. Sekoita mukaan oliiviöljyä, jotta tahnan koostumus muistuttaa hummusta. Lisää maistellen sitruunaa ja parmesaania, kunnes saat sopivan koostumuksen ja maun. Koristele tahna halutessasi yrteillä ja oliiviöljyllä.
*
I found the most delicious artichoke, cannellini beans and parmesan dip from Mostly Saturdays. I want to try all of their recipes, the blog has such a good, relaxed vibe and those photographs are a-mazing.