Lempisalaatti / Salad favorite

Ladataan...

 

 

Söin tätä salaattia jo alkuviikolla, kun jääkaapissa oli nahistunutta rucolaa, sinihomejuuston kannikka ja nektariinit olivat vielä aavistuksen liian kovia. Salaatti oli herkullista jääkaapintyhjennysruokana, mutta nyt uudestaan testattuna se on luonnollisesti vielä parempaa.

Haluaisin tottakai kehaista, että salaattiainesten yhdistäminen olisi oman pään tuotoksia, mutta eihän se niin ole. Sen verran monta rucola-persikka-parmankinkku-mozzarella hässäkkää olen nähnyt lehtien ja kirjojen sivuilla vuosien varrella, Jamie Oliverin ja muiden kyhäämänä. Vaikka yhdistelmä ei ole kovin omaperäinen, se on silti erinomainen.

Rucola on siitä maaginen raaka-aine, että se sallii minulle makeiden ja suolaisten yhdistämisen salaatissa. En henkilökohtaisesti välitä appelsiinista kaaliraasteessani tai persikan paloista vihersalaatin ja tomaattien seassa hengaamassa. Mutta kun ottaa kourallisen pippurista rucolaa, heittää mukaan jotain makeaa ja lisää vielä hiukan suolaista, ovat maut kohdallaan. 

Kuvan salaatissa on kypsiä nektariineja, rucolaa ja sinihomejuustoa. Ensimmäisessä versiossani käytin Valion perinteistä Aurajuustoa ja pidin siitä enemmän kuin kuvan Castellosta: murumainen ja suolainen rakenne sopii salaattiin mielestäni paremmin. Ja nektariinit kannattaa ostaa muutamaa päivää aikaisemmin, niiden pitää olla aavistuksn pehmeitä ja tuoksua kunnolla.

Salaatti olisi muuten aika hehkeä juhlien noutopöydässä. Iso valkoinen lautanen tai vati, salaatti siihen ja avot. Toimii kyllä myös erinomaisesti piknik-eväänä! Jos tarjoaisin tätä noutopöydästä, tekisin ison salaatin kilosta nektariineja, parista rucolarasiasta ja ainakin yhdestä kokonaisesta juustosta, silmämääräisesti. Ehkä heittäisin salaattiin vielä paahdettuja pinjansiemeniä tai pieniä keto-orvokkeja koristeeksi.

Salaatti rucolalla, nektariineilla ja sinihomejuustolla

Tarvitset yhdelle hengelle 2-3 kypsää nektariinia, palan sinihomejuustoa ja kunnon kourallisen rucolaa. Huuhtele ja kuivaa rucola, poista nektariinien kivi ja viipaloi ne lohkoiksi. Sekoita kulhossa 2 rkl hyvää oliiviöljyä ja pieni tiraus hunajaa sekaisin. Sekoita kastike rucolan joukkoon ja nostele rucola lautaselle. Nostele päälle nektariinilohkoja ja kevyesty murennettua sinihomejuustoa. Rouhi päälle mustapippuria ja lorauta salaattiin halutessasi balsamicosiirappia. Nauti.

*

My favorite May salad consists of arugula, ripe nectarines and blue cheese. 

 

 

 

Share

Kommentit

Jaana K

Ihanat värit! Mahtavaa kun nektariinikausi on taas alkanut. Mun yksi suosikkiaamupalaresepteistä kesällä on luonnonjogurttia nektariineilla ja punaherukoilla. Makeus, happamuus ja kirpeys – ah <3.

Suvi sur le vif

Kiitos Jaana! Ja kiitos punaherukkavinkistä, taida testata noita myös nektariinien ja jogurtin kanssa, kirpeistä jutuista tykätään myös täällä päässä!

Merja, Villa Inkeri (Ei varmistettu) http://www.villainkeri.com

Oi nektariinit! Tätä salaattia on varmaan pakko kokeilla.

Muuten, oletko maistanut Peltola Blue sinihomejuustoa? Se on aivan loistavaa.

Suvi sur le vif

En muuten ole maistanut, totesin just salaattia tehdessä, että en ole syönyt sinihomejuustoja aikoihin, valitsen yleensä aina vuohenjuustoa. Mut sun vinkistä kokeilen seuraavaksi tuota Peltola Blueta. :)

Kommentoi

Ladataan...