Mansikoita leivällä / Strawberry bruschetta

Ladataan...

 

Tämä leipänen on suoraan inspiroitunut turkulaisen ravintola Tintån ihanasta, mansikoilla ja vuohenjuustolla tarjotusta leivästä. Ensimmäistä haarukallista syödessäni fiilistelin makua ja tuumasin että kokeilen ehdottomasti tehdä leivän myös kotona. Leivässä oli myös rucolaa, pistaasipähkinöitä, tryffeliöljyä ja mansikat oli marinoitu - tämä oma versioni on hiukan karsitumpi (ja painotus taisi olla isossa kourallisessa mansikoita) mutta silti maistuva lounaskaveri.

Mansikat voi halutessaan marinoida vaikka balsamiviinietikassa mutta päätin tehdä asiat mahdollisimman yksinkertaisesti - kuuma kesäpäivä näes, ei silloin voi riehua liikaa keittiössä. Syö yksi leipä vaikka alkupalaksi, kahdella pärjää jo pidemmälle. Söimme kuvassa näkyvät voileivät miehen kanssa kevyeksi lounaaksi.

Leipä vuohenjuustolla ja mansikoilla

2 viipaletta mieleistäsi leipää
kourallinen tuoreita mansikoita per leipä
2-3 viipaletta vuohenjuustoa per leipä
kourallinen vihreää; käytin itse rucolaa, friséesalaattia ja tuoretta basilikaa
raastettua sitruunan kuorta
valinnaisesti vaikka balsamicosiirappia, oliiviöljyä tai vaikka sitä raparperisiirappia päälle
rouhaisu mustapippuria

Viipaloi mansikat sopiviksi paloiksi. Leikkaa vuohenjuusto reilun sentin paloiksi ja pistä paistinpannu kuumenemaan. Pese vihreät, kuivaa ja lorauta mukaan aavistus oliiviöljyä. Lisää kuumalle pannulle voita ja odota kunnes se lopettaa sihisemisensä ja alkaa kevyesti ruskistua. Ota lasta käteen ja aseta vuohenjuustot kuumalle pannulle. Noin kymmenen sekuntin kuluttua ne alkavat pikkuhiljaa sulaa joten toimi nopeasti ja käännä heti kun alapuoli osoittaa ruskistumisen merkkejä. Paista toista puolta vielä se kymmenisen sekuntia ja nappaa juustot lautaselle. Jos laitat juustot haalealle pannulle, ne eivät ruskistu vaan sulavat mössöksi.

Paahda leivät pannulle jäävässä voissa nopsaan ja aseta lautaselle. Annostele päälle vihreät, vuohenjuusto ja mansikat. Koristele sitruunan kuorella, rouhaise päälle mustapippuria ja lorota päälle halutessasi jotain mukavaa. Me lisäsimme viimeiset tipat raparperisiirappia. Nauti hyvässä seurassa.

*

There's a bruschetta with fried goat cheese and fresh strawberries in the picture. And yes, it is very tasty. Toast the bread, fry the cheese, add some greens and garnish with lemon zest, black pepper and maybe with a rhubarb/balsamic syrup.

 

Share

Kommentit

MarttaN (Ei varmistettu)

Tein jogurttikakkusi siskon synttäribrunssille ja se oli ihanaa, yleisön suosikki. Pohjaksi leivon Momofuku's Crack pien, en siksi tehnyt karamellikastiketta laisinkaan. Kiitos huippuohjeesta! Sulla on upea blogi. Tää herättää samanlaisen "voin tehdä koko menun saman blogin ohjeilla" -tunnelman kun Jensenin kiusaus tai Smitten Kitchen aikoinaan! Kuvien kehumista en viitsi edes aloittaa, taidetta.

Suvi sur le vif

Kiitos Martta! Kaikkein parasta tässä bloggauksessa on kuulla että resepti on ollut mieluinen ja on aina hauskaa kuulla mitä variaatioita niistä syntyy! Ja kiitos myös ihan uskomattoman ihanista kohteliaisuuksista, ihailen sekä Hanna Jenseniä että Smitten Kitcheniä joten kommenttisi upposi suoraan sydämeen. :)

annemi

Täydellinen kesäruoka ja sopii esim. alkupalaksi tosi hyvin, laitan viikonlopun menulle :) 

Suvi sur le vif

Tosiaan olisi kyllä maistuva alkupala! Ja jos tryffeliöljyä vaan kaapeista löytyy niin sitä vaan pirskotellen päälle - aika namia!

Tiina - Fanni ja Kaneli (Ei varmistettu)

Taas niin pysäyttävän nätti kuva, että jäin vaan katsomaan sitä. Osaat sitten kyllä inspiroida aina!

Kommentoi

Ladataan...