Ladataan...
Talvikin

 

 

Hei Beibet! Tänään on Tampereen muotikirppis. Olen raivannut sekopäisesti kaappeja kunnon kuumehöyryissä. Puolet kaapin sisällöstä on myynnissä pöydässäni tänään. Löytyy arkisia hyvässä kunnossa olevia muutaman euron juttuja, sekä kalliimpia käyttämättömiä merkkikenkiä. Myös blogissa esiintyneitä vaatteita lähtee kiertoon. Osoite on yllä olevassa kuvassa.

Tulkaahan tervehtimään flunssaista bloggaajaa ja ystävääni Päiviä, jolla on myös paljon koruja mukana.

Ihana päivä tulossa.

Ja hei ekat saa mahtavat lahjakassit ovelta. Törkeen hienoja juttuja luvassa ;)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Talvikin

 

Vuosi on hujahtanut nopeasti ja taas olisi vaatekaapin suuren kevätsiivouksen aika. Onneksi Tampereella järjestetään taas otolliseen aikaan mainioksi kokemani Muotikirppis. Jo kolmannen kerran järjestettävä tapahtuma sijoittuu tänä vuonna kesäkuun ensimmäiselle lauantaille ja tapahtumapaikaksi on valittu tällä kertaa Tampereen Työväen Teatterin Puistotornin juhlasali.

Myyntipaikkojen varaus alkaa tapahtuman facebook -sivuilla huomenna perjantaina 15.5 kello 10.00. Kannattaa olla nopeana naputtelemassa varausta, koska pöydät myytiin viime vuonna loppuun parissa tunnissa. Pöydän hinta on 35 euroa.

Oman kokemukseni perusteella pöytä on hintansa väärti jos haluaa päästä vaatteistaan eroon nopeasti ja kivuttomasti. Viime vuoden kirppis oli tunnelmaltaan hyväntuulinen ja rento. Kiirettä myyjillä toki riittää, mutta tapahtuman kesto on juuri sopiva säilyttämään ilon mukana. Tapahtuma sopii mielestäni myyjille jotka eivät ehdi käydä päivittäin siivoamassa pöytää tavallisella kirpputorilla, tai heille joilla on myytävänä arvokkaampiakin luomuksia muotitietoisille ostajille.

Itse olen tänäkin vuonna myymässä aarteitani joita ei ole tullut pidettyä, sekä väärän kokoiseksi jääneitä lemppareita. Laitan tännekin vielä lähempänä kuvia kiertoon menevistä jutuista. Ainakin koruja ja vaatteita on paljon. Yritän myös karsia taas kenkiä tilan puutteen vuoksi. Olen myöskin liittynyt instagramin ihmeelliseen maailmaan, joten sieltäkin voi seurata sivultani myyntiin valikoituja juttuja. Touhujani saa seurata sitä kautta tietysti muutenkin.

Kaikkien ostajiksi tulevien kannattaa seurata myös tapahtuman facebooksivua ja instagramia. Järjestäjät lisäävät sinne tapahtumaan osalistuvien bloggaajien linkkejä ja myyjät kuvia myyntiin tulevista tuotteista. Sen avulla voi jo ennakkoon bongata jotain mikä sopisi omaan käyttöön.

Odotamme jo innolla tapahtumaa seurakseni tulevan ystäväni kanssa. Meillä oli edellisenäkin vuonna niin mukavaa. Tänä vuonna otamme vain ehkä vieläkin isommat eväät mukaan.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Talvikin

Pakenimme remonttia maalle pari viikkoa sitten. Lähdimme kriteereinä paljon syömistä ja nukkumista, ei muita ihmisiä eikä aikatauluja. Pakkasin kuitenkin varmuudeksi tämän hetken inspiroivimmat vaatteet jääkiekkokassiin, ihan vain jos vaikka sattuisi innostamaan kuvailut. Ensimmäinen päivä meni luontoa ja yksityisyyttä ihmetellessä, vettä ja puuta kantaessa, mökkiä lämmittäessä ja ruuan parissa. Yöllä ihailtiin tähdenlentoja ja murisevaa jäätä. Seuraava päivä nukuttiin, ulkoiltiin ja ihan vähän kuvattiin.

Vain vuorokausi metsässä ilman tämän kevään rasitteita teki uskomattomia ihmeitä. Miten terapeuttista veden jäistä nostaminen ja kantaminen ylös jyrkkää mäkeä pitkin voikaan olla. Tai miten paljon mittasuhteita voikaan jäämassojen mahtipontinen huutaminen ja vyöryminen muuttaa pienen pääni sisällä. Miten pieneksi tähdenlentojen tuijottelu saa itseni tuntumaan, ja miten vielä paljon pienemmäksi ilkeät ihmiset ja heidän ilkeät sanansa.

Kuvista voi nähdä kevään, kauniin mekon ja uuden kevättakin. Lisäksi myös sen, mitä liian suuri taakka ja julmuus yhdistettynä tekevät herkän ihmisen kasvoille. Se tuo ryppyjä ja näppyjä, harmaan sävyn ja vielä harmaamman sävyn silmien alle. Se ei onneksi vaivaa minua. Iho uusiutuu kun mieleni uusiutuu. Silloin olen taas yhtä vastoinkäymistä vahvempi, täynnä tarmoa sekä varustettuna paremmalla itsetuntemuksella ja ihmistuntemuksella.

Nyt aion levätä hetken, nauttia rakkaiden seurasta, olla luova, ahmia voimauttavia elokuvia ja kirjoja (suositukset tervetulleita), seurata kevään päättämättömyyttä sekä ennen kaikkea rakastaa ja pitää yllä sisäistä valoani.

kuvat - Samuel Loueranta

mekko - H&M

takki - H&M (uusi)

kengät - Pertti Palmroth

Share

Ladataan...
Talvikin

Kevät tupsahti onneksi ihan vahingossa kaiken kiireen ja ikuisuuden kestävän remontin keskellä. Niin monta asiaa menossa, että kaiken tekee todella vajaalla kapasiteetilla, laput silmillä. Jututkin ovat sen mukaisia. Niille jutuille nauraa lähinnä vain minä sekä aviomies,  joten jätetäänpä turinat suosiolla seuraavaan kertaan ja annetaan helmikuisten kuvien puhua.

Remontista tulee asiaa, sitten kun pääsemme tylsästä betonilaatikko -vaiheesta eteenpäin.

Kaunista kevättä murut!

kuvat - Samuel Loueranta

mekko paitana - Marimekko

hame - H&M

farkkupaita- emmett-jeans

huivi - H&M

kengät - H&M

Share

Ladataan...
Talvikin

Huomenna se nimittäin vihdoin tapahtuu. Vuosien odotus ja tuskailut sisustuksen kanssa loppuvat kun kylpyhuoneremontti lähtee käyntiin aamuvarhain. Voi kunpa voisin olla itse repimässä irti noita koomisen kuvottavia muovimattoja ja kaakeleita. Sen verran on kasvanut patoutumia niitä kohtaan. Onneksi paikalle tulee kuitenkin asiansa paremmin osaavat taloyhtiön palkkaamat työmiehet.

Remonttia ja tulevia pintoja olemme ehtineet suunnitella jo kolme vuotta, koska hallitus on aina lykännyt asuntomme kosteusvaurion korjaamista. Oma varallisuus ei ole ollut niin iso että olisimme voineet aloittaa sitä omakustanteisestikaan. Intoa siis piisaa ja kaakelikaupoilla on ravattu ahkerasti. Kaikki materiaalivalinnat alkaa olla aika lukkoon lyötyjä, vielä pitäisi valita liikkeet mistä kaikki hankinnat tehdään. Taloyhtiö haluaisi tehdä remontin minimibudjetilla ja lätkäistä tilalle uudet halvimmat muovimatot. Me itse taas kannatamme pidempiaikaisia ratkaisuja ja panostammekin omakustanteisesti laatuun ja kestävyyteen.

Remonttia tehdään sitä mukaan kun budjetti antaa periksi. Alkuun laitetaan ainakin kylpyhuoneen, saunan sekä kodinhoitohuoneen lattiat uusiksi ja kylpyhuoneen seinät kaakeloidaan. Myöhemmin keväällä tai tulevan kesän aikana olisi tarkoitus laittaa jokaiseen kolmeen tilaan uudet kattopaneelit sekä samalla päivittää valaistukset kuntoon. Saunan panelointi, lauteet ja vanha kiuas menevät myös vaihtoon. Ostoslistalla olisi vielä pitkään haaveena ollut kylpyamme ja sadesuihku.

Toivottavasti saisimme säästettyä vuoden sisällä sen verran, että kodinhoitohuoneen järkyttävän sekavat säilytysratkaisut saataisiin laitettua vaihtoon. Erillisen vessan lattian, kaapiston sekä valaistuksen uusiminenkin on tähtäimessä heti kun mahdollista.

Koko kevääksi on siis luvassa remonttijuttuja ja sen jälkeen ainakin itse paljon odottamiani sisustusjuttuja. Jos siellä on raksahirmuja lukijoita niin kaikenlaisia vinkkejä maan ja taivaan väliltä saa jaella kommenttilaatikossa. Yksi erittäin oleellinen kysymys olisi ainakin tämä: mistä täältä Tampereelta saa ostettua parhaat hamam -pyyhkeet? Pari verkkokauppaa ja yhden kivijalkapuodin olen ainakin bongannut. Olen joskus vuosia sitten ostanut H&M: ltä pari kappaletta, mutta nyt kun saamme kauniin kylpyhuoneen, taitaa mennä loputkin pyyhkeet vaihtona ihan Hamameiksi.

Tuntuu samalta kuin lapsuuden jouluaatonaatot. Kiinnostuneet voivat käydä kurkkimassa inspiraatiomme lähteitä pinterestissäni.

 

Share

Ladataan...
Talvikin

Farkkuhaasteen kolmas osa on kuvattu ystävän syntymäpäiväjuhlissa loppukesällä. Asu oli juuri sopiva juhlimiseen mökillä. Kuvat jäi arkistojen uumeniin, mutta sopivat hyvin piristämään tammikuuta.

farkut - Top Shop

takki - vintage

neule - H&M

kengät - Vans

kuvat - Samuel Loueranta

 

Share

Ladataan...
Talvikin

Toimituksen farkkuhaasteen toisen osan kuvat nappasimme tutkimusmatkalla ystäviemme hääpaikalle. Asun villapaidan ostimme Samuelin kanssa yhteiseksi Maison Martin Margielan ja H&M.n yhteistyömallistosta. Se on superlämmin ja pehmeä. Aiglen ratsastuskengät ovat palvelleet jo monta talvea päivittäin käytettynä. Kenkäpari on kärsinyt ainoastaan siitä etten ole jaksanut suojata nahkaa tarpeeksi usein. Kengät ovat todella kestävät ja mukavat. Olin etsinyt juuri tuon mallisia kenkiä pitkään tuloksetta, kunnes bongasin Pupulandia -blogissa kyseisen mallin. Täydellisen värin löytäminen oli haaste, vaikka kaupat olivat pullollaan vastaavia pareja.

farkut - Top Shop

kengät - Aigle

neule - H&M x Maison Martin Margiela

panta - Muka va

kuvat - Samuel Loueranta

Share

Ladataan...
Talvikin

 

Lilyssä parasta on tietysti yhteisöllisyys ja blogien kommenttilootien runsas elämä. Toisena parhaana ominaisuutena ovat toimituksen poikkeuksetta mielenkiintoiset haasteet. Raitapaitahaasteesta myöhästyin kiireiden vuoksi, vaikka kovasti olisi ollut ideoita. Onneksi tammikuinen farkkuhaaste oli vielä kutkuttavampi.

Minä rakastan joustamatonta 100% puuvillafarkkua. Oikean farkkumallin löytäminen vei kuitenkin uskomattoman pitkään, muodokkaan vartaloni vuoksi. Voittaja löytyi vuosi sitten Top Shopin valikoimasta. Olen haalinut samaa mallia neljässä eri värissä. Tänään esittelen niistä kolmet. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö vain?

Kuvasimme eilen nämä kulutetut mustat farkut Krunskin kollarin kanssa. Olen aivan innoissani tästä yhdistelmästä. Annoin tammikuulle ja pakkasille korvapuustin pukemalla tennarit kuvauksiin. Mielestäni farkut ovat parhaimmillaan korkealla vyötäröllä varustettuna, lahkeet käärittynä sekä vajaamittaisina. Paljaat nilkat kruunaavat tyylin. Kevät saisi tulla jo.

farkut - Top Shop

paita - KRUNSK

kengät - Vans

rannekoru - vintage

hiuskoru - H&M

huivi - H&M

takki - H&M

Kuvat - Samuel Loueranta

 

 

Share

Ladataan...
Talvikin

Lupasin vuosikatsauksessa että blogin toinenkin osapuoli tulisi esiin edes hieman enemmän. Minä ehkä kirjoitan ja kokoan asut, mutta eihän tämä blogi olisi ikinä mistään kotoisin ilman mahtavaa kuvaajaani, aviomiestäni Samuelia. Ilman Samuelia tätä blogiakaan ei olisi olemassa. Eiköhän olisi siis jo aika antaa hänelle ansaitsemansa näkyvyys (vaikka sitten ilman lupaa).

Samuel saa jopa minut, kamerapelkoisen ja epäkuvauksellisen pulliaisen näyttämään säihkyvältä kuvissa. Hänellä on taito saada minut rentoutumaan kameran edessä ja nauttimaan olostani kuvattavana. Hänen taitonsa vangita valo ja tunnelma ovat jotain ihan käsittämätöntä. Kun hän palaa kotiin kuvausreissuiltaan, ryntään heti hänen luokseen vaatien nähdä uudet luomukset. Hänen kuvansa saavat minut haukkomaan henkeä, liikuttumaan sekä nauramaan ja kiljumaan onnesta.

Samuel ei siis kuvaa ainoastaan blogiimme, se on myös hänen oikea ammattinsa ja työnsä. Hän on kuvannut jo kauan ennen blogimme alkua. Kun tapasimme, kuvaaminen oli hänen harrastuksensa. Taivastelin että miten näillä taidoilla voi olla vain harrastelija. Myöhemmin hän otti askeleen edemmäs ja kouluttautui ammattilaiseksi. Sen jälkeen hän on tehnyt paljon omia projekteja ja tilaustöitä firmoille sekä yksityishenkilöille. Hänellä ja valokuvaaja -ystävällämme Pasilla on myös vahvasti kuvaamisen kautta perustettu vaatemerkki KRUNSK, josta olen aiemminkin vouhottanut.

Nyt alkaisi olla kuitenkin aika ottaa taas se seuraava askel ja tehdä kuvaamisesta ihan kokopäiväinen työ. Varmaankin moni teistä on jo löytänyt asupostauksista linkin Samuelin portfolioon. Portfolio on uudistunut nyt entistä ehommaksi ja saanut paljon uutta materiaalia. Käykäähän nauttimassa ja huokailemassa www.Samuelloueranta.com

Jos Samuelin kuvat ihastuttavat ja sinulla tai yritykselläsi on tiedossa projekti, juhlat tai tuote joka on vailla kuvaajaa, tai jos vaikka haaveenasi on ihan vain henkilökuva sinusta itsestäsi tai perheestäsi, ota rohkeasti yhteyttä.

Kuvat - Samuel Loueranta (minun lemppareitani hänen tuotannostaan)

Share
Ladataan...

Pages