Ladataan...
Talvikin

Pakenimme remonttia maalle pari viikkoa sitten. Lähdimme kriteereinä paljon syömistä ja nukkumista, ei muita ihmisiä eikä aikatauluja. Pakkasin kuitenkin varmuudeksi tämän hetken inspiroivimmat vaatteet jääkiekkokassiin, ihan vain jos vaikka sattuisi innostamaan kuvailut. Ensimmäinen päivä meni luontoa ja yksityisyyttä ihmetellessä, vettä ja puuta kantaessa, mökkiä lämmittäessä ja ruuan parissa. Yöllä ihailtiin tähdenlentoja ja murisevaa jäätä. Seuraava päivä nukuttiin, ulkoiltiin ja ihan vähän kuvattiin.

Vain vuorokausi metsässä ilman tämän kevään rasitteita teki uskomattomia ihmeitä. Miten terapeuttista veden jäistä nostaminen ja kantaminen ylös jyrkkää mäkeä pitkin voikaan olla. Tai miten paljon mittasuhteita voikaan jäämassojen mahtipontinen huutaminen ja vyöryminen muuttaa pienen pääni sisällä. Miten pieneksi tähdenlentojen tuijottelu saa itseni tuntumaan, ja miten vielä paljon pienemmäksi ilkeät ihmiset ja heidän ilkeät sanansa.

Kuvista voi nähdä kevään, kauniin mekon ja uuden kevättakin. Lisäksi myös sen, mitä liian suuri taakka ja julmuus yhdistettynä tekevät herkän ihmisen kasvoille. Se tuo ryppyjä ja näppyjä, harmaan sävyn ja vielä harmaamman sävyn silmien alle. Se ei onneksi vaivaa minua. Iho uusiutuu kun mieleni uusiutuu. Silloin olen taas yhtä vastoinkäymistä vahvempi, täynnä tarmoa sekä varustettuna paremmalla itsetuntemuksella ja ihmistuntemuksella.

Nyt aion levätä hetken, nauttia rakkaiden seurasta, olla luova, ahmia voimauttavia elokuvia ja kirjoja (suositukset tervetulleita), seurata kevään päättämättömyyttä sekä ennen kaikkea rakastaa ja pitää yllä sisäistä valoani.

kuvat - Samuel Loueranta

mekko - H&M

takki - H&M (uusi)

kengät - Pertti Palmroth

Ladataan...
Talvikin

Kevät tupsahti onneksi ihan vahingossa kaiken kiireen ja ikuisuuden kestävän remontin keskellä. Niin monta asiaa menossa, että kaiken tekee todella vajaalla kapasiteetilla, laput silmillä. Jututkin ovat sen mukaisia. Niille jutuille nauraa lähinnä vain minä sekä aviomies,  joten jätetäänpä turinat suosiolla seuraavaan kertaan ja annetaan helmikuisten kuvien puhua.

Remontista tulee asiaa, sitten kun pääsemme tylsästä betonilaatikko -vaiheesta eteenpäin.

Kaunista kevättä murut!

kuvat - Samuel Loueranta

mekko paitana - Marimekko

hame - H&M

farkkupaita- emmett-jeans

huivi - H&M

kengät - H&M

Ladataan...
Talvikin

Lupasin vuosikatsauksessa että blogin toinenkin osapuoli tulisi esiin edes hieman enemmän. Minä ehkä kirjoitan ja kokoan asut, mutta eihän tämä blogi olisi ikinä mistään kotoisin ilman mahtavaa kuvaajaani, aviomiestäni Samuelia. Ilman Samuelia tätä blogiakaan ei olisi olemassa. Eiköhän olisi siis jo aika antaa hänelle ansaitsemansa näkyvyys (vaikka sitten ilman lupaa).

Samuel saa jopa minut, kamerapelkoisen ja epäkuvauksellisen pulliaisen näyttämään säihkyvältä kuvissa. Hänellä on taito saada minut rentoutumaan kameran edessä ja nauttimaan olostani kuvattavana. Hänen taitonsa vangita valo ja tunnelma ovat jotain ihan käsittämätöntä. Kun hän palaa kotiin kuvausreissuiltaan, ryntään heti hänen luokseen vaatien nähdä uudet luomukset. Hänen kuvansa saavat minut haukkomaan henkeä, liikuttumaan sekä nauramaan ja kiljumaan onnesta.

Samuel ei siis kuvaa ainoastaan blogiimme, se on myös hänen oikea ammattinsa ja työnsä. Hän on kuvannut jo kauan ennen blogimme alkua. Kun tapasimme, kuvaaminen oli hänen harrastuksensa. Taivastelin että miten näillä taidoilla voi olla vain harrastelija. Myöhemmin hän otti askeleen edemmäs ja kouluttautui ammattilaiseksi. Sen jälkeen hän on tehnyt paljon omia projekteja ja tilaustöitä firmoille sekä yksityishenkilöille. Hänellä ja valokuvaaja -ystävällämme Pasilla on myös vahvasti kuvaamisen kautta perustettu vaatemerkki KRUNSK, josta olen aiemminkin vouhottanut.

Nyt alkaisi olla kuitenkin aika ottaa taas se seuraava askel ja tehdä kuvaamisesta ihan kokopäiväinen työ. Varmaankin moni teistä on jo löytänyt asupostauksista linkin Samuelin portfolioon. Portfolio on uudistunut nyt entistä ehommaksi ja saanut paljon uutta materiaalia. Käykäähän nauttimassa ja huokailemassa www.Samuelloueranta.com

Jos Samuelin kuvat ihastuttavat ja sinulla tai yritykselläsi on tiedossa projekti, juhlat tai tuote joka on vailla kuvaajaa, tai jos vaikka haaveenasi on ihan vain henkilökuva sinusta itsestäsi tai perheestäsi, ota rohkeasti yhteyttä.

Kuvat - Samuel Loueranta (minun lemppareitani hänen tuotannostaan)

Ladataan...

Ladataan...
Talvikin

Vallitseva liian pitkään kestänyt harmaus (ja se käsikipu) on vienyt kaiken kuvausinspiraatiomme. Tämä Muka van mekon ja pannan upea yhdistelmä ajoi meidät kuitenkin kuvailemaan lintutornille vesisateesta huolimatta. En ole mitenkään yllättynyt että Samuel saa harmaan vesisateenkin näyttämään näin kauniilta. Olen niin onnekas ja onnellinen että saan tehdä blogia juuri hänen kanssaan.

Pakko myös hehkuttaa tuota mekkoa vähän enemmän. Materiaali on vastustamattoman pehmeää puuvillaa ja kangas sekä ompelutyö on tehty laadukkaasti Suomessa. Mekko taipuu ihan jokaiseen tilanteeseen ja onkin tällä hetkellä vaatekaappini parhaimpia juttuja. Tässä on merkki mihin kannattaa tutustua. 

mekko - Muka va

panta - Muka va

takki - H&M

kuvat - Samuel Loueranta

Ladataan...
Talvikin

 

 

Yhteistyössä Fentimansin kanssa

Häidemme juomatarjoiluja suunnitellessa tärkeässä osassa olivat alkoholittomat juomat, jotka sopivat myös aikuiseen makuun. Pohdimme pitkään erilaisia vaihtoehtoja kunnes nostimme maljaa ystäväni valmistumisen kunniaksi paikassa jossa ei myyty kuohuvaa. Kahvilan tiskillä kaunisteli ennennäkemätön Fentimansin Rose Lemonade -pullo raikkaan ja heleän vaaleanpunaisena . Mysteerinen pullo näytti juurikin sopivan juhlavalta ratkaisulta valmistujaisjuomaksi keskellä päivää autolla liikenteessä ollessa. Moniulotteinen maku sai sydämeni sykkimään. Tiesin heti, että tätä on saatava myös häihin.

Pitkien googletteluiden ja kaupoissa ravaamisten jälkeen rakas veljeni löysi näitä ihania juomia Helsingin Citymarketista. Fentimansin sivuja tutkiessa heidän muutkin limonadit alkoivat houkutella ja toisena spesiaalina alkoholittomana häissämme tarjoiltiinkin Fentimansin Curiosity Colaa. Kyseiset limut olivat vieraidenkin suosiossa ja ovat jääneet vakiojuhlajuomiksemme häiden jälkeenkin. Myöhemmin olemme löytäneet kyseisiä juomia Tampereen Punnitse ja Säästästä.

Pikkujoulukauden lähestyessä saimme idean että jospa pitäisi ihan jopa Fentimans -pikkujoulut. Viinien sijaan maisteltaisiinkin limonaadeja. Lähestyimme maahantuojaa rakkauskirjeellä ja vastauksena saimme seitsemää makua Fentimanssin alkoholittomia juomia maisteltavaksi.

Loihdimme Samuelin ja ystävien kanssa limujen kaveriksi pöydän täyteen ruokaa. Tunnelma oli suloinen ja nauruntäyteinen. Kirjasimme ylös suosikkimme ja limuanalyysimme ihan teitä varten.

 

Illan aikana maistelemistamme limonadeista jäi juhlaväelle hyvä fiilis. Kyseiset juomat ovat alkoholitonta juhlajuomaa aikuiseen makuun. Visuaalisesti kauniit pullot antavat kattaukselle viimeisen silauksen. Moni oli tosin sitä mieltä että pienemmätkin pullokoot riittäisivät yhdelle hengelle. Jaettavaksi 275ml pullo oli juurikin hyvä.

Victorian Lemonade

Kirpeä sitruunalimonadi täynnä makua ja luonnetta. Nousi koko joukon suosikiksi. Aidosti sirtuunan makuista limonadia halajavalle.

”Maistuu lisäaineille”(allekirjoittanut esittää ison vastaväitteen)
”Virkistävä janojuoma”
”Ihanan kirpsakka, ei liian makea”
”Ihanan sitruunainen”
”Kiva että on hedelmän lihaa”
”Kesäfiilis!”

Pisteet: 4,3 / 5

Tonic Water

Fentimansin oma Tonic on erinomaisen makuinen ja persoonallinen. Maistui kaikille jopa sellaisenaan. Baarimikkona työskenetelevä ystävämme antoi täydet pisteet ja vuolaat kehut. Käytimme tätä osana illaksi kehittelemässämme drinkissä.

”Oikein jees, kuiva tonic”
”Toimii hyvin GT:ssä”
”Tosi hyvä tonic”
”Hyvä mikseri”
”Tuoksuu Spritelle”
”Sopiva pullokoko” (0,2l)
”kirvoitti eniten hyvää mieltä”
”liian tunkeutuva maku”

Pisteet: 3,9 / 5

Rose Lemonade

Raikas ja hienostunut ruusun ja sitruunan makuinen limonadi jossa vivahde inkivääriä. Suosittelen makeaa, monimutkaista ja samaan aikaan raikasta limonadia metsästäville. Ehdottomasti suosikkini ja paras limonadi mitä olen maistanut.

”Raikas ja pirskahteleva”
”Maistuu kasvilta”
”Raikas ja virkistävä citykissalle”
”sopivasti normilimsasta poikkeava hieman juhlava”
”limppareiden skumppa”

Pisteet: 3,5 / 5

Curiosity Cola

Hieman modernimpi colajuoma jonka maku muistuttaa lapsuuden mehujäätä. Oma suosikkini kaikista kolajuomista.

”Maistuu lapsuuden Rio kola -mehujäältä”
”Juhlava kola”
”Tulee lapsuus mieleen”
”Ei tarpeeksi monikansallinen riistomaku”
”Hieman laimea, mehumainen ja vetinen”

Pisteet: 3,5 / 5

Ginger Beer

Todella vahvasti inkivääriltä maistuva alkoholiton inkivääriolut. Tottumattomalle jopa polttelevan tuntuinen. Erinomainen valinta inkiväärin tosiystävälle ja erilaisiin drinkkeihin makua antamaan. Laadimme ystäväni Kaisan kanssa tämän ympärille drinkin iltaa varten.

”Hieman tulinen”
”Jälkimaussa potkua, vahva, hieman tulinen ja miehekäs”
”Aidon inkiväärin makuinen inkiväärin ystävälle”
”Sitä itteensä, ei voi juoda paljoa kerralla - pullosta riittää useammalle”

Pisteet: 3,2 / 5

Mandarin & Seville Orange Jigger

Täyteläinen ja tuoreen mandariinin makuinen raikas limonadi.

”Ihan parasta”
”Sopivan sitrushedelmäinen, ei liian makea”
”Tuoksu muistuttaa vitamiiniporetapbletteja”
”Aitoa mandariinin makua”
”Tuorean makuinen”
”Liian mehumainen”

Pisteet: 3 / 5

Shandy

Oluen ja limun välimaastoon jäävä pehmeän makuinen alkoholiton juoma. Ei ihan istunut juhlaväkemme makuhermoihin.

”Ihan hyvä, vähän omituinen”
”jättää kylmäksi”
”Pistävä tuoksu ja jälkimaku”

Pisteet: 1,9 / 5

Kehittelimme illaksi myös drinkin limuista. Siitä tuli raikas ja kaikille mieluinen. Se olisi helppo toteuttaa myös boolina.

Ainekset:

• Fentimans Ginger Beer
• Fentimans Tonic Water
• Omenamehu
• ruokosokeri
• limen lohkoja

Ainesten määrän ratkaisee oma makuaisti, joten en ole niitä määrittänyt. Inkivääriolutta kannattaa laittaa voimakkaan maun vuoksi vain pieni loraus. Omenamehuna käytimme äitini itse tekemää täydellisen maukasta tiivistettä, mutta kaupankin mehut varmasti sopisivat. Sokeria laitoimme teelusikallisen ja limettiä murskasimme kaksi lohkoa jokaiseen lasiin.

 

Kuvat - Samuel Loueranta

Limut - Fentimans / Fentimans Finland

Pages