Ladataan...
Tuulihattu

Vuorossa seuraava elämä-vinkkini. Tämähän ei ole mikään uusi juttu varmastikaan monelle, mutta itse valaistuin asian suhteen vasta viime vuonna. 

Asia on: kasvojen kosteutus jatkuvalla syötöllä.

Moni ensinnäkin luulee, että ihoaan ei tarvitse paljoa kosteuttaa, mutta moni on siinä väärässä. Sitten myös moni luulee että kasvoja kosteutetaan lähinnä illalla perusvoiteen avulla. Minäkin olin tässä uskossa todella, todella monta vuotta. 

Läppärin edessä, kuivassa toimistoilmassa alkoi kuitenkin tuntua että ei se aamuin illoin rasvaaminen riitä, muuutta meikin päälle on vähän hankalaa lisätä kosteusvoidetta. (Poislukien ne onnekkaat jotka eivät tarvitse mitään meikkiä. Minä en lukeudu heihin, kiitos mm. kalpeuden ja näppyjeni.) Välillä teinkin niin että hipsin kesken päivän työpaikan vessaan pyyhkimään kasvojenpuhdistyspyyhkeillä naaman, laitoin kosteusvoidetta,  odottelin hetken ja lisäsin meikkiä. Vähän turhan eksessiivinen prosessi kuitenkin. 

Sitten hoksasin: kasvosuihkeet. Aikoinaan minulla oli jollain Aasian-lennolla sattumalta Lushista bongattu kosteuttava kasvosuihke, mutta se ei ollut hyvä vaan hieman ihoani ärsyttävä. En kuitenkaan tiennyt että sille on saatu vaihtoehtoja myös suomalaisten kauppojen hyllyille, ennenkuin kerrankin haahuilin apteekkiin silmät auki. Ostin Favoran suihkeen, ja vakuutuin konseptista. Nerokasta! Meikin päälle voi suihkia raikastusta vaikka kuinka paljon, tuntuu ihanalta ja näyttää hyvältä. Ainakin oman kokemukseni mukaan 

Favoran suihkeen loputtua etsin toista, vastaavaa. Favoran ongelma oli iso koko, tuntui että  laukussa on toinen vesipullo. Muistaakseni Köpiksen kentältä nappasin Cliniquen Moisture Surge-suihkeen, joka oli sekin ihan ok. Matkakokoinen pullo loppui äkkiä, ja seuraajiksi löytyi muutamakin vaihtoehto. 

Tässä vaiheessa talvea suihkin vähintään viisi kertaa päivässä naamalleni jotain näistä.

Turblissin turvevesi sisältää vettä ja turvetta. Tämä on ihana, myöskin aika sattumanvarainen löytö Kaubamajan luonnonkosmetiikkaosastolta. Vetelee viimeisiään joten kohta alettava metsästämään netistä tai todennäköisemmin tehtävä päiväristeily Tallinnaan.  

ACO Rescue Mist. Antioksidantit ja C-vitamiinit mainittu tuoteselosteessa, tuoksu hyvä, tuntuma kasvoilla myös. Tämä on uusin heräteostokseni. 

The Body Shop Vitamin E Hydrating Face Mist. Joukon pettymys mutta käytän varmaan loppuun, tai lahjoitan äidille. Ruusuntuoksu on alkanut pikkuhiljaa tuntua vähän tympeältä eikä kosteutusominaisuudetkaan ole merkillepantavia. 

Acon suihke on juuri nyt tehokäytössä, huomenna tiedossa onkin sopivasti junassa istumista joten olot on otolliset ihmiskokeelle. 

Suosittelen siis avaamaan mieltänsä ajatukselle ja testaamaan! Kullekin löytynee sopivanlainen suihke koska valikoimaa on tosiaan alkanut näkyä tavarataloissa, nettikaupoissa ja apteekeissakin. Tähän mennessä testaamani suihkeet ovat kaikki olleet alle 15€ hintaisia, Turbliss alle kympin.  

Share

Ladataan...
Tuulihattu

Tänään moni ajautuu väittelyyn sukupuolensa ja kalenterin aiheuttaman yhteentörmäyksen vuoksi. Osa joutuu kuuntelemaan törkeitä vitsejä, mutta vaikenemaan kuten aina. Toiset pullistavat hauista kuten klassikkokuvissa, toiset pohtivat mitä vastata riidanhaluisiin "entäs minä"-kommentteihin. Jotkut paineistuvat ruusukaappien edessä, toiset pysähtyvät hetkeksi miettimään "ehkä minäkin joskus". Lukemattoman moni ei tiedä näistä harmeista mitään, sillä heillä on käsillään suurempaa tuskaa: silvottuja ruumiinosia, koskemattomuutensa menettämistä, kuukausittain toistuvaa eristämistä ja häpeää, rikottuja unelmia ja kehoja. On siis Naistenpäivä. 

Minä ja kovin moni muu kaltaiseni on etuoikeutettu, koska olemme syntyneet maahan jossa haaroväli ja kromosomivalikoima ei poista itsemääräämisoikeuttani automaattisesti. Silti minäkin olen joutunut pelkäämään, kokemaan lääppimistä, sietämään härskejä vitsejä, saanut kuulla olevani vääränlainen. Minulle on kerrottu etten ole hyvä vaihtoehto työntekijäksi koska olen tietyn ikäinen eli siis hedelmällisessä iässä, että minun pitäisi hävetä koska avonaisesta laukustani näkyy tamponi ja etteivät lamaannuttavat krampit alavatsassani ole riittävä syy olla pois liikuntatunnilta koska kuukautiset on kaikilla muillakin.  Ja silti tämä ei ole mitään verrattuna siihen mitä moni muu tyttö ja nainen joutuu kokemaan.

En odottanut tänään ruusuja ja lahjoja poikaystävältäni tai omituisia onnitteluja miespuolisilta kollegoiltani, mutta odotin heidän tänäänkin muistavan, että vielä on paljon tehtävää. Meillä kaikilla. 

 

Share

Ladataan...
Tuulihattu

Yksi inhoamistani kysymyksistä on "missä näet itsesi viiden vuoden päästä". Tuo työhaastattelujen vakiolausahdus on ruvennut näkymään milloin missäkin muualla. Sitä heitellään illanvietoissa ja erilaisissa artikkeleissa ja blogikirjoituksissa joiden aiheena on elämän parantaminen ja tavoitteellisuuden hehkutus. 

Rehellinen vastaus tuohon kysymykseen meiltä kaikilta on "en tiedä". Kukaan ei näe tulevaisuuteen ja meidän kaikkien elämässä voi koska tahansa tapahtua isoja ja pieniä asioita, joihin ei voida itse vaikuttaa. Tavoitteellisuudessahan ei ole yhtikäs mitään vikaa. Minä en kuitenkaan pidä siitä ajatuksesta, että koko ajan oltaisiin menossa jotakin maalia kohti. Elämä menee siinä nimittäin ohi. Ja aina kun tuo inhokki tulee jossain vastaan, mietin mieluummin missä olin viisi vuotta sitten. Totuus on nimittäin se, etten viisi vuotta sitten osannut kuvitellakaan mitä kaikkea olen kokenut ja mihin olen päätynyt. Siksi on ihan helvetin hienoa että olen elänyt elämääni enkä vain edennyt kohti tavoitteitani. Niitäkin oli, mutta onneksi päästin niistä irti ajoissa sillä nyt olisi muutamakin pettymys vyön alla. Nyt ei, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. 

Siispä tänäkin tiistaina muistan, että elämä on juuri nyt tasan niin hyvää kuin se ikinä on ollut ja voi olla. 

 

Share
Ladataan...

Pages