Vegaanin Suomi 100 -ateria

Yksikään suomalainen perinneruoka tai -herkku ei ole vegaaninen. Korjaa, jos olen väärässä! Onneksi lähes jokainen resepti taipuu hieman mielikuvitusta käyttämällä vegaaniseksi. Halusin alkuviikosta kokata jotakin perisuomalaista eli lihapullia ja perunamuusia, oikean Suomi 100 -aterian :D!

 

Vegaanin Suomi 100 -menu

Nyhtökaurapyöryköitä ruskeakastikkeessa

Perunamuusia kevätsipulilla

Tuoretta 100 % ruisleipää, jonka päällä Keiju 70 % margariinia ja Violifen pizzajuustoa

Jääsalaattia, kurkkua, tomaattia, kevätsipulia, viinirypäleitä

Kardemumma-banaaneja kauravaniljajäätelön kera

 

Alempana reseptit ja valmistusohjeet, bon appetit<3!

 

vegaani suomi 100

 

vegaani suomi 100

 

vegaani suomi 100

 

Lihapullien korvikkeena käytin nyhtökaurapyöryköitä, jotka osuivat kaupassa ihan sattumalta silmään. Suosittelen, paljon parempia kuin soijapyörykät, joiden resepti on mielestäni huonontunut. Pyöryköitä ei tarvitse erikseen kypsentää, kastikkeen sekaan heittäminen ja lämmittäminen riittävät.

 

Vegaaninen ruskeakastike (ohje Soppa365-blogista)

2 rkl (40 g) margariinia
½ dl vehnäjauhoja
3 dl vettä
2 dl kaurakermaa
1 tl sinappia
1 rkl soijakastiketta
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
Valmistus: Sulata margariini pannulla. Lisää jauhot ja sekoita. Anna jauhojen paahtua paistinpannulla kunnolla ruskeiksi sekoitellen välillä. Ruskistumiseen menee noin 7-10 minuuttia. Lisää vesi ja kaurakerma norona sekoittaen kierrevispilällä, jotta kastike ei paakkuunnu. Mausta sinapilla, soijalla, suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehahtaa ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa.

 

Neljän hengen vegaaninen perunamuusi (alkuperäinen ohje Keittiöseikkailuja-blogista)

n.1 kg jauhoisia perunoita
suolaa
Reilu nokare margariinia
3-4 dl kaurakermaa
Valmistus: Laita vettä kiehumaan isoon kattilaan, lisää reilusti suolaa keittoveteen. Kuori perunat. Keitä pehmeäksi! Kaada vesi pois, paloittele perunoita pienemmäksi ja muusaa perunat. Lisää margariini ja 3-4 dl kaurakermaa. Sekoita. HUOM: Huomattiin, että 1 kg perunoita on aika vähän neljälle astetta reilummin syövälle henkilölle, eli meille reseptin olisi voinut helposti tuplata :D

 

vegaani suomi 100

 

vegaani suomi 100

 

Kardemumma-banaanit (alkuperäinen resepti Me Naisten ruokablogista)

4 banaania

1-2 rkl kookosöljyä

1 tl kardemummaa jauhettuna

Valmistus: Kuori banaanit ja puolita keskeltä. Halkaise puolikkaat banaanit pituussuunnassa. Kuumenna pannu ja anna rasvan sulaa. Asettele banaanit leikkuupinta alaspäin vierekkäin pannulle. Jos paistinpannusi on pieni, paista kahdessa erässä. Anna banaanien pintojen ruskistua vähän, eli paista noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi kardemumma. Tarjoile esim. kauravaniljajäätelön kanssa.

 

Mikä on mielestäsi paras suomalainen perinneruoka tai -herkku? Oletko onnistunut kokkaamaan näitä vegaanisesti?

BON APP’!

Bisous, Niina

 

Lue myös:

Puolukka-kinuskiraakakakku | Vegaaninruokapäiväkirja: Kaura-hummushampurilaiset ja täytetyt kesäkurpitsat | Vegaanin grilli kuumana ja elämää parvekkeella | Proteiinirikas vegearabbiatta (ve) | Viikonlopun vikkelä vegecarbonara (ve) | Kaura-banaanikeksit (ve) | 3 vinkkiä mauttoman ruuan pelastamiseksi | Bataattiburgeri (ve, g) | Vegaanin joulu

 

unepetitelife@gmail.com | IG: @unepetitelife | FB: Une petite life

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Vastuullisuus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.