Ladataan...
Urban dreams

Mitä tehdä, kun on pimeä ja loskaa? Kun olet katsonut jo koko viikonlopun putkeen Greyn anatomiaa, kutomut sukkia ja tullut pirttihirmuksi miehen matkustaessa Italiassa?

Lähdet ex tempore ravintolaan pidemmän kaavan kautta, raahaten tietty viime yönä Italiasta kotoutuneen puolisosi mukaan. Ehdotat jopa pizzaa ihan pokkana, mutta kun toinen on syönyt sitä viisi päivää, joustat ja pysyt ensimmäisessä ehdotuksessasi: ravintola Kolme kruunua Kruununhaassa. 

Pukukoodina molemmilla kumisaappaat. Kuka hullu tuonne muissa kengissä lähtisi...

Ai että, kyllä kelpasi. Alkuun skumppaa (talon prosecco oli i-ha-naa), pääruuaksi Kolmen kruunun naudan sisäfilettä, punaviinikastiketta, vuohenjuustoa ja maalaisranskanperunoita. Taivaallista. Niin taivaallista, etten uskaltanut sanoa sitä ääneen, ettei mies innostu maistamaan annostani. Varma vinkki pitää kaiken itsellä!

Kuorrutetaan ilta vielä cappuccinolla. Tuloksena jumalaton ähky. Nyt makaan sohvalla, kuuntelen voimakasta sydämensykettä ja mietin, että näin pitää tehdä useamminkin. Niin usein kun kukkaro antaa myöten. Pientä luksusta arkeen.

Share

Ladataan...
Urban dreams

Monesti sitä huomaa odottavansa viikonloppua. Sitten viikonloppuna teen sitä ja tätä, mietin. Varsinkin aikaisemmin tämä oli hyvin tuttu kaava, miten päivät kuluivat.

Viikko sisältää kuitenkin niin paljon muutakin nautittavaa, että on turha odotella vain viikonloppua.

Päätimme A:n kanssa jo alkuvuonna, että tänä vuonna hyödynnämme vapaa-aikaa paremmin. Käymme kahvilla töiden jälkeen, nautimme sarjojen katselusta, nukumme joskus aamulla vähän pidempään.

Jossain vaiheessa innostuin myös kävelylenkeistä Töölönlahden ympäri. Sekin hulluinto kyllä ropisi pois jo jokin aika sitten, mutta olihan se hauskaa niin kauan kuin sitä kesti :D

Putkiremontin valmistuttua arkirutiineihin astui kuvaan joka torstaisin saunavuoro. Se on kuin viikon keidas, ennenaikainen perjantai. Sitä odotetaan, ja tunnin saunavuoron aikana voi hyvin leikkiä lauantaita. Olennaista on tietenkin myös saunajuomien huolellinen hoitaminen etukäteen: joskus se on muumilimsaa, joskus vettä, joskus ykkösolutta.

Parasta on myös se, kun odottaa toista kotiin. Puolison kanssa kotona hengailu on vaan parasta ja niin rentouttavaa. Ei välttämättä tehdä mitään - ollaan vaan!

Lauantain ja sunnuntain etuna on edelleen se, että nykyään en aseta enää herätyskelloa. Minulla oli monta vuotta tapana herätä aina "suht säädylliseen" aikaan, mutta nyt mietin, että miksi ihmeessä niin tekisin, jos tekee mieli nukkua. Eiesimerkiksi eilen itsenäisyyspäivänä heräsin klo 11. Näen unia ja lepuuttelen rauhassa.

Arjessa pitää muistaa, että työ vaatii myös vapaa-ajan. Toisinaan se on hankalaa, jos työt tulevat kotiin mielen mukana. Sitä vastaan kannattaa kuitenkin yrittää taistella. Itse olen kehittänyt siihen oivan ratkaisun - hullun kutomisvimman. Se on niin hauskaa ja hyvää vastapainoa työlle, jossa ei näe suoraan, konkreettisesti kättensä jälkiä.

Share

Ladataan...
Urban dreams

Ilmassa on syksyn kauneus.

Kesä vilahti ohi nopeasti (jos sitä oikeastaan edes oli). Tuntuu, kuin koko vuosi olisi hujahtanut hetkessä.

Eilen kollega sanoi, että vuoden vaihteeseen on enää 2,5 kuukautta. Se on järkyttävän vähän. 

Onneksi olen aloittanut jo joululahjojen ostamisen - se on hauskaa, kun siihen laittaa tarpeeksi aikaa ja voi suunnitella, mitä oikeasti haluaisi ostaa toiselle. 

Syksyä on onneksi piristänyt aurinkoterapia Kreikassa, Ateenan sekä Nafplion auringon alla. Etäilimme viikon ja lomailimme toisen mokoman. En voi kuin suositella tällaista järjestelyä, jos työpaikka vaan siihen tarjoaa mahdollisuuden. Palautuminen oli aivan eri luokkaa kuin Suomessa töiden jälkeen!

Onneksi myös vihdoin aurinko näyttäytyy meille tänne Helsinkiinkin. Syksyinen kuulaus on kaunista, ja saa jopa minut odottamaan hieman talvea. Ja se jos mikä on erikoista.

Taitaa olla taas aika ottaa vanhat rutiinit käyttöön: sunnuntai-kävelyt Etelä-Helsingin kaduilla. Se on rentouttavaa, lempeää hommaa.

 

Share

Ladataan...
Urban dreams

Sain eilen vahvistusta kahden asian yhteyteen, johon olen jo pitkään uskonut ja jonka olen luovalla alalla todennut. 

Ihmisiin. Ja inspiraatioon. Niiden yhdistämiseen.

Jo monesti huikaisevia tuloksia, iloa ja suurta intoa tuonut totuus yhdessä inspiroitumisen voimasta tuli taas todistettua. 

Osallistuin eilen PING Helsinki Business Festivaleille, joka keräsi reilu 600 bisneshippiä ja sisällöntuotannon ammattilaista yhteen pohtimaan vaikuttajamarkkinointia ja sen monia mahdollisuuksia. Paikalla oli väkeä viestintätoimistoista lentoyhtiöihin ja tubettajista bloggaajiin. Päivä oli ennen kaikkea inspiroiva. Tärkein sanoma oli ehdottomasti tämä: heittäydy, ole rohkea ja ajattele isosti. Rakenna oma polkusi, oma tarinasi. 

"Be bigger, bolder, braver. 
Tarinankerronnalla saat tylsästäkin tuotteesta kiinnostavan"
- Ann Handley, kirjailija ja puhuja

Olin odottanut tapahtumaa jo pitkään, ja minulle se oli yksi kevään huippukohdista. Sain tavata niin upeita ja inspiroivia ihmisiä, että yömyöhään tilaisuudesta palasi kotiin intoa ja energiaa täynnä oleva nainen. Näin jo entuudestaan tuttuja ihmisiä, vanhoja työkavereita, ihailemiani kirjoittajia ja tapasin paljon uusia mielenkiintoisia ihmisiä, joiden kanssa keskustellessa raikkaat ajatukset ja ideat lensivät. Myös tapahtuman puhujat herättelivät aivonystyröitä töihin. Mukana oli  muun muassa kirjailija ja huippu puhuja, upea ja inspiroiva Ann Handley, yhdysvaltalainen tubettaja Casey Neistat sekä kiinnostavaa tietoa tarjoileva tulevaisuustutkija Ilkka Halava

”Pahinta markkinoinnissa on näkymättömyys”

- Casey Neistat, maailmankuulu yhdysvaltalainen tubettaja. 

Suoraan sanottuna en olisi halunnut lähteä kotiin, sillä koin oloni niin innostuneeksi. Tunsin myös yllättäen surua siitä, että viikonloppu alkaa - en pääse töihin jatkamaan siitä, mihin PINGissä jäin! 

Tiivistettynä päivän anti, jota haluan pitää mukanani:

Uskalla, ja rakenna siis itse tarinasi. Se syntyy kaikesta siitä, mitä teet. Sen ei tarvitse olla kronologinen. Kunhan se on koukuttava. Taitava sisällöntuottaja tekee rätistäkin kiinnostavan. 

/M

Share

Ladataan...
Urban dreams

Pitkän työpäivän päätteeksi vaan totesin, että olen ansainnut hemmottelun. Tänään. Tarkemmin ottaen heti.

Tukka on odottanut leikkaamistaan, ja omat kynnet olivat kasvaneet todella pitkiksi (lapioiksi. Olisin voinut kaivaa niillä maata).

Olen sitä tyyppiä, jonka pitää päästä kampaajalle heti, kun idea pälkähtää päähän. Sama näyttää koskevan kynsienhoitoa. Samantien, ei huomenna! Jos lukijoissa on muita samanhenkisiä, minulla on teille huippujuttu jaettavaksi. 

Ehkä moni jo tunteekin Timman, kampaamo- ja kauneuspalvelujen peruutusaikoja tarjoavan palvelun. Timma toimii sekä sovelluksena että verkossa, ja sen tarjoamat palvelut ovat normaalia edullisempia. Sovellus on oikeasti ihana, ja ehkäpä parasta, mitä on tapahtunut omalle kauneudenhoidolleni.

Timman käyttö on äärimmäisen yksinkertaista ja nopeaa. Olen kokeillut sen kautta vaikka mitä (kulmien värjäys ja muotoilu, eri hiustenleikkuut, geelilakkaus..). Hemmottelupäivänäni hiukseni leikkasi Taina Annankadun Great Cut Salongista ja kynteni laittoi Söötti Kauneussalonki Fredrikinkadulla. Erityisen iloinen olen geelilakkauksesta: yhä 2 viikon jälkeen lakka on kuin uusi, vaikka olen jynssännyt hellaa ja ollut tapettihommissa.

Mahtavaa on myös se, että Timmassa saa jakaa oman alekoodin ystäville, jolla saa 10 euron arvoisen lahjakortin Timman palveluihin. Kiitos lahjakortin ja huippuhintaisten palvelujen, hemmottelupäiväni kampaaja- ja geelilakkaus maksoivat yhteensä hupsut 34 euroa. Hiukset 44 e, geelilakkaus tutustumistarjous 14 e. En keksi mitään parempaa, mitä tuolla summalla saisi ja mikä tekisi olon yhtä hemmotelluksi :)

Jaan siis teille oman alekoodini, jonka avulla saa 10 euroa hemmottelurahaa Timmaan: 

Käytä kampanjakoodini XUOWMJ ja saat heti 10€ lisää rahaa Timma-tilillesi. Tsekkaa palvelut: https://timma.fi

Muistakaa hemmotella itseänne - oli kyse sitten kauneudesta, hyvästä ruuasta, liikunnasta tai rauhoittumisesta. Because you're worth it.

<3 

Share

Ladataan...
Urban dreams

Viime lauantaina tein visiitin Tampereelle. Kuulin, että vanhempani olivat saaneet pöydän kahdelle 2h+k:sta ja soitin oitis ravintolaan kolmannen paikan toivossa. Sellainen järjestyi, ja pääsin mukaan  nauttimaan illallista!

2h+k on suosittu ravintola keskustassa, jonne saa varata pöydän jo hyvissä ajoin. Kyseessä on pieni ja tunnelmallinen paikka. Käsittääkseni paikan valmistamat etanat ovat erityisen herkulliset.

Yleensä me skippaamme kuitenkin alkupalan: aloitamme pääruuasta ja lopetamme jälkkäriin. 

Tilasimme kaikki pihvisalaatin sekä valkosipulileipää kylkiäiseksi. Molemmat olivat erinomaisia. Pihvisalaatin oli todella mureaa ja hyvälaatuista. Myös salaatti oli maukasta. Valkosipulileipä oli niin upeasti maustettu, voinen ja valkosipulinen - sopivan pehmeä, mutta sopivan rapea.

Jälkiruuaksi valikoitui listalta suklaamarkiisi vaniljajäätelön ja mansikkavaahdon kera. Suklaamarkiisi on täyttävää ja tuhtia, joten tiesin, mitä odottaa. Vaniljajäätelö tasapainotti suklaan makuja hyvin. Annokseen kuului myös suklaakastike - ehkä se oli jo minullekin vähän liikaa.

Hyvä illallinen kaiken kaikkiaan. Kannattaa ehdottomasti tilata valkosipulileipää aterian yhteyteen.

Suosittelen!

 

Share

Pages