Amy Schumer hauskuuttaa HBO Nordicilla

The Variety Show

Muistatteko, kun julistin jokin aika sitten Amy Schumerin kesän hauskimmaksi naiseksi? Syyllistyin tuossa postauksessa klikkiotsikkoon, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö tuo Schumerille sovittamani titteli olisi osuva. Kesän hauskimman naisen lisäksi on jo aivan selvää, näin lokakuussa, että Schumer vie kotiinsa myös vuoden hauskimman naisen tittelin ja ainakin minun mielestäni vuoden hauskimman ihmisen tittelin! Schumerin ammattitauti on olla naiskoomikko, kun miespuoliset koomikot ovat vain koomikoita, joten täytyy itseänikin muistuttaa, että Schumer pesee ainakin tällä hetkellä mieskoomikot aivan mennen tullen.

Jo kesällä mietin, että ei varmasti mene kauaa, kun Schumer saa jollekin verkkojulkaisulle oman stand-up-spesiaalinsa, sillä se on eri kanavien ainoa tapa käsitellä ja kunnioittaa hurjassa nousussa olevaa koomikkoa. HBO veti tässä pisimmän ja nopeimman korren, ja itse asiassa tämä New Yorkin Apollo-teatterin keikka kuvattiin toukokuun lopussa, eli jo ennen kuin Schumerin suosio räjähti kunnolla käsiin, ennen kuin itsekään kirjoitin hänestä! Amy Schumer Live at the Apollo tuli tänään katsottavaksi HBO Nordicilla.

Video: Amy Schumer Live at the Apollo promo

Noin tunnin kestävä ´comedy special´ (yhtä muodikas ilmaisu kuin ´limited series´) on perinteinen stand-up -keikka, josta on leikattu turhat tauot ja huonot reaktiot pois, ja katsoja saakin nauttia Amy Schumerin seksi- ja sukupuolipainoitteisesta show'sta kohtuullisen hengästyttävällä tahdilla. Jos olet seurannut Schumerin nousujohdetta tänä kesänä ja syksynä, voi osa vitseistä olla tuttuja jo joistakin talk show -vierailuista ja muista haastatteluista, mutta se ei haittaa: Schumer heittää jutut niin hyvin omalla tavallaan, että pieni toisto ja tuttuus ei haittaa mitään. Tämä on mielestäni erittäin hyvän koomikon merkki, ja uskoisin monien näiden juttujen naurattavan vielä pitkänkin ajan päästä. Esityksessä Schumer väittää olevansa hyvin vähän tietoinen merkittävistä poliittisista ja sosiaalisista asioista, mutta hän on tämän vuoden aikana osoittanut hienosti osaavansa kommentoida yhteiskunnallisia asioita joko huumorin keinoin tai hyvin asiallisen tiukasti. Yleensä hänen vakavampi materiaalinsa keskittyy naisten ja tyttöjen ulkonäköön ja käytökseen kohdistuviin odotuksiin ja niiden vaikutuksiin naisten kehityksessä. Näihin hän toki viittaa myös tässä komediaesityksessä, hiukan enemmän pilke silmäkulmassa!

Kuten hyvän koomikon kuuluukin, myös Amy Schumer osaa olla ärsyttävä, ja hänen muka-sievistelevän kauhistuttava tyylinsä ei varmasti pure jokaiseen, mutta Schumer osaa mielestäni hyvin tasapainoitella ärsyttävyyden, hauskuuden ja armottoman totuuden veitsenterillä. Minä tykkään Amy Schumerista ja hänen tyylistään, ja suosittelen Amy Schumer Live at the Apollo -ohjelmaa kaikille! I approve this message.

 

Amy Schumer Live at the Apollo

Katsottavissa HBO Nordicilla!

 

 

 

Kuvat: HBO Nordic.

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Ah, täällä ilmoittautuu myös ainakin yksi Amyn rrrrrrakastaja! T: Anna

Maria Hakkala
The Variety Show

Amy rocks! \m/

PeePee

Katsoin tämän juuri! Oli kyllä aivan loistavaa sairaslomaviihdettä. Nainen on ehkä muutenkin mun idoli. 

http://loppurahinat.blogspot.fi/

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.