Hehkutettu Mr. Robot alkaa: Salaliittoja ja hakkerointia

Viime sunnuntainen Golden Globes -gaala sisälsi useamman yllätyksen televisiokategorioiden palkinnoissa, eikä kaikkia yllätyksiä voi selittää gaalan järjestävän HFPA-järjestön suostuttelun tunnetulla helppoudella. Yksi suurimmista yllätyksistä oli parhaan draamasarjan palkinto, jonka voitti viime kesän ja syksyn sarjauutuus Mr. Robot. Olin tästä sarjasta kuullut jo joitain huhuja aikaisemmin, sillä se on saanut paljon suitsutusta kriitikoilta, mutta kyllä tämä voitto taisi silti yllättää suurimman osan gaalaa seuranneista. Taakse jäivät Game of ThronesEmpireNarcos ja Outlander. Lisäksi 90-luvun alun hottistähti Christian Slater palkittiin parhaasta miessivuosasta.

Hyvänä ajoituksena Yle TV2 aloittaa Mr. Robot -sarjan esittämisen tänään klo 21.00! Uudet jaksot esitetään keskiviikkoisin, uusinnat nähdään lauantain myöhäisilloissa, ja toki sarjaa voi seurata myös Yle Areenasta. Ensimmäisessä kaudessa on vain kymmenen jaksoa, kuten on yleistä kaapelikanaville tehdyissä sarjoissa, ja tunnin mittaisiin jaksoihin saadaan varmasti pakattua tiivistunnelmaista toimintaa runsaalla kädellä.

Video: Mr. Robot - Official Extended Trailer

Elliott Alderson (Rami Malek) on päivisin rivi-insinööri suuressa tietoturvallisuusfirmassa, ja iltaisin hän hakkeroi ihmisiä ja yrityksiä sekä sosiaalisista että yhteiskunnallisista syistä. Elliottin rekrytoi maanalaiseen haktivistitiimiinsä salaperäinen Mr. Robot (Christian Slater), jonka aikomuksena on kaataa jättikorporaatio ja samalla deletoida ihmisten velkoja miljardien dollarien edestä. Tämä samainen pahisfirma sattuu olemaan Elliottin työnantajan suurin asiakas. Jotta kaikki ei olisi liian suoraviivaista, Elliottin oma mielenterveys on jo pidempään ollut kovin harmaalla alueella, ja masennus, yleiset harhat, paranoia sekä sosiaalisten kontaktien vaikeus sekoittavat Elliottin luotettavuutta katsojan ja sarjan muiden hahmojen silmissä.

Mr. Robot

Yle TV2 alkaen ke 13.1. klo 21.00

 

 

 

 

 

Kuva: Yle.

Kommentit

Eeru
Packing peanuts

Hyvältä kuullostaa, pitää muista katsoa josko tykkäisin!

Maria Hakkala

Sama! Saan varmasti miehestäni tähän seuraa, kun IT-alalla on :)

Suvi55

Olin kans kuullu tästä vaan hyvää ja kun fb-toveri sattui vielä eilen tästä muistuttamaan, niin pitihän se katsoa. Tykkäsin! Varmasti tulee katsottua koko kausi, just sopivan synkkää mun makuuni.

Maria Hakkala

En oo hetkeen katsellut ennakkoon ohjelmatietoja, joten ihan sattumalta tähän eilen törmäsin! Aika hienoa tuuria ajoituksessa Ylellä, kun Golden Globeseja sarjalle satoi :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.