Meidän häämatka Floridaan

Lähdimme heti häiden jälkeisenä maanantaina häämatkallemme Yhdysvaltoihin Orlandoon! Olimme päätyneet Floridaan ja tarkemmin sanottuna Orlandoon muutaman mutkan kautta, mutta alusta asti oli selkeänä mielessä se, että lomalöhömatkalle emme halua mihinkään tropiikin lämpöön, vaan kaupunkiloma on se meidän juttu. Yhdysvallat oli aika kirkkaana mielessä molemmilla, sillä sulhanen ei siellä vielä ollut käynyt, ja minunkin vaihtoreissustani oli vierähtänyt monta vuotta. Saimme häämatkan lahjana sulhasen isältä, joten saimme nauttia reissun suunnittelusta ilman sen lisäämistä yleiseen hääbudjettiimme. Olimme matkalla 1,5 viikkoa, ja olimme koko reissun ajan samassa hotellissa Orlandon Disney-alueen sydämessä, mistä käsin suhailimme vuokra-autollamme ympäri lähialueita.

Kun päädyimme lähtemään Orlandoon, sisäinen Potter-fanini kiljui innoissaan, sillä Universal Orlando -teemapuistossa on The Wizarding World of Harry Potter!! Itse Potter-maailma on jaettu kahtia, joten molemmissa Universal-puistoissa on oma Potterlandiansa. Me valitsimme sen pienemmän, joka koostuu Diagon Alleystä ja Lontoon kohteista, sillä Hogwartsin ja Hogsmeaden puisto oli muussa tarjonnassaan täysin lapsiperheille suunnattu. Meidän Universal Studios -puisto oli täynnä muutakin meitä kiinnostavaa, joten Diagon Alley riitti minulle. Menimme HP-maailmaan heti ensimmäisenä puistoon saavuttuamme, ja tämä oli reissumme alkupäässä, joten intoa ihmetellä ja innostua oli vielä reippaasti jäljellä. Kävimme ihmettelemässä taikasauvoja Ollivandersilla, herkuttelimme Florean Fortescuen jäätelöpaikassa, kävimme hurjalla 3D-huvipuistoajelulla Gringottsissa sekä otimme muiden tavoin paljon kuvia. Oli se aika mahtavaa!

Näihin teemapuistoihin saa kyllä uppoamaan pienen omaisuuden, mutta ostimme lähinnä pienet tuliaiset itsellemme ja kävimme syömässä hyvin mutta maltillisesti, mutta päätämme pyörittelimme varsinkin lapsiperheiden rahanmenolle, jota ei tuollaisessa paikassa pysty paljoa estämään. Tuore aviomeheni oli onnellisin Simpsonit-maailmassa, kun hän sai oluen Moen baarissa ja oluen kanssa sai kävellä ihan rauhassa myös baarin ulkopuolella. Ruoat ja juomat eivät olleet näissä puistoissa läheskään niin kalliita kuin olisimme Suomen perusteella kuvitelleet. Vettä ja muuta juomaa tuolla saisi juoda kyllä ihan rauhassa litroittain, sillä lokakuussakin Orlandossa oli mukavat 30 astetta kostean lämmintä.

Halusimme jonnekin missä on edes lämpimämpää kuin Suomessa, ja avokin ainoa toive ennen reissua oli NHL-matsin näkeminen, jos mitenkään mahdollista. Katselimme sitten kohteita tämä mielessä, ja Orlandon lähellä oli Tampa, jossa pelaa Tampa Bay Lightning. Ensimmäinen tuuri sattui aikatauluissa, sillä reissumme ajankohtaan ajoittui Lightningin kauden varsinainen avausmatsi, ja vielä suuremmalla tuurilla sain ostettua liput otteluun! Sekä ottelua ennen että itse ottelussa riitti tunnelmaa, sillä Lightning oli viime vuonna Stanley Cup -finaalissa. Olimme kunnon turistien tavoin paikalla ihan järjettömän aikaisin, ja hallissakin istuimme pitkään verrattain pienen ihmisjoukon kanssa, sillä paikalliset oikeasti saapuivat matsiin vasta juuri ennen sen alkamista. Meidän viereemme sattui istumaan tietenkin toinen suomalaispariskunta! Tästä yllä olevasta kuvasta saa hyvän käsityksen paikkojemme korkeudesta. Otin tarkoituksella piippuhyllypaikat, jotta näemme hienosti koko täyden hallin ja sen mukanaan tuoman tunnelman, mutta heti paikalle päästyämme halusin huutaa: SE OLI VIRHE!! Ylimmät 15-20 riviä olivat niin jyrkät, että pelkäsin melkein henkeni edestä, ja jouduimme hakemaan minulle popcornia mussutettavaksi, jotta sain muuta ajateltavaa... Itse ottelu oli kyllä hieno kokemus, ja samalla pääsimme näkemään myös Tampan kaupungin!

Mieheni oli yhtä innoissaan kuin 5-vuotias versio itsestään, kun ehdotin ennen reissua, että voisimme ajella vuokra-autollamme myös päiväreissulle Atlantin rannalle Kennedy Space Centeriin, josta on lähtenyt kaikki Yhdysvaltain avaruuslennot! Päivä meni kuin siivillä, kun tutustuimme NASA:n avaruusohjelman historiaan sekä uudempiin saavutuksiin. Pääsylippuun kuuluvalla bussiajelulla kävimme katsomassa laukaisualustoja ja niihin liittyvää tekniikkaa, ja lukuisissa näyttelyissä ja interaktiivissa opastuksissa näimme kaikkea mahdollista Yhdysvaltain avaruusoperaatioihin liittyvää. Näimme avaruudessa lukuisia kertoja käyneen Atlantis-avaruussukkulan, jonka alla seisoessani ainoa ajatukseni oli, että toivottavasti nuo jättivaijerit pitävät aluksen tosiaan kiinni katossa! Päivän päätteeksi ostimme itsellemme muistoksi maailman päheimmän kauppakassin, ja paluuajomatkalla muistelimme, kuinka monta alligaattoria ja haikaraa näimme kiertoajelulla.

Orlandoon mentäessä on aika lailla pakollista käydä Disneyn teemapuistossa, ja me päädyimme Disney's Hollywood Studios -puistoon. Universaliin verrattuna Disneyssä oli enemmän lapsia paikalla (yllättäen) ja enemmän ryysistä ylipäätään, vaikka sijoitimme vierailumme rauhalliseen maanantaipäivään. Disney-päivää varjosti reissun loppupuolen mukanaan tuoma väsymys kaiken ihmettelyyn, joten keskityimmekin lähennä kävelemään ja ihmettelemään kaikkea hauskaa. Otimme kuvia, ja yritimme metsästää minulle täydellisiä hiirenkorvia, ja päädyin loppujen lopuksi vähemmän yllättäen paljettiversioihin. Puistosta lähtiessämme meidät pyydettiin osallistumaan asiakastyytyväisyyskyselyyn, ja hihittelimme olevamme aika kaukana näiden puistojen perinteisestä kohdeyleisöstä, vaikka hauskaa tuollakin oli!

Orlandossa oli palmuja ja lämpöä, ja näistä valokuvista poiketen keskityimme häämatkallamme lähinnä syömään kaikenlaisia erilaisia pikaruokia, joista Taco Bell nousi ainakin minun henkilökohtaiseksi suosikiksi. Kiertelimme monta päivää kaupoilla, ja Targetiin päästessäni jätin mieheni suosiolla kaupan kahvilaan, jotta sain rauhassa ihmetellä ja innostua. Innostuimme hotellimme kivasta uima-altaasta vasta pari päivää ennen reissun loppua, joten siihenkään ei ehtinyt kyllästyä. Matkimme edelleenkin paikallisen country-radiokanavan asianajajamainoksia, ja hihittelemme typerille omille jutuillemme, joista muistamme reissun vielä pitkään. Minä sain kuunnella countrya sydämeni kyllyydestä, ja aviomieheni oppi kaiken oleellisen nyky-countryn tärkeimmistä artisteista. Sekosin Kate Spaden outlet-liikkeessä, josta ostin muutamankin ihanuuden, joita silittelen iltaisin kotona. Ostin jälleen tuliaisia aivan liikaa, ja aviokki löysi myös laukun täyteen mieleisiä ostoksia. Ennen kaikkea reissussa oli mukana paaaaaljon rakkautta, ja hihitellen harjoittelimme puhumaan toisistamme vaimona ja miehenä. <3

 

 

Kuvat: The Variety Show
Share

Kommentit

TÄYDELLISET Minnin-korvat! <3

Maria Hakkala

Kiitos, I know! :) :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Saako olla kateellinen, saahan? :D Vitsi, on ollut varmasti aivan mahtava reissu!

Maria Hakkala

Saa olla :D Reissu oli kyllä aivan mahtava <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.