Viikon tv-poiminnat: Zombeja, väykkäreitä ja historiallista draamaa

Kesän alkaessa olla pikkuhiljaa taputeltu lisääntyy myös uusien sarjojen määrä huimalla tahdilla! Nyt alkavalla viikolla on Suomessa ensi-illassa monta uutta sarjaa, ja vauhti vain kiihtyy syyskuun pian alkaessa. Suomessa mainostus tuntuu kuuluvan vain niille isoille ja panostetuille sarjoille, ja monet muut sarjat ostetaan pienellä rahalla ja ympätään ohjelmiston oudoimpiin kohtiin. Tässä postauksessa esitettäviä sarjoja löytyy molemmista kategorioista, joten toivottavasti tekin löydätte uutta ja kivaa katseltavaa!

Video: Fear the Walking Dead trailer

Fear the Walking Dead - HBO Nordic ma 24.8. alkaen Suoratoistopalvelu HBO Nordic osti yllättävänä vetona Fear the Walking Dead -sarjan esitysoikeudet itselleen, ja tämä suuresti odotettu uusi sarja nähdään jakso kerrallaan heti tuoreeltaan Yhdysvaltain ensi-illan jälkeen. Jo nimestä voi päätellä yhteyden suosittuun zombiemaailmanloppusarja The Walking Dead:iin, ja Fear the Walking Dead onkin emosarjansa prequel eli se kertoo tapahtumista ennen emosarjan tapahtumia. FTWD:in tapahtumat sijoittuvat Los Angelesiin, ja katsojat seuraavat pääosahenkilöiden kanssa kauhulla outojen flunssaoireiden muuttuessa joksikin paljon kauheammaksi. Pääosanäyttelijöistä voisi mainita esimerkiksi Tom Riddleä Harry Potter -elokuvassa näytelleen Frank Dillanen sekä OITNB:stä tutun Elizabeth Rodriguezin!

Suomen täydelliset venäläisnaiset - Liv ma 24.8. klo 21.00 alkaen Ihan jo oman lempinimensä ("Väykkärit") saanut uusi kotimainen realitysarja seuraa Suomeen elämänsä syystä tai toisesta rakentaneiden venäläissukuisten naisten arkea. Kulttuurisia stereotypioita noudattaen sarjan voi odottaa varallisuutensa näyttäviä naisia, jotka eivät kumarra suomalaisille vaatimattomuuden käsitteille. Joku voisi ehkä mainita tämän sarjan olevan pelottavampi kuin tuo yllä mainittu zombiesarja. Tätä sarjaa ei varmastikaan ole suunniteltu kansakuntien välistä rakkautta nostattavaksi, ja tuntuukin kovin takapajuiselta korostaa sarjassa juuri niitä asioita, joita suomalaiset ovat perinteisesti venäläisissä vierastaneet. Aika näyttää irtoaako sarjasta muutakin kuin skumppaa, kalliita vaatteita ja nopeita autoja.

Video: Wolf Hall (BBC) trailer

Susipalatsi (Wolf Hall) - Yle TV1 ti 25.8. klo 21.00 alkaen Yle näyttää jälleen laadukasta BBC-tuotantoa, kun Henrik VIII:n hoviin sijoittuva Wolf Hall alkaa tiistai-illoissa (ja on aina viikon kerrallaan katsottavissa myös Yle Areenassa). Tämä kuusiosainen minisarja perustuu englantilaiskirjailija Hilary Mantelin kahteen teokseen, jotka saavat myöhemmin seurakseen vielä trilogian päättävän kolmannen teoksen. Sarja keskittyy kirjojen tavoin seuraamaan kuninkaan lähipiiriin kuuluneen Thomas Cromwellin elämää hovin poliittisissa ja sosiaalisissa kiemuroissa. Kuninkaan neuvonantajan roolin lisäksi Cromwellillä oli lusikkansa monessa valtakunnan pienessä ja suuressa sopassa, eikä hänen kohtalonsa ollut kovinkaan ruusuinen. Cromwellin roolissa nähdään Shakespeareen erikoistunut näyttelijä Mark Rylance ja kuningas Henrik VIII:na nähdään mainio Damien Lewis; myöhemmin sarjassa nähdään Henrikin kälyn Jane Boleynin roolissa Hakekaa kätilö -sarjasta tuttu Jessica Raine.

Video: Mob City trailer

Mafiakaupunki (Mob City) - MTV3 la 29.8. klo 01.00 alkaen (uudet jaksot la- ja su-öisin) Jälleen kerran Maikkari onnistuu piilottamaan uuden sarjan hyvin mielenkiintoiseen esitysaikaan, mutta osasyynä voi tietysti olla tämän mafiasarjan väkivaltaisuus. 1940-luvun lopun Amerikkaan sijoittuvassa kuusiosaisessa sarjassa on paljon film noir -henkeä, joten sitä sanotaankin neo-noir -tyyliseksi (samaa tuntua on esimerkiksi Sin City -elokuvissa). Sarjassa poliisit taistelevat Bugsy Siegelin johtamaa mafiaa vastaan, mutta korruptoituneisuus ja yleinen kimalluksen ja väkivallan sekasorto hankaloittaa kaikkea laillista toimintaa. Limited series -sarjaksi alun perinkin tarkoitettu Mob City ei saanut jatkoa vajaa kaksi vuotta sitten esitetyn kuusi jaksoa sisältäneen ensimmäisen kauden jälkeen, mutta yksinään toimivaksi kokonaisuudeksi luotu ensimmäinen kausi on varmasti katsomisen arvoinen. Näyttelijäpoimintoina voi mainita The Walking Dead -sarjasta tutun Jon Bernthalin sekä Gilmore Girls ja Heroes -sarjoista tutun ihanan Milo Ventimiglian. Mob City vilisee muutenkin harvinaisen paljon tuttuja naamoja, kuten yllä oleva trailerikin osoittaa!

 

 

Kuvat: HBO Nordic, Liv.

Kommentit

hellin sininen (Ei varmistettu) http://sinistapintaa.blogspot.fi

Oi joi, kaikki paitsi "väykkärit" kiinnostavat! Jospas uskaltaisin katsoa tuota Walking Deading prequeliakin, jos ei olisi niin pelottava :D.

Ylen Kirjakerho-ohjelman haastateltavat olivat suorastaan haltioissaan tuosta Susipalatsista ja tiesivät kertoa, että sarjaa on kuvattu mahdollisimman paljon aidoilla tapahtumapaikoilla. Jee!
http://areena.yle.fi/1-2869837

Maria Hakkala

Wolf Hall on mahtavasti ehdolla myös Emmy-gaalassa! Hei, mäkin haluan puhumaan jonnekin mun lempisarjoista! :)

Toimitus
Toimitus

Kiitos vinkeistä, nostamme postauksesi myös Facebookiin!

Maria Hakkala

Kiitos teille! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.