Ladataan...
Wings of Desire

Berliiniin palattauni arki hyökyi sellaisella voimalla päälle, jotta hyvä jos on tässä reilun kuukauden aikana ehtinyt kasseja purkamaan. Mitä tässä siis olen tehnyt? Etsinyt vimmalla uutta asuntoa. Matkan aikana syntyi päätös muutosta. Heti kaupunkiin palattuani irtisanoin vuokrasopimuksen ja aloin kokoamaan tarvittavia papereita ja lähettelemään kymmeniä sähköposteja. Nyt viikkoa ennen kuin vuokrasopimukseni umpeutuu, löysimme poikaystäväni kanssa unelmakämpän. Niin vaan asioilla on tapana järjestyä.

Olen nyt 3 vuotta asunut yksityiseltä vuokratussa kimppakämpässä vaihtuvien kämppisten kanssa. Laskujeni mukaan olen asunut tässä osoitteessa 7 eri ihmisen kanssa. Luydmila, Travis, Lars, Eetu, Kristina, Emmanuel ja Anna - muistelen teitä kaikkia lämmöllä asuintovereina, mutta nyt on aika karistaa WG (wohngemeinschaft) -elämän pölyt jaloista tällä erää.

Kämppäni on kyllä ollut ihana, v14m2 huone alkoi tuntua pieneltä vasta kun valmistuin koulusta, ja luonnollisesti vietän enemmän aikaa kotona.

 

 

Kauniista asunnosta toiseen ja lännestä itään. Heinäkuussa minusta tulee prenzlauerbergiläinen! Olen jo nyt innoissani uusista kotikulmistani, muutan nimittäin lempikatuni Kastanienalleen kulmille.

Ladataan...
Wings of Desire

Hurjan nopeasti on tämä kuukausi Ranskassa hujahtanut. Matkustamisesta on kahdessa ja puolessa kuukaudessa ehtinyt tulla jo arkea. Pitkän matkan jälkeen parasta on kotiinpaluu. Huomenna äkkipudotus takaisin normaaliin arkeen - aikainen aamulento Pariisista Berliiniin ja illalla esitys Uferstudioilla. Palan kuitenki halusta taas päästä kiinni arkirutiineihini, ammattilaistunneilla käymiseen, erilaisiin lyhyempiin projekteihin mitä alkukesä sitten tuokaan tullessaan, sekä opettamiseen ja hovineidin työhön Charlottenburgin linnassa. :)

Pariisi on niin kaunis - mutta nykytaiteilijoille Pariisi ei ole enää niin vetovoimainen kaupunki. Tuntuu, että Pariisi elää turistien kautta vieläkin sen sadan vuoden takaista mainetta taiteilijakaupunkina. Pariisi on kuin seisova järvi, johon ei uutta vettä virtaa. Täällä kunnoitetaan perinteitä. En onnistunut löytämään esimerkiksi yhtäkään pariisilaista nykytanssiesitystä (tai ehkä en vain tiennyt mistä etsiä), sen sijaan pari mainiota vierailunäytöstä. Wim Vandekeybusin & Ultimavez ryhmän Bootylooting oli loistavaa fyysistä teatteria ja Faustin Linyekula tarjosi näkemyksen kongolaiseen kulttuuriin. Viimeiset viikot Pariisissa ovat rutinoituneet omaan harjoitteluun. Puutuneina museoihin ja nähtävyyksiin olemme harjotelleen ulkosalla, puistoissa, Seinen varrella ja sateen sattuessa siltojen alla.

 

Pääsiäisviikon vietimme Nizzassa. Siellä talot ovat jäätelön värisiä ja meri on kirkkaan sininen. Sää ei valitettavasti suosinut kovinkaan monena päivänä. Osallistuin Monte Carlossa Kylian ja Forsythe repertuaari workshoppeihin, mikä oli kyllä kiinnostava kokemus. Ihastuin Matissa ja Chagall-museoihin uudestaan.

 

 

Ladataan...
Wings of Desire

New Yorkista takaisin Eurooppaan. Yölento Berliiniin, jossa ehdin olla 2h tuntia kotona, eli jättää talvitakin naulaan ja vaihtaa laukun sisällön keväisempään. Iltapäivällä lento Pariisiin, lentokentällä oli onneksi ystävä autoineen vastassa, joten meidän ei jetlagista kärsivinä tarvinnut enää etsiä mitään julkisia mahdollisuuksin päästä määränpäähän.

Ranska, kohde numero 1: Chantilly. Tunnettu hevosistaan ja Chantillyn linnasta. Meillä oli ilo majoittua tuttavamme luona Chantillyn linnan mailla, ei niin vaatimattomassa linnakkeessa, joka alunperin palveli limonadimajan tarkoitusta. Rakennuksessa ovat sittemmin asuneet myös sellaiset kuuluisuudet kuin Pierre ja Marie Curie (!) ollessaan vielä nuoripari. Meille Versaillesin suunnittelijan ennen Versaillesia suunnittelema barokkipuutarha oli jotain josta emme olisi ikinä osanneet edes uneksia, ja vietimme ikimuistoisen viikon kaiken kauneuden keskellä leväten New York- väsymystä ja jet lagia pois. Puutarhassa oli kotieläinpuisto, josta löytyi kaikkea ihmeellistä valkoisesta riikinkukosta vastasyntyneeseen kilivauvaan. Meille piste i:n päällä oli kuitenkin kesäteatteri, jota saimme käyttää vapaasti harjoitteluun, koska kausi ei ollut vielä alkanut. Voisiko parempaa toivoa? Olisin voinut viettää siellä kevyesti koko kesän hengittäen raitista ilmaa ja keskittyen taiteelliseen luomityöhön. Mutta, antaa kuvien puhua puolestaan. Paikkaa on vaikea sanoin kuvata. Aika Chantillyssä oli silkkaa onnea.

Juhlin paratiisissa myös synttäreitäni, jolloin vierailin sisällä Chantillyn linnassa ja söin niin kaunista kakkua, jota tuskin raaskin syödä (siinä  oli päällä käsinmaalattua valkosuklaata!) Varsin hulppeissa puitteissa alkoi siis 23 elinvuoteni!

 

Pages