Mansikka-raparperisorbetti
Juhannusviikonloppuna herkuteltiin paljon ja vielä sunnuntainakin teki mieli jotain hyvää, mutta raikasta. Kauppaan ei jaksanut lähteä, joten kaivoin kaappeja ja pakastinta. Mansikoita olin ostanut juhannusaaton jälkiruokaa varten, niitä oli laitettu smothieenkin, mutta silti niitä oli vielä vähän jäljellä. Pakastimesta löytyi raparperia, jota saatiin tuttavalta alkukesästä.
Mieheni on aina rakastanut sorbetteja, koska niistä tulee maut esille tavallista jäätelöä paremmin. Niinpä päädyin kokeilemaan sorbetin tekemistä. Herkullistahan siitä tuli ja sopiva annos, josta riitti muutamaksi syöntikerraksi.
Tässä resepti vielä teillekin 🙂
Mansikka-raparperisorbetti
- n 2,5 dl raparperiviipaleita
- 1 rkl vettä
- 1,5 dl ruokosokeria
- 500g mansikoita, hieman kohmeisia
- 2 munanvalkuaista
- 1 tl vaniljasokeria
Mansikat kannattaa ottaa pakastimesta noin 30 minuuttia ennen niiden käyttöä, jotta ehtivät hieman sulaa, mutteivat kuitenkaan liikaa. Jos käytät tuoreita, laita ne noin 30 minuutiksi – tunniksi pakastimeen jäätymään.
Laita raparperiviipaleet, vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja anna raparperien pehmetä samalla välillä sekoittaen. Nosta pehmenneet raparperit pois liedeltä ja siirrä toiseen astiaan jäähtymään sokeriliemen kera. Anna jäähtyä kunnolla, jotta seos ei ole liian kuumaa valmistusvaiheessa.
Vatkaa munanvalkuaiset ja vaniljasokeri kovaksi vaahdoksi.
Laita mansikat tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta jos ei blenderiä ole käytettävissä. Soseuta kohmeiset mansikat ja lisää joukkoon raparperi-sokeriseos. Kaada seos laakeaan vuokaa, itse käytin metallista kulhoa. Käännä joukkoon valkuaisvaahto varovasti, jotta kuohkeus säilyy. Sekoita kuitenkin kunnolla sekaisin mansikka-raparperiseoksen kanssa.
Laita kulho pakastimeen jäätymään. Sekoita sähkövatkaimella noin 30-45 minuutin kuluttua. Jätä taas jäätymään yhtä pitkäksi aikaa ja sekoita uudestaan. Itse sekoitin jäätyvää sorbettiseosta kolmeen kertaan jäätymisaikana. Voit itse valita haluatko pehmeämpää vai enemmän jäätynyttä sorbettia.
Nopea tehdä iltaa varten vaikka saman päivänä, ainoastaan tuo pakastusaika on pitkähkö, mutta sillä aikaa ehtii tehdä vaikka alkuruokia :)
Mukavaa ja raikasta kesää!