Raparperin aikaa

Kesällä saa kaikenlaisia ihania herkkuja suoraan pihamaalta, lähiympäristöstä tai tutuilta. Mun ehdottomia suosikkeja on raparperi ja mansikat. Miksei vadelmat ja mustikatkin. Meillä kävi tosi hyvä tuuri, kun saatiin tutulta kasa raparperinvarsia, jotka pilkoin pieniksi paloiksi. Osa meni pakastimeen, mutta osa pääsi piirakan täytteeksi ja osasta tein ihan uudenlaista herkkua. Olen joskus aiemmin tehnyt itse lemon curdia, mutta nyt kokeilin tehdä raparperi curdia ja hyväähän siitä tuli. Nyt haluankin jakaa ohjeen myös teille, se on bongattu täältä. Kiitos Hanna Sumari tästä herkusta 🙂

 

Raparperi curd

 

Raparperi curd eli raparperitahna

  • 300 g raparperia pieninä palasina
  • 1 dl sokeria
  • 2rkl vettä
  • 3 munan keltuaista
  • 30 g voita 

Laita pilkotut raparperit, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä raparperit aivan pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä. Voit laittaa astian kylmään veteen, jotta sose jäähtyy nopeammin. Lisää munankeltuaiset koko ajan reippasti vatkaten soseen joukkoon. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se saostuu. Lisää kylmät voinokareet ja sekoita kunnes ne ovat kokonaan sulaneet. Anna jäähtyä ja purkita. Säilytä jääkaapissa. 

Raparperia

 

Raparperitahna sopii hyvin paahtoleivälle, vaniljajäätelön kaveriksi ja vaikka lettujen päälle.

 

Kukkia

 

Ei muuta kuin testaamaan!

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta