Viimeinen muutos sekä pari vinkkiä työnhakuun

Edellisessä (myös minulle ensimmäisessä!) kirjoituksessa mainitsin muutosten kesästä. Kaikki ns. pysyvät asiat elämässäni menivät vaihtoon kolmen kuukauden aikana. Viimeinen ja ainut muutos johon en itse voinut vaikuttaa oli YT:n takia annetut potkut vakituisesta työpaikastani.

Olen työskennellyt globaalissa isossa firmassa noin 2,5 vuotta. Kesän lopulla minulle ilmoitettiin, että olen yksi monen muun joukossa, jotka on huonon taloustilanteen takia päätetty sanoa irti. Myönnän, olin itsekkin miettinyt lähtöä jo monta kuukautta, mutta kuitenkaan ollut saanut aikaiseksi kuin muutaman hassun hakemuksen avoimiin oman alan tehtäviini. Nyt minun oli pakko aloittaa työnhaku tosissani. Laitoin satakunta avointa hakemusta sekä parisenkymmentä hakemusta valmiiseen tehtävään. Osasta yrityksistä vastattiin eikiitokset ja toivotettiin onnea työn etsintään, osasta en kuullut mitään ja pääsinpä pariin haastatteluunkin. Tänään kuitenkin sinnikyyteni palkittiin ja sain kuulla, että eräs yritys on parin haastattelukierroksen jälkeen päättänyt palkata minut!

Koska rakastan listoja, päätin tehdä työnhakuvinkkilistan:

  • Aloita Oikotiellä, Mollissa, Monsterissa hakuvahdit, jotka ilmoittavat sähköpostitse jos sinun hakukriteereihin tulee uusia avoimia paikkoja
  • Tee jokaisesta hakemuksesta yrityskohtainen: mainitse ainakin heidän nimi hakemuksessasi, sekä kerro esimerkikisi kuinka heidän arvonsa kohtaavat sinun arvojen kanssa
  • Sisällytä hakemukseesi jokin ”erikoisefekti”. Tämä voi olla ihan mitä tahansa, josta olet ylpeä: linkki blogiisi, valokuviisi, työnäyte, jokin mistä näkyy persoonallisuutesi ja haluat että sinut muistetaan satojen hakemuksien joukosta
  • Pidä listaa kaikista yrityksistä ja tehtävistä mihin olet hakenut. Näin muistat minne ja milloin olet hakemuksen laittanut, lisäksi näet suoraan millaisen hakemuksen olet mihinkin paikkaan laittanut
  • Ole aktiivinen: soita yrityksiin vastaanottojalla tai laita heille sähköpostia. Kannattaa rohkeasti kysyä lisäkysymyksiä tehtävästä ja osoittaa mielenkiintoa.
  • Kun pääset haastatteluun valmistaudu hyvin: lue yrityksestä, käy läpi heidän arvot ja historia, tarkista mitä tehtävästä kerrottiin, mieti vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Oikotiellä on erittäin kattava lista yleisimmistä haastattelukysymyksistä.
  • Itse haastattelussa, kliseiseltä kuin se kuulostaakin: ole oma itsesi! Pieni jännitys pitää mielen virkeänä ja rehellisyys kannattaa. Sama kultainen sääntö pätee niin työhaastattelussa kuin ensitreffeilläkin älä hauku entisiä.
  • Viimeinen vinkkini on, ettei pidä luovuttaa. Harvoin kukaan palkataan ensimmäisen hakemuksen tai haastattelun perusteella. Mitä enemmän haastatteluja, sitä enemmän saat kokemusta ja sitä luontevammaksi tilanteet tulevat.

victory.gif

                                     Tunnelmani ”sinut on valittu” puhelun jälkeen (kuva)

Suhteet Oma elämä Työ Syvällistä
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.