Maailman paras bulgursalaatti

IMG_6956.JPG

Tykkään tosi paljon ruuanlaitosta ja musta on ihanaa kokeilla uusia reseptejä ja mahdollisesti myös löytää uusia lemppariruokia. Löysin jokin aika sitten netistä reseptin tähän salaattiin ja kokeilin sitä, ja hyvä että kokeilin, koska tä on yks parhaimmista salaateista mitä oon ikinä tehnyt! Tänään tein päivälliseksi meille tätä salaattia kera tortellinien ja ajattelin, että voisin vaikka heittää reseptin tännekin!

IMG_6958.JPG

Resepti löytyy täältä, mutta kirjoitan tähän oman versioni, sillä olen muunnellut (lue: jättänyt aineksia pois) alkuperäistä reseptiä.

  • 2 dl bulguria
  • 2 rkl viinietikkaa
  • noin puolikas purkki (yksi purkki n. 300g) aurinkokuivattuja tomaatteja + 2 rkl niiden öljystä
  • 1 pussi (70g) tuoretta pinaattia
  • kourallinen basilikaa
  • 1 pieni valkosipulin kynsi puristettuna
  • vähän mustapippuria
  • 1 paketti halloumia

1. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta keitinvesi viinietikalla. Paloittele tomaatit ja basilika.

2. Jäähdytä bulgur. Paloittele halloumi ja paista se pienessä tilkassa oliiviöljyä.

3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta mustapippurilla.

IMG_6959.JPG

Tadaa! 

Ylimmässä kuvassa näkyy osa aineksista, joita käytin. Kuvassa on myös vihannesliemikuutio, mutta unohdin lisätä sen bulgurin keitinveteen. Myös edellisellä kerralla kun tein tätä, unohdin sen, mutta oikein hyvää salaatti on ilman sitäkin, heh!

Jos kokeilette tätä reseptiä, toivon, että tulee hyvää ja tykkäätte! Kertokaa toki myös jos päädyitte kokeilemaan.

Koti Ruoka ja juoma