Alku

Tästä tämä lähtee. 

Matka alkaa aina ensimmäisestä askeleesta. Ja minun matka alkaa nyt. 

Olen ollut koko aikuisikäni jojolaihduttaja ja tiputtanut useita kymmeniä kiloja viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Suurin osa kiloistani on tullut raskauksien myötä mutta viimeisimmistä en voi enää raskautta ”syyttää” sillä nuorimmainenkin on jo 10-vuotias. 😉 

Vielä kuusi vuotta sitten harrastin liikuntaa; kävin lenkillä ja ryhmäliikuntatunneilla. Kroppani oli kunnossa mutta henkinen hyvinvointini oli melko pohjalukemissa. En voinut hyvin parisuhteessani ja hain omaa aikaa lähtemällä juurikin esim. lenkille. Lopulta meille tuli avioero ja koin päässeeni irti ahdistavasta elämäntilanteestani. Se vaan kostautui sillä että enää minulla ei ollutkaan tarve ”karata” lenkille/jumppaan kun kotona olikin hyvä olla. Iltalenkit vaihtuivat hiljalleen karkkipussiin ja pitsaan. Myöskin kokemani ”vapaus” houkutteli välillä lähtemään yökerhoihin bilettämään ystävien kanssa jota en ollut tehnyt moniin vuosiin. Eihän se muuta tarvinnutkaan; paino alkoi hiljalleen nousta, kunto laski ja tadaa…. yhtenä päivänä huomasin että painoa olikin tullut mukaan roikkumaan 30kg lisää. 

Alussa en ollut kovinkaan huolestunut painon noususta; olinhan ennenkin saanut tiputettua ylimääräiset kilot ja ajattelin että myös nyt ne saan helposti kunhan vaan otan itseäni kiinni. Väärässä olin. Ei se ollutkaan niin helppoa. Jo bussin kiinni juokseminen tai portaiden nouseminen sai hengästymään ja ruokakaapit huusi iltaisin tyhjentäjäänsä. Paino nousi ja mieliala synkkeni. Ajattelin että tällainen olen ja tällaisena pysyn. 

Elämä kulki eteenpäin; tapasin uuden miehen jonka kanssa ihastuttin, rakastuttiin. Oma olotila alkoi kohota ja pieni kipinä heräsi sisälläni että ehkä sittenkin. Ehkä minä sittenkin pystyn vielä tiputtamaan nämä kilot,olemaan sinut kroppani kanssa. Aloin miettimään ruokavaliotani, lisäsin pieniä kävelylenkkejä. Onnistuin, kompastelin mutta päätin että periksi en anna. 

Tässä jo pitkään edes takaisin sahanneena, päätin että NYT! Tästä se lähtee. Tähän aikaan ensi vuonna olen karistanut nämä ylimääräiset kilot kropastani ja saanut kadonneen minäni takaisin. Tervetuloa seuraamaan matkaani kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. <3 

first step.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *