Ladataan...
3h+kasvimaa

Kiitos!

On nimittäin tullut aika kiittää teitä kaikkia blogin matkassa neljän vuoden ajan kulkeneita. Neljä vuotta on hyvä aika blogille ja siihen on hyvä lopettaa. 

Neljässä vuodessa ovat laajentuneet niin talo kuin kasvimaakin, vauva kasvanut isoksi kolliksi ja koiralauma harventunut. Paljon on tapahtunut, kiitos teille mukana pysyneille.

3h+kasvimaa kiittää ja kuittaa, hiljenee ja ehkä palaa joskus jossakin muodossa jonnekin. Eihän sitä koskaan tiedä.

Ladataan...

Ladataan...
3h+kasvimaa

Tiedätte ne kaikki vauvaa odottavan oletukset? Meillä luetaan paljon, askarrellaan ja käydään lastenteatterissa.

Neljä ja puoli vuotta siinä meni, että lapseni alkoi osoittaa kiinnostusta kyseisiä aktiviteetteja kohtaan. Jossain vaiheessa hän katseli mielellään kirjoja, mutta lukemisen kuuntelu on ollut pelkkää pyörimistä tähän saakka. Teatterin katsomossa hän on protestoinut ääneen, ettei joutaisi istumaan täällä, on niin paljon hommia. Askarteluhommista nyt puhumattakaan.

Mutta sitten yhtäkkiä hän pyytää päästä esityksiin, valitsee itselleen kirjoja ja pyytää askartelutarvikkeita! Ehkä olin lopulta vaan ihan liian hätäinen tässä äitiyttä suorittaessani.

Halloween-korttipaja on tuottanut lähetettävää ystäville ja tuttaville jo monta viikkoa. Kortteja on toimitettu isovanhemmille, mun työkavereille ja tietty lähetetty Lissabonin tädille. Kun matskut loppuvat, suunnataan Tigeriin. Korttipohjia, glitteriä, tarroja ja isoja post it -lappuja (ne saa muuten kätevästi liimattua lastenhuoneen seinälle ja tuotokset saa saman tien esille). Isin kaljussa kimaltaa aamuisin glitteri, kun se lähtee töihin. En jaksa sanoa mitään, ajattelen että saahan se lapsiperhearki näkyä.

Voidaanko askarrella? Saa aikaan sellaisen lämpimän liikahduksen mun rinnassa. Lapseni, todellakin voidaan! Pian aloitetaan jouluvalmistelut ja sitten me kuule vasta askarrellaankin!

Ladataan...
3h+kasvimaa

Pimenevät illat saavat ajatukset siirtymään jouluun, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Viime perjantaina Alkosta tarttui mukaan pullo Blossan tämän joulun vuosikertaglögiä. Vietimme miehen kanssa perjantai-iltaa kotona kaksin flunssan ja päiväkodista tarttuneen silmätulehduksen kourissa (miten romanttista!) ja maistoimme glögiä saman tien.

Old Delhi -nimeä kantava glögi saa nimensä mukaisesti innoituksensa ja makunsa Intiasta. Vaaleassa glögissä maistuu mango ja appelsiini kardemumman, kanelin ja muiden aiheeseen kuuluvien mausteiden kanssa. 

Glögimuki maistui hyvälle ja lämmitti raihnaisen sairastajan perjantai-iltaa. Hedelmät juomasta löytyivät jo haistamalla, mutta mausteita sai miettiä ja tunnustella kauemmin. Ehkä en olisi keksinyt, ellen olisi tiennyt? Minun puolestani tässä saisi olla vähän vähemmän prosentteja (15%), alkoholi tuntuu jotenkin peittävän joka vuosi osan mauista alleen. Ja laimentaahan tätä ei voi, olen joskus sitäkin testannut. Tällä viinapäällä ei siis välttämättä kannata ottaa toista mukillista.

Joko sinä maistoit? Kerro mitä tykkäsit, kiinnostelee tietää.

Pages