Vauvan broileri-kookoswokki
V:n ruokahommat tuntuvat pyörivän ympyrää. Tyyppi on innokas maistamaan kaikkea uutta, mutta syödessään ns. sormisyötäviä saa kuitenkin syötyä tosi vähän. Suurimman osan ruoasta se vaan mässyttää ja sylkee pihalle. Eikä raukalla ole edelleenkään kuin kaksi hammasta! Siksi meidän sosehommat jatkuvat vielä, vaikka omin pikku kätösin syömistäkin treenaillaan. Sunnuntaina testattiin ihan uudenlaista ruokaa, jossa todellakin on makua. V tykkäsi ihan hulluna! Ehkä seuraavaksi siirrytään intialaiseen keittiöön…
Ainekset:
300 g broilerisuikaleita
puolikas punainen paprika
kaksi isoa porkkanaa
puoli pussia pakastemaissia
puolikas parsakaali
2-3 kerää täysjyvänuudeleita
2 dl kookosmaitoa
1-2 tl raastettua inkivääriä
valkosipulinkynsi
mustapippuria
Keitä broilerisuikaleet kypsiksi ja laita sivuun jäähtymään. Raasta porkkana ja inkivääri ja pilko paprika, parsakaalin kukinnot ja valkosipuli. Laita ne kiehuvaan veteen maissien kanssa ja keitä kypsiksi. Lisää vielä nuudelit ja keitä nuudelien vaatima aika eli noin neljä minuuttia. Kaada noin puolet keitinvedestä pois (voit säästää osan siitä, mikäli epäilet että soseesta tulee liian tönkköä ja haluat lisätä siihen vielä vettä). Lisää kasvis-nuudelihomman sekaan kookosmaito, broilerisuikaleet ja pari kierrosta mustapippuria myllystä. Anna hautua vielä noin viiden minuutin ajan. Jäähdytä ja soseuta.
Sose sopii raaka-aineiden puolesta yli 8 kuukautta vanhoille vauvoille. Suosituksena on, ettei näin pienille syötettäisi säilykkeitä, siksi maissi kannattaa ostaa pakasteena ja kookosmaito pahvitetrassa. Mausteita voit lisäillä sen mukaan, miten tottunut sinun vauvasi on maustettuun ruokaan. Tästä satsista tulee noin 12 (pientä) pilttipurkillista.
Kuvassa wokki on ennen soseuttamista. Näyttää muuten ihan oikealta ruoalta!