Rapu-inkivääripasta

094.JPG

Alexander& Hanna Gullichenin Safkaa-keittokirja (se ensimmäinen niistä) on pölyttynyt hyllyssä jo jonkin aikaa. Kirjasta on tehty no arvaatte kyllä -avokadopastaa. Sen lisäksi lohi-riisivuokaa, mutta ei muuta. Ohjeita selatessa päätin kokeilla runsaalla inkiväärillä maustettua (tiikeri)rapupastaa. Toimiva arkiruoka sekin.

Ainekset:

2 valkosipulinkynttä

punainen chili

5 sentin pala tuoretta inkivääriä

400 g kunnollista säilyketomaattia (lue: Muttia)

suolaa, mustapippuria

noin 400 g kuorittuja tiikerirapuja tai muita jättirapuja

400 g nauhapastaa

kourallinen basilikaa

Laita pastavesi kiehumaan. Kuullota öljyssä pilkottu valkosipuli, chili ja pieni pala hienoksi hakattua inkivääriä. Lisää tomaatit, suola ja pippuri ja kiehauta seos. Anna hautua kannen alla noin kymmenen minuuttia. Tarkista maku.

Kuumenna toisessa pannussa öljyä ja paista rapuja minuutti per puoli. Nosta ravut tomaattikastikkeeseen ja sammuta liesi.

Keitä pasta al denteksi, lisää valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Viipaloi inkivääriä tulitikkumaisiksi tikuiksi ja lisää se ja basilika valmiin pastan päälle.

Maistoin annosta ja totesin saman minkä aina: vaatii parmesaanilastuja! Mikään pasta ei ole täydellistä ilman niitä. Mutta siis kyllä, hyvä ja nopeasti valmistuva arkiruoka tämäkin.

 

koti ruoka-ja-juoma