Taaperon makaronilaatikko

003.JPG

005.JPG

007.JPG

Meillä ei oikein jakseta istua aloillaan suuta lusikalle aukoen ja siksipä olenkin miettinyt pääni puhki sopivia sormin syötäviä ruokia. Makaronilaatikko on yksi sellainen, ainakin kun sen tekee tarpeeksi jämäkäksi ja isolla pastalla.

Ainekset:

200 g (luomu)jauhelihaa
3 dl keittämätöntä fusillia
porkkana
1-2 kevätsipulia
3 dl maitoa
2 munaa
mustapippuria, paprikamaustetta ja ripaus suolaa

Paista jauheliha joko pienessä määrässä öljyä pannulla tai vaihtoehtoisesti tosi kuumassa kattilassa ilman rasvaa ja raivokkaasti sekoittaen. Toimii hyvin myös jälkimmäisellä tavalla, lihasta irtoaa pian nestettä, eikä homma pala pohjaan, vaikka siltä kuulostaakin. Keitä fusillit, raasta porkkana ja pilko sipulit. Lisää porkkanaraaste ja sipulisilppu jauhelihan sekaan ja paista hetken aikaa.

Sekoita uunivuoassa jauhelihaseos ja pastat. Lisää sekaan mustapippurilla ja paprikamausteella (ja tarvittaessa ripauksella suolaa) maustettu munamaito. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Koirakin söisi, kuten kuvasta näkyy. Vaikka se ei ole tässä taloudessa mikään meriitti…

 

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.