Täydellisen kasvisburgerin salaisuus
Katuruokatorstain innostamana meillä kokattiin tänään burgereita. Ja mikä oikeastaan olisikaan täydellisempää, kuin kannustaa oma ja kavereiden kakarat leikkimään kahluualtaaseen ja laittaa ruokaa heinäkuisessa auringonpaisteessa. Nämä ovat niitä päiviä, joita muistellaan sitten marraskuussa. Muille tarjoiltiin pulled pork -burgereita, mutta minä sain vegeversion. Ja se oli täy-del-li-nen. Parempi, kuin eilinen katuruokatorstain burgeri, sori vaan Richard McCormick.
Täydellinen burgeri ei kaipaa juustoa, ei ketsuppia, ei suolakurkkua, ei purkkiananasta. Se syntyy ihanan raikkaista raaka-aineista.
Täydellisen vegeburgerin ainekset:
hyvä sämpylä
Hälsans kökin kasviskebabia
coleslawia
chili-kermaviilikastiketta
retiisejä ohueksi siivutettuina, kevätsipulia pilkottuna
tuoretta korianteria
Coleslaw
500 g varhaiskaalia
4 kesäporkkanaa
2 rkl mietoja pilkottuja jalapenoja
1 dl kermaviiliä
turaus majoneesia
puolen sitruunan mehu
2 tl dijon-sinappia
loraus omenaviinietikkaa
suolaa, sokeria, mustapippuria
Kasvikset leikataan ohuiksi siivuiksi ja kaikki ainekset sekoitetaan. Annetaan maustua jääkaapissa pari tuntia.
Chili-kermaviilikastike
2 dl ranskankermaa
1 dl kermaviiliä
1/2 dl chilimajoneesia
loraus sitruunamehua
piripiri-kastiketta, savuchili-kastiketta, mustapippuria, suolaa, kuivattua chiliä
Ainekset sekaisin ja jääkaappiin maustumaan.
Ohjeet ovat aavistuksen viitteellisiä. Meidän burgerikokki on maailman paras, mutta tarkkoja ohjeita siitä on miltei mahdotonta saada ulos. Burgerit tehdään niin, että halkaistu sämpylä ja foliovuokaan laitettu kasviskebab lämmitetään grillissä. Sitten kootaan burgeriksi. Yksinkertaista. Retiisit ja korianteri olivat muuten omalta kasvimaalta.
V ahmi ensin kasviskebabia ja sitten pulled porkia. Ei ruokarajoitteita tällä nuorella miehellä.