Vispipuuro punaherukoista

005.JPG

Meidän pihasta löytyy kunnon vanhan maalaispihan tapaan suuria punaherukkapensaita. Marjojen käyttö on aika vähäistä, teen marjoista muutaman puuron ja ehkä pakastan vähän. Ystävät käyvät onneksi poimimassa osan. Loppu menee räkäteille. Jollain kai niidenkin on elettävä. Punaiset viinimarjat taitavat olla vähän aliarvostettuja – olen oikein yrittänyt etsiä käyttötapoja niille, mutten löytänyt mitään kiinnostavaa. Mutta hyvä vispipuuro niistä tulee!

Ainekset:

5 dl vettä
2 dl punaherukoita
2 rkl sokeria
3/4 dl tummia mannasuurimoita
2 tl vaniljasokeria

Keitä punaherukoita sokerilla maustetussa vedessä noin 5 min. Lisää mannasuurimot ja keitä välillä sekoittaen noin 10 min. Anna puuron jäähtyä. Lisää vaniljasokeri ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Pian nähdään, suostuuko rakas lapseni V syömään kyseistä puuroa. Tähän mennessä lapsukainen on yökännyt jokaiselle keittämälleni vispipuurolle. Ystävien tekemät maistuu kyllä… Toisaalta syön vispipuuron mielelläni itsekin,  että vedelköön V kaupan Hipp-jauhepuuroa, ellei ymmärrä hyvän päälle.

Alkuperäinen ohje Kotilieden nettisivuilta.

Lisäys: Söi se. Tästä puurosta tuli heti suosikki ja se menee hyvällä ruokahalulla jopa väsyneessä iltakiukkumielentilassa. Hurraa!
 

koti ruoka-ja-juoma