Ihan parhaat kuppikakut
Tässäpä yksi luottoresepti tältä kesältä. Kuppikakkujen leipominen alkoi keväällä V:n synttäreiltä ja sen jälkeen niitä on koristeltu sesongin mukaan mansikoilla ja mintunlehdillä ja vähän vaikka millä. Elokuun kunniaksi kakkuset saivat koristeeksi puna- ja mustaherukoita.
Ainekset:
3 munaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
1 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 pss (200 g) pakastevadelmia
Kuorrute (teen muuten aina 1,5 kertaisen annoksen kuorrutetta)
(luomu)sitruunan kuori
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja maito vaahdon sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoittele taikinan sekaan. Lisää viimeisenä jäiset vadelmat. Lusikoi taikina noin 12-15 kuppikakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Kypsiä ovat, kun leivonnaiseen tökättyyn hammastikkuun ei jää osumaa.
Kuppikakkujen paistuessa tehdään kuorrute. Pese sitruuna huolella ja raasta keltainen osa kuoresta (valkoinen on kitkerän makuista). Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset sähkövatkaimella. Kuorruta jäähtyneet kuppikakut lusikoimalla kuorrute pakastepussiin, leikkaamalla kulma irti ja pursottamalla kuorrute kakkusten päälle. Koristeet fiiliksen mukaan. Karkit ja nonparellitkin toimii hyvin.
Alkuperäinen ohje Kotivinkki 5/2014