Mausteinen linssi-cashew-salaatti
Tähän aikaan vuodesta tekee mieli vaihtaa kepeät kesäherkut tuhtiin ja mausteiseen. Jasmiinitee chaihin ja kesäsalaatti johonkin ruokaisaan. Heinäkuun (?) Oliviasta junamatkalla saksittu salaattiohje osoittautui aivan mahtavaksi. Salaatti valmistuu nopsaan, vaikkapa sillä välin kun valmiit falafelpullat lämpeävät uunissa. Joskus ihminen vaan tarvii pikaruokaa.
Ainekset:
2 tlk käyttövalmiita vihreitä linssejä
2 dl cashew-pähkinöitä
sipuli
2 valkosipulinkynttä
limen mehu
1 tl jauhettua juustokuminaa
mustapippuria
oliiviöljyä
paketti fetajuustoa
nippu tuoretta persiljaa (korianterikin voisi toimia!)
Huuhtele linssit. Paahda pähkinöitä pannulla ilman rasvaa muutaman minuutin ajan. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä. Sekoita kulhossa linssit, pähkinät ja sipuliseos. Lorauta sekaan reilusti oliiviöljyä ja yhden limen mehu. Mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Murustele lopuksi joukkoon feta ja silppua päälle persilja.
Salaattia tulee muuten aika reilusti, eli yksin syövä voi kätevästi puolittaa ohjeen.