Oi miten helppo omenakakku

016.JPG

Meidän pihan kolmetoista (vai neljätoista?) omenapuuta ovat antaneet melkoisen sadon tänä syksynä. Suurin osa ompuista on kärrätty pellolle mätänemään, mutta osa on sentään saatu syötyä. Tämän syksyn suosikki on ollut mausteinen omenakakku, joka on oikeastaan mukaelma perinteisestä porkkanakakusta. Siis siitä tuorejuustolla kuorrutetusta. Kakku on ihan uskomattoman helppo tehdä, eikä vaadi edes sähkövatkainta. Jotenkin tuntuu, että tämän helpommaksi ei kakun tekeminen voi enää mennä.

Ainekset:

200 g juoksevaa leivontamargariinia

2 dl sokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1,5 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

4 omenaa (tai vähän enemmän, jos on omia pieniä omppuja)

Kuorrutus:

60 g (reilu puoli desiä) pullomargariinia

120g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Viola)

3 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

Kulhoon kipataan margariini ja sokeri. Munat sekoitetaan joukkoon vispilällä, ei siis tarvita sähkövatkainta. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään kulhoon. Sekoitetaan nopsasti tasaiseksi taikinaksi. Joukkoon lisätään pestyt ja kuutioidut omenat.

Irtopohjavuokaan pingotetaan leivinpaperi ja vuoan reunat voidellaan. Taikina vuokaan ja paistetaan 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kakku irti vuoasta hieman jäähtyneenä.

Kun kakku on jäähtynyt kunnolla, se kuorrutetaan. Kulhossa sekaisin kuorrutteen ainekset ja levitetään kakun päälle. Kakun voi koristella koristerakeilla, jos siltä tuntuu.

Alkuperäinen ohje jonkun syksyn Maku-lehdestä.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.