Sadonkorjuun aika!

003.JPG

Kelit menivät niin syksyisiksi, että sain aikaiseksi kerätä viimeisetkin rippeet kesän sadosta. Täällä on nimittäin ollut maa jäässä kahtena viimeisenä aamuna! Melkoinen järkytys viime viikon +15 asteen teepaitakelien jälkeen.

Sadon rippeistä ei tosin voinut puhua nykiessä porkkanoita kasvilavasta. Niitä nousi vielä melkoinen nippu. Ja itse kasvatetut porkkanat ovat maailman parhaita! Niitä voisi syödä vaikka miten monta ihan sellaisenaan. Itse viljellessä hoksaa sen, miten kasvisten maku muuttuu kauppojen pitkissä säilytysajoissa. Kurkku, tomaatit, porkkanat ja paprika maistuvat aivan erilaisilta juuri kasvimaalta tai -huoneesta haettuina.

Vaikka Suomen kesä onkin lyhyt, saa kasvihuoneen ansiosta satoa kuitenkin reilut pari kuukautta. Ensimmäiset kurkut ja tomaatit syötiin heinäkuussa ja nyt on sentään syyskuun loppu. Täytyy jatkossa taas muistaa ostaa leivänpäällisvihanneksia kaupasta!

Olen tosi onnellinen siitä, että pystyn kasvattamaan edes osan ruoastani itse. Haaveilin siitä yli kymmenen vuotta ennen kuin sain vihdoinkin maallemuuton ansiosta omat viljelykset pystyyn. Nyt ajatukset siirtyvät jo ensi kevääseen – mitä aion laittaa kasvihuoneeseen ja koska ensimmäiset siemenet täytyy kylvää. Olen nimittäin laittanut usein ensimmäiset chilinsiemenet multaan tammi-helmikuussa! Ei siihen nyt NIIN kauan aikaa enää ole…

007.JPG

 

puheenaiheet vastuullisuus sisustus