Fetajuusto-punajuurisalaatti
Juurekset alkavat olla parhaimmillaan. On siis aika kaivaa esiin kaikki ihanat punajuurireseptit. Punajuuri on aivan mainio kotimainen raaka-aine, jota tosi moni tuntuu vierastavan. Antaakohan se mielleyhtymän johonkin lapsuuden inhokkiruokaan? Yritin miettiä, mutten keksinyt. Niin tai näin, salaatissa punajuuri on aivan mainio raaka-aine.
Salaatin ainekset (noin neljä annosta):
500 g tuoreita punajuuria
200 g fetaa
ruukku rucolaa
pari ruukkua erilaisia salaatteja
100 g pinjansiemeniä
tuoretta basilikaa
Kastike:
1 dl oliiviöljyä
sitruunan mehu
yksi valkosipulinkynsi murskattuna
ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria
Pese punajuuret, mutta älä kuori niitä. Paista 200 asteisessa uunissa kypsiksi eli reilun tunnin verran. Jäähdytä, kuori ja kuutioi. Jos haluat oikaista, osta kaupasta valmiiksi keitettyjä punajuuria. Tai jos haluat ennakoida, punajuuret voi aivan hyvin kypsentää edellisenäkin päivänä.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Revi salaatit ja asettele kulhoon. Lisää punajuurikuutiot ja loput ainekset. Kippaa päälle kastike (joka valmistetaan ihan vaan sekoittamalla ainekset keskenään.
En muista ohjeen alkuperää, mutta salaatti on kuulunut meillä aina joulupöytään. Onneksi se ei ole liian jouluinen, vaan sopii myös syksyfiiliksiin.