Marenkikääretorttu
En muista, koska olisin viimeksi tehnyt kääretorttua. Ehkä kääretorttu on kärsinyt pienestä inflaatiosta kaiken maailman cupcakejen ja erikoiskakkujen aikaan? No sitten löysin tämä ohjeen ja päätin alkaa tuumasta toimeen. Ja kannatti – marenki nostaa kääretortun uudelle tasolle ja kirpeät marjan toimivat hyvänä vastaparina sille. Ja tää on ihan yhtä helppo tehdä, kuin mikä tahansa muukin kääretorttu. No tietty pitää osata erotella keltuaiset valkuaisista. Ohje on muuten gluteeniton.
Ainekset
5 kanamunan valkuaista
2,5 dl sokeria
1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
1 dl maissitärkkelystä (maizena)
Täyte
200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
1 dl mustikkahilloa
1/2 dl pakastettuja viinimarjoja
päälle ranskanpastillirouhetta
Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiinteää ja kiiltävää. Sekoita pähkinärouhe maissitärkkelykseen ja lisää seos vaahdon joukkoon. Voitele leivinpaperi ja levitä taikina tasaiseksi levyksi. Paista 175 asteessa 20 min. Kumoa levy toiselle leivinpaperille, poista pohjapaperi ja anna jäähtyä.
Sekoita tuorejuustoon hillo ja pakastemarjat. Levitä seos marenkilevyn päälle ja rullaa leivinpaperin avulla kääretortuksi. Koristele pastillirouheella.
Alkuperäisessä ohjeessa käytetään puolukkahilloa ja pakastepuolukoita. Meille tuli kuitenkin lapsivieraita, joten päätin vaihtaa marjat vähän vähemmän happamiksi. Ei tämä varmaan mikään suklaakakun veroinen menestys ollut, mutta itse tykkäsin tosi paljon (ha ha). Ja tosiaan alkuperäisessä ohjeessa päälle rouhitaan piparminttukarkkeja. Mutta siis hillon, marjojen ja karkkien kanssahan tätä voi varioida niin paljon kuin jaksaa.
Alkuperäinen ohje Jouluherkut 2014 -lehdestä.