Oma joulutee

PS_20141215140933.jpg

Maku-lehden joulunumerossa esiteltiin ansiokkaita joulun ruokalahjaideoita. Ohjeet ovat kerrankin sellaisia, että niissä ei oikeastaan voi epäonnistua. Ja sen verran simppeleitä, että aikaa menee hetki ja homma toimii myös harmauden turruttamilla aivoilla. Tällaisen teefriikin oli suorastaan pakko kokeilla jouluteen tekemistä ja hyvähän siitä tuli. Vaikka itse sanonkin.

Ainekset:

kolme luomuomenaa
kaksi luomuappelsiinia
ruukku voimakasta minttua
kanelitanko
kymmenen tähtianista
kaksikymmentä kardemummansiementä
150 g mustaa maustamatonta teetä

Pese omena ja appelsiini kunnolla. Vedä kuorista suikaleita kuorimaveitsellä ja levitä pellin päälle kuivumaan. Nypi mintun lehdet ja levittele samaan settiin kuivumaan. Kuivumiseen menee 3-4 päivää, tosin hätäinen nopeuttaa hommaa miedolla (alle 50) lämmöllä uunissa. Takanpäällinen toimii muuten sekin oikein hyvin. Kääntele kuorisuikaleita muutaman kerran kuivumisen aikana.

Leikkaa kuivuneet kuorisuikaleet saksilla palasiksi ja murustele kuivat mintunlehdet. Hienonna kanelitanko ja tähtianikset huhmareessa (lue: vasaralla kun ei sellaista laitetta kuitenkaan ole) ja sekoita kaikki aineet kulhossa teen sekaan. Purkita.

Tällaisessa lapsiperheessä loogisin purkki on tietenkin pilttipurkki. Vielä kun maalaa kannen mustaksi spray-maalilla, niin näyttää ihan hyvältä.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.