Tandoorilohta ja kurkku-minttukastiketta
(Ihan järkyttävän ruma kuva, mutta tähän aikaan vuodesta meillä ei syödä valoisan aikaan. Edes viikonloppuisin…)
Lohi, tuo viikonlopun tuiki tavallinen ruoka-aine maistui tällä kertaa intialaiselta. Kaverina on uunijuureksia, vaikka oikeasti tähän pitäisi ehdottomasti keittää riisiä, bulguria tai jotakin sellaista. Jugurttikastike tasapainottaa hyvin aavistuksen raskasta tandooritahnan makua.
Ainekset (neljälle)
600 g lohifilettä
sitruuna
3-4 rkl tandooritahnaa (esim. Rajah)
kastike
puolikas kurkku
1 dl tuoretta minttua
3 dl maustamatonta jugurttia
valkosipulinkynsi
2 tl jeeraa
suolaa, mustapippuria
Laita lohi uunivuokaan. Purista päälle sitruunamehua ja voitele pinta tandooritahnalla. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Paras tulos tulee tietenkin paistomittarilla, valmiin lohen sisälämpötila on karvan alle 50 astetta.
Valmista kastike kalan paistuessa. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja puristele neste pois. Sekoita kulhossa jugurtti, kurkkuraaste, silputtu minttu ja mausteet.