Teriyaki-lohta ja lämmintä nuudelisalaattia
Ensin kuva ja sitten pöytään.
Meillä oli viikonloppuna talon täydeltä vieraita ja ruoaksi piti keksiä jotakin suhteellisen helppoa, nopeaa ja tarpeeksi täyttävää hyväsyömäiselle porukalle. Lopulta päädyttiin Teriyaki-loheen ja lämpimään nuudelisalaattiin. Ohjeen ainekset on mitoitettu neljälle.
Ainekset:
600-800 g lohifileetä
2 dl teriyaki-kastiketta (esim. Santa Maria)
1 dl erilaisia siemeniä, esim. kurpitsan- ja seesaminsiemeniä
neljä kerää nuudeleita
paketti sokeriherneen palkoja
pala punakaalia
nippu kevätsipuleita
Kastike:
3 rkl makeaa chilikastiketta
limen mehu
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
valkosipulin kynsi
mustapippuria, suolaa
Laita lohi uunivuokaan ja voitele teriyaki-kastikkeella. Ripottele päälle seesaminsiemenet ja paista 200 asteessa noin 20 min tai paistomittarilla 48 asteeseen. Ripottele kalan päälle kuivalla kuumalla pannulla hetken aikaa paistetut muut siemenet. Lisäys: en tiedä, kestävätkö isommat siemenet palamatta uunissa tuon paistoajan, seesaminsiemenet ainakin kestävät. Rohkea kokeilkoon.
Sekoita salaatinkastikkeen ainekset. Jos sokeriherneen palot ovat pakastetavaraa, keitä niitä minuutin verran. Nosta sivuun ja keitä sen jälkeen samassa vedessä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä pannulla pilkottu kaali, kevätsipulit ja lisää lopuksi herneenpalot ja nuudelit. Mausta lämmin nuudelisalaatti kastikkeella ja nosta tarjoiluastiaan.
Ota ruokakuva ja sitten syömään.