Suklaajuustokakku

 

074.JPG

Olen löytänyt uuden kakkusuosikin. Tosi suklaisen juustokakun, jonka leipominen onnistuu myös tällaiselta ei-kakkumestarilta. Ohje on Maku-lehdestä 1/15 ja lehdestä löytyy myös monta muuta kokeilemisen arvoista juustokakkua. Meinasin ratkaista tällä ohjeella myös V:n synttärikakkudilemman. Maistui nimittäin oikein mainiosti myös pikkumiehelle.

Keksipohja:
150 g Digestive-keksejä
50 g voita sulatettuna

Täyte:
400 g tummaa suklaata
3 liivatelehteä
2 rkl vahvaa kahvia
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
2 rkl tomusokeria

Koristeluun pussi minivaahtokarkkeja (vinkki: löytyy markettien leivontahyllystä)

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai sen puutteessa muovipussissa kaulimella. Sekoita voisula keksinmuruihin. 

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja öljyä vuoan reunat kevyesti rypsiöljyllä.

Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä hieman. Upota liivatteet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Kuumenna kahvi kiehuvaksi, nosta liedeltä ja liuota puristetut liivatteet kahviin. Jäähdytä hetken aikaa. 

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa vatkaamalla ja lisää joukkoon kermavaahto ja tomusokeri. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää joukkoon ensin liivateseos ja sitten suklaa voimakkaasti sekoittaen. 

Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota irtopohjavuoan reuna ja ripottele vaahtokarkit kakun päälle.

 

koti ruoka-ja-juoma