Kakku keväälle

InstagramCapture_82b39559-2242-4dcb-b793-43bc7ca49b40.jpg

Kyllä nyt on niin, että kevät on täällä! Leivoin viikonloppuna keväälle söpösen mustikka-sitruunakakun. Ohje on vähän erikoinen – kaikki ainekset vatkataan keskenään ja kakku paistetaan leipävuoassa. Mutta hyvä siitä tuli, tosi hyvä. Paistoaika oli omassa uunissani ohjeen aikaa pidempi, mutta kypsyys on helppo tarkastaa vaikka hammastikulla.

Koristeena olevat orvokit ovat Kotipellon puutarhan tuotteita. Erilaiset versosekoitukset ovat olleet salaattisuosikkejani jo pidemmän aikaa ja nyt löysin myös syötävät kukat. Näitä myydään ainakin isommissa marketeissa ja voi tilata myös puutarhan omasta nettikaupasta.

Ainekset:

125 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
2,75 dl + 1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 luomusitruunan kuori raastettuna
2 dl mustikoita

Kostutus:

0,75 dl sokeria
4 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:

noin 2 dl tomusokeria
1 tl mustikkahilloa
sitruunamehua tai vettä

Voitele ja korppujauhota noin litran vetoinen pitkulainen vuoka. Vatkaa voi, sokeri, munat, jauhot, leivinjauhe ja kuoriraaste vaahdoksi. Sekoita jäiset mustikat ruokalusikalliseen vehnäjauhoja ja kääntele taikinaan. Lusikoi taikina vuokaan, tasoita pinta ja peitä foliolla. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista vielä 10-20 minuuttia tai kunnes kakkuun tökättyyn hammastikkuun ei jää taikinaa.

Kakun paistuessa kuumenna sokeri ja sitruunamehu, kunnes sokeri sulaa. Kiehauta liemi ja keitä pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä. Valuta liemi juuri uunista tulleen kakun päälle ja anna jäähtyä puolisen tuntia. Nosta kakku vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan.

Siivilöi tomusokeri kulhoon ja purista mustikkahillo siivilän läpi sekaan (hillon on tarkoitus värjätä kuorrute vaaleanpunaiseksi). Lisää sitruunamehua tai vettä tipoittain niin kauan, kunnes kuorrute on levitettävää. Lusikoi kuorrutus kakulle ja anna jähmettyä hetki. Koristele syötävillä kukilla tai vaikka pensasmustikoilla.

Alkuperäinen ohje Talo&Koti -lehdestä.

P.S. Huomasitteko blogin uuden, ihanan keväisen yläbannerin? Kiitos siitä kuuluu universumin kultaisimmalle pikkusiskolle.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.