Vuohenjuustopunajuuret
Juureslinjalla mennään. Punajuuret ovat ihania! Löysin ne vasta muutama vuosi sitten, kun pääsin yli kauheasta etikkapunajuuren mausta. Tuoreissa on ihan eri meininki. Kaupasta löytyy muuten myös valmiiksi keitettyjä punajuuria, jos ei meinaa olla aikaa keittohommaan. Niitä käyttäen tämä ruoka valmistuu aika nopsasti.
Ainekset:
1 kg punajuuria
1 tl timjamia
1/4 tl suolaa
200 g vuohenjuustoa
0,5 rkl juoksevaa hunajaa
1/4 dl pinjansiemeniä
Pese punajuuret ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Aikaa menee noin 45 min. Kun punajuuri on kypsä, siitä menee tikku läpi. Tikun puutteessa sohi haarukalla. Kaada vesi pois ja kuori kuumina (helpompi kuitenkin, vaikka onkin nihkeä ja sotkuinen homma). Viipaloi ja laita uunivuokaan. Päälle timjamia ja suolaa. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja levitä komeuden päälle. Pinnalle hunajaa ja pinjansiemenet. Paistetaan 200 asteessa noin vartin verran.