Mustikkabrownie
Mustikkasato on ollut tänä vuonna ennätyshyvä, ainakin täällä etelässä. Oma kärsivällisyys ei mustikkamättäälle riitä, mutta onneksi on anoppi, tori ja viimeisenä vaihtoehtona Prisman pakasteallas. Kotimaisia mustikoita saa onneksi pakkasesta ympäri vuoden. Perinteisen mustikkapiirakan lisäksi olen testaillut muitakin ohjeita. Tämä Kotiliedestä nappaistu resepti on aika mainio. Ehdottomasti parasta vaniljajätskin kanssa.
Ainekset
150 g tummaa suklaata
150 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl mustikoita
koristeluun tomusokeria ja mustikoita
Sulata voi ja suklaa kattilassa vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri, sekoita joukkoon jäähtynyt suklaaseos, jauhot ja mustikat.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun (23×30) vuokaan ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Brownie saa jäädä keskeltä pehmeäksi, melkein raa´an oloiseksi. Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Leikkele paloiksi, siivilöi pinnalle tomusokeria ja ripottele mustikoita.